مالک رحمتی امروز ۲۳ اسفند ماه، در نشست خبری اعلام ویژه برنامههای ایام نوروز ۱۴۰۱ که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، اظهار کرد: در بهترین شرایط در طول سال ۳۲ میلیون زائر داریم و در ایام نوروز میزبان حدود ۱۱ میلیون زائر هستیم، اما ما نسبت به جمعیت ۸۰ میلیونی ایران وظیفه داریم که بسترهای مناسب را در مسیر دسترسی فراهم کرده و دایره خدمترسانی در حوزه رسانه را افزایش دهیم.
وی افزود: با توجه به شرایط کرونایی حاکم در کشور ضرورت دارد این انسجام در عرصه رسانه حفظ شود ما نیز در عرصه بینالمللی شاهدیم که هر زائر به عنوان یک رسانه، افراد زیادی را با ارتباط تصویری به حرم متصل میکند و در طی این چند سال اهالی رسانه پیشران جهاد تبیین بودند که امید است شاهد تحول در عرصه رسانه باشیم.
رحمتی در خصوص سیاستهای کلان آستان قدس رضوی ابراز کرد: در دوره تولیت جدید یکی از تأکیدات و دغدغههای ایشان نهادینه کردن برنامه محوری در آستان قدس رضوی است، لذا از بدو ورود تولیت جدید کمیتههایی راهاندازی شد و با استفاده از تجربیات چندین ساله آستان قدس اقداماتی در این راستا صورت گرفت.
قائم مقام آستان قدس رضوی تصریح کرد: گام دوم برای بهرهبرداری از سیاستهای کلان بود که به دستور تولیت برنامههای ۳ ساله تدوین شد تا به صورت عملیاتی با شاخصهای کمی و کیفی اجرا شود و قابل سنجش نیز باشد، همچنین بالای ۹۰ درصد برنامههای میان مدت آماده و تاکید شده تا بودجه ۱۴۰۱ بر اساس همین رویکرد تنظیم شده است.
وی بیان کرد: باید شاهد مثلث خدمت در مجموعه آستان قدس باشیم که رأس آن، تربیت شایستهترین خادمین برای این آستان است و موظفیم تا خادمی در تراز امام رضا(ع) تربیت کنیم و در مجموعه آستان از آنان بهرهمند شویم. دومین نکته در این خصوص ارائه بهترین خدمت به زائران است تا به شعار زیارت متعالی جامه عمل بپوشانیم.
رحمتی سومین هدف را استقبال از بیشترین زائران داخلی و خارجی برشمرد و تصریح کرد: نباید در جمعیت چند صد میلیونی شیعه و مسلمانان و ادیانی که نسبت به اهلبیت ارادت دارند، تنها به برنامهریزی برای ۳۲ میلیون زائر اکتفا کنیم، لذا به دنبال این هستیم برنامهای برای بیشترین تعداد زائران داخلی و خارجی را در افق ۳ ساله داشته باشیم.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: اگر بتوانیم به تمام سیاستهای تولیت جامه عمل بپوشانیم، شاهد تربیت بهترین خادم برای ارائه بهترین خدمات به زائران خواهیم بود. یکی از دغدغههای جدی ما ذیل برنامهها سازمان فرهنگی است و تولیت آستان قدس رضوی معتقد است در مجموعه فعلی کارکردهای فرهنگی و علمی اولویت جدی دارد.
وی در خصوص اقدامات عمرانی اطراف حرم افزود: وسعت فعلی حرم مطهر در حال حاضر کفاف زائران را میدهد، البته در حوزه توسعه به دنبال توسعه کیفی هستیم که در افق ۱۰ و ۲۰ ساله برنامهریزی شده است. در حال حاضر اما هدف کوتاه مدت ما فعالیتهای علمی و فرهنگی مبتکرانه در گستره ملی و بینالمللی است که تاسیس مدرسه عالی فقاهت برای ترویج و پرورش مجتهدین در این راستا بود.
رحمتی ادامه داد: در کنار این موارد رسیدگی به زائران و مجاوران کم برخوردار از جمله اقدامات بنیاد کرامت رضوی است، ضمن اینکه خدمترسانی به شهرستانهایی که آستان قدس رضوی در آنها موقوفه دارد، انجام میشود. بنیاد کرامت رضوی همچنین در شرایط بحرانی کشور اقدامات قابل توجهی انجام داده است.
قائم مقام آستان قدس رضوی بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات آستان قدس، آزادی زندانیان جرایم غیرعمد زنان کمبرخوردار بوده که تاکنون ۶۰ نفر آزاد شدند و در آستانه نیمه شعبان آزادی ۱۸ نفر دیگر در دست اقدام است، همچنین ایجاد بستر اشتغالزایی در مناطق هدف از برنامههای در دست اجرا است.
آستان قدس نهادی مردمی است
وی افزود: در بنیاد بهرهوری موقوفات نیز به دنبال افزایش بهرهوری موقوفات هستیم و بودجه دولتی نداریم و تمام اقدامات فرهنگی، اجتماعی و ... از محل موقوفات اتفاق میافتد. از آنجایی که آستان قدس مردمیترین نهاد است از موقوفات مردم با استفاده از توان مردم و برای خدمت به آنها فعالیت میکند. ما هرچه داریم از اعتقاد و اعتماد مردم است و این مهم با اتحاد، همفکری، همبستگی و وحدت حفظ و تقویت خواهد شد؛ نهادی هستیم از مردم با مردم و برای مردم خدمترسانی میکنیم.
رحمتی تصریح کرد: در بحث افزایش بهرهوری توجه به اقتصاد مقاومتی مطرح است که برای توجه به مقوله اقتصاد مقاومتی باید به ظرفیت درونی توجه داشت که این توجه باعث رشد خواهد شد. در عرصه کشاورزی شاهدیم که آستان قدس رضوی آخرین دستاوردهای علمی و دانش جوانان را برای افزایش بهرهوری به کار گرفته است که به زودی شاهد تحول در این زمینه خواهیم بود.
وی در ادامه به شهرستان سرخس و نگاه ویژه آستان قدس رضوی به این منطقه اشاره کرد و افزود: سرخس از جمله مناطق کمبرخوردار بوده و رشد و توسعه سرخس از دغدغههای جدی تولیت آستان قدس است. اهمیت شهرستان سرخس به دلیل وقف اراضی آن بوده که به نوعی شهر امامرضا(ع) محسوب میشود. در این خصوص باغهای مکانیزه با علوم روز در این شهرستان در حال ایجاد است که شاهد ثمرات آن خواهیم بود و با این رویکرد به زودی شاهد توسعه متوازن و همهجانبه سرخس خواهیم بود.
آمادگی برای تأمین زمین مورد نیاز مجموعههای خدمترسان مردمی
رحمتی افزود: شهرستان سرخس جزء شهرهای کمتر توسعه یافته است و نرخ بیکاری بسیار بالایی دارد، در همین راستا هر مجموعه مردمی و خیریهای که قصد داشته باشد در این منطقه، خدمت فرهنگی و علمی رایگان به مردم ارائه دهد، آستان قدس رضوی زمین مورد نیاز را با رعایت حدود شرعی و غبطه وقف در اختیارشان قرار میدهد.
وی با اشاره به توجه و اهتمام تولیت برای ساماندهی حاشیه شهر اظهار کرد: اگر خیرینی بخواهند در سه حوزه بهداشت، فرهنگ و ورزش خدمات رایگانی به حاشیه شهر ارائه دهند، اراضی ۴۹ ساله در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. شایان ذکر است که برای احداث بیمارستان ۵۴۰ تخت خوابی در منطقه حر زمینی نیز اهدا شده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی ابراز کرد: همواره تلاش ما افزایش شفافیت در عملکرد مجموعه است، لذا سعی میکنیم علاوه بر مردمی کردن اقتصاد آستان قدس، شرکتها را نیز در بازار سرمایه رشد دهیم.
رحمتی تصریح کرد: تسهیل و روانسازی زیارت و تحقق زیارت متعالی از دیگر اقدامات ماست، در این راستا در حوزه عملیات عمرانی نیز اقدامات خوبی صورت گرفت، همچنین برنامههای غنی فرهنگی در سطح بالایی اجرا شد.
وی در خصوص برنامههای نوروز ۱۴۰۱ افزود: به همت دولت با توجه به اینکه واکسیناسیون به حد معقول رسیده، اکنون پس از ۲ سال شاهد نوروزی متفاوت خواهیم بود و حضور ۸ تا ۱۰ میلیونی زائر در نوروز ۱۴۰۱ پیشبینی میشود؛ لذا هم شهر و هم مدیران اجرایی باید آمادگی استقبال از زائرین را داشته باشند و ما نیز در حرم مطهر برای استقبال از این زائران ۱۷۵ برنامه کلیدی آماده کردهایم.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: یکی از کارهای خوب که جای تقدیر دارد، تشکیل کارگروه زیارت از سوی استانداری خراسان رضوی بود که با حضور رئیسجمهور انجام شد و مصوبات خوبی برای تسهیل امر زیارت، افزایش زیارت و ارزانسازی زیارت تعیین شد.
وی با اشاره به برگزاری ۱۲ جلسه با مدیران ارشد در راستای امر زیارت در نوروز ۱۴۰۱، گفت: دومین جلسه نهایی برای بازبینی برنامهها و رفع موانع در هفته گذشته برگزار شد و ماحصل این جلسات، برنامههای هوشمند و قابل انعطاف برای شهر، بقاع متبرکه و غیره است.
رحمتی گفت: مهمترین کار ما پیوست رسانهای است که برای نوروز ۱۴۰۱ با ۵۵ برنامه محوری در مرکز رسانه آستان قدس رضوی و صداوسیمای استان تدارک دیده شده که شاهد یک تحول در این راستا خواهیم بود که امید است با تعامل مسئولان استان خدمترسانی خوبی به زائران در تراز امام رضا(ع) باشیم.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: در کمیته اسکان استان نیز چیزی حدود ۳۵۰ تا ۴۵۰ هزار نفر اسکان پیشبینی شده است. همچنین تأمین کالاهای پر مصرف برای دسترسی آسان زائران صورت گرفته و تمهیدات لازم اندیشه شده، ضمن اینکه نظارت بر افزایش قیمت، سوغات زائر و افزایش نظارت مورد تاکید است.
وی گفت: در مقوله پارکینگ اقدامات بسیاری خوبی توسط شهرداری مشهد، انجام شده است. همچنین در حوزه بهداشتی پروتکلها اجرایی خواهد شد، ضمن اینکه برقراری نظم، امنیت عمومی برای آسایش و رفاه حال زائر در دست اقدام قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات