• دوشنبه / ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1400122318245
  • خبرنگار : 50232

تقویت ریه‌ها با مواد غذایی مفید

تقویت ریه‌ها با مواد غذایی مفید

ایسنا/خوزستان کارشناس تغذیه مرکز بهداشت خوزستان برای تقویت ریه‌ها با مواد غذایی مفید در ایام خانه‌تکانی توصیه‌هایی ارائه کرد.

سیده معصومه تقی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: خانه‌تکانی به دلیل ایجاد گرد و خاک و استفاده از شوینده‌ها و پاک‌کننده‌های شیمیایی در طولانی‌مدت (اسفندماه) سموم مضری را وارد ریه‌ها می‌کند اما مصرف برخی مواد غذایی نیز در این ایام به سلامت فرد و تقویت ریه‌ها کمک می‌کند.

مصرف سبزیجات تیره‌رنگ

وی گفت: بیشتر سبزیجات تیره‌رنگ، حاوی آنتی اکسیدان‌هایی برای سم‌زدایی خون و ریه‌ها هستند و خطر ابتلا به سرطان ریه را در افراد کاهش می‌دهند.

مصرف  مواد غذایی حاوی ویتامین D

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت خوزستان افزود: افراد دارای کمبود ویتامین D، بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به عفونت‌های تنفسی هستند؛ برخی مواد غذایی حاوی ویتامین D عبارتند از زرده تخم مرغ، لبنیات، غلات و قارچ.

مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم

وی بیان کرد: دریافت منیزیم کافی از طریق مصرف برخی مواد غذایی از قبیل اسفناج، کلم، انجیر، بادام و... موجب تقویت عضلات ریه می‌شود و شانس ابتلا به بیماری‌های تنفسی را کاهش می‌دهد.

مصرف کافی ویتامین C

تقی‌زاده گفت: ویتامین C آنتی اکسیدانی است که به رهایی بدن از سموم و نابودی رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند و در سبزیجات و میوه‌ها به وفور یافت می‌شود.

مصرف سیر

وی افزود: سیر به دلیل دارا بودن آلیسین که به عنوان آنتی بیوتیک در بدن عمل می‌کند می‌تواند به کاهش عفونت‌های تنفسی و جلوگیری از آلودگی ریه کمک کند.

مواد غذایی حاوی امگا ۳

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: امگا ۳ موجود در مواد غذایی از قبیل ماهی قزل‌آلا، دانه‌ها، آجیل، تخم مرغ، دانه‌های کتان و ... باعث می‌شود که خون از طریق ریه‌ها بهتر جریان یابد و موجب پیشگیری از برخی بیماری‌های التهابی و عفونت‌های تنفسی می‌شود.

مواد غذایی حاوی فلاونوئیدها  

وی افزود: بعضی مواد غذایی مانند سیب پرتقال، لیمو، گوجه فرنگی و کلم سرشار از فلاونوئیدها هستند که اثرات آنتی اکسیدانی روی اندام‌های مختلف از جمله ریه دارند و مصرف آن‌ها باعث پیشگیری از بروز برخی سرطان‌ها می‌شود.

مصرف مواد غذایی حاوی کاروتنوئیدها

تقی‌زاده گفت: بعضی مواد غذایی مثل گوجه فرنگی، هویج، کلم، فلفل قرمز و... حاوی کاروتنوئیدها هستند که اثر پیشگیری‌کننده از سرطان ریه دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha