به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه پلتیکو، این در حالی است که اخیرا مسکو به واشنگتن هشدار داده تحویل تسلیحات غربی به اوکراین را به عنوان اهداف حملاتش تلقی می کند.
ارائه سلاح به اوکراین
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا در گفتگو با برنامه "رو در رو با ملت" شبکه سیبیاس گفت: ما به ظرفیت خود برای ادامه ارسال مقادیر قابل توجهی از کمکهای نظامی، تسلیحات و تدارکات به جبهه جنگ در اوکراین باور داریم.
وی بیان کرد: "ما تاکنون در انجام این کار موفق بودهایم و معتقدیم سیستمی در اختیار داریم که به ما اجازه میدهد به رغم تهدیدات روسیه به این کار ادامه دهیم."
همچنین سالیوان به برنامه "ملاقات با مطبوعات" شبکه ان.بی.سی نیوز گفت، موفقیت تلاشهای آمریکا در زمینه کمک به اوکراین در حملات گسترده روسیه انعکاس یافته است.
سالیوان اظهار کرد: تعجب آور نیست که روس ها برای افزودن به تعداد اهدافشان در این جنگ تلاش می کنند زیرا آنها از عدم توانایی خود برای تصرف برخی از شهرهای بزرگ و این حقیقت که از تحقق اهداف تعیین شده خود خیلی عقب هستند سرخورده شده اند.
او اظهار کرد که هنوز هم این واقعیت وجود دارد که تدارکات از یک منطقه جنگی در حال انتقال یافتن بوده و این پتانسیل را دارند که هدف حمله قرار بگیرند.
مشاور امنیت ملی دولت آمریکا در عین حال به برنامه "وضعیت کشور" در شبکه سیانان گفت: توصیف آنها بهعنوان امن چندان دقیق نیست. اما ما معتقدیم که روشها و سیستمهایی در اختیار داریم تا بتوانیم به حمایت از اوکراینیها همچنان که بسیار شجاعانه و بسیار مؤثر علیه نیروهای مهاجم روسیه میجنگند ادامه دهیم.
سالیوان از تلاش های نظامیان و غیرنظامیان اوکراینی که برای دفاع از کشورشان اسلحه به دست گرفته اند تحسین کرد.
او اظهار داشت: "شجاعت و دلیری و مهارت جنگی این مبارزان در نهایت چیزی است که تفاوت را ایجاد می کند. و شجاعت، دلیری و مهارت شهروندان عادی اوکراین برای ایستادگی کرن و دفاع از شهرهای بزرگ و کوچک خود چیزی است که تفاوت را ایجاد میکند و ما به حمایت از آنها در تلاشهایشان برای اطمینان از اینکه اوکراین یک شکست استراتژیک برای ولادیمیر پوتین باشد، ادامه خواهیم داد."
تسلیحات شیمیایی
مشاور امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرد کشورش و متحدان آن آماده هستند در صورت استقرار تسلیحات شیمیایی توسط روسیه در اوکراین "عواقبی شدید"بر روسیه در ضمن نگرانیهای بینالمللی از بابت تلاشهای احتمالی روسیه به منظور بهانه ایجاد کردن برای شلیک این تسلیحات اعمال کنند.
سالیوان در شبکه ان.بی.سی از بیان جزئیات عواقب مشخصی که روسیه در صورت استفاده از سلاح های شیمیایی یا بیولوژیکی در اوکراین با آن مواجه خواهد شد، خودداری کرد.
سالیوان گفت: "من تنها می گویم که آمریکا با هماهنگی متحدان و شرکای خود آماده است تا چنین عواقب شدیدی را تحمیل کند. و ما این موضوع را مستقیماً به روسها اعلام کردهایم. ما با متحدان و شرکای خود در این مورد مشورت کردهایم. و ما برای چنین احتمالی آماده هستیم."
چند روز پیش روسیه ادعا کرد که آمریکا و اوکراین در حال توسعه سلاحهای بیولوژیکی یا شیمیایی هستند. وزارت امور خارجه آمریکا این ادعاها را "دروغ آشکار" و "کاملا مهمل" خواند.
سالیوان روز یکشنبه گفت: وقتی روسیه شروع به متهم کردن سایر کشورها از بابت انجام بالقوه کاری میکند، چنین چیزی به خوبی میگوید که ممکن است خودشان در صدد انجام آن کار باشند.
سالیوان عنوان کرد، آمریکا با تصریح ساختن این که هرگونه استفاده از سلاح شیمیایی در اوکراین از جانب روسیه خواهد بود، به دنبال جلوگیری از انجام یک به اصطلاح عملیات "پرچم دروغین" توسط روسیه است.
چین
سالیوان به سیانان گفت که آمریکا معتقد است چین از برنامهریزی روسیه برای اقدام نظامی علیه اوکراین قبل از حمله اش به این کشور آگاه بوده، اگرچه پکن ممکن است ابعاد کامل آنچه که برنامهریزی شده بود را درک نکرده باشد.
سالیوان که قرار است امروز دوشنبه با یانگ جیچی، دیپلمات ارشد چین در رم دیدار کند، گفت، واشنگتن از نزدیک دنبال میکند تا ببیند پکن تا چه حد از روسیه حمایت اقتصادی یا مادی به عمل می آورد و دست به تحمیل تبعاتی در صورت انجام این کار خواهد زد.
عراق
مشاور امنیت ملی دولت آمریکا در عین حال به سی.بی.اس گفت، واشنگتن در تلاش برای کمک به عراق در زمینه دستیابی به توانمندیهای دفاع موشکی در راستای دفاع از خودش است.
او اظهار کرد، در عراق هیچ شهروند و تاسیسات آمریکایی هدف حمله قرار نگرفتند اما آمریکا به انجام هر آنچه که لازم است برای دفاع از مردم، منافع و متحدانش ادامه خواهد داد.
او بیان داشت: ما در حال رایزنی با دولت عراق و دولت کردستان عراق از جمله از بابت کمک به آنها به منظور دست پیدا کردن به توانمندیهای دفاع موشکی هستیم.
مواضع هستهای
سالیوان، در پاسخ به پرسشی راجع به مواضع هستهای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، گفت که دولت بایدن «نگران احتمال بالا گرفتن اوضاع» هست، اما افزود: «چیزی ندیدهایم که ما را ملزم به تغییر موضعگیری هستهای کنونیمان کند.»
او گفت: «ما اوضاع را بهشدت و از نزدیک نظاره میکنیم و البته که خطر بالا گرفتن اوضاع در مقابله با قدرتی هستهای شدید است، و نوع متفاوتی از تخاصم نسبت به تخاصمهایی که مردم آمریکا در طول سالها دیدهاند. و در عین آن که تلاش خود را برای پشتیبانی از اوکراینیها هم دوچندان میکنیم، رئیس جمهوری آمریکا، جو بایدن، باید این مسئولیت را بهشدت جدی بگیرد. در اوضاع کنونی، آمریکا موضع هستهای خود را تغییر نداده است، اما ما اوضاع را هر روز و هر ساعت تحت نظاره داریم، چون این مسئله اهمیت بسیاری برای رئیس جمهوری دارد.»
سالیوان همچنین با اشاره به حملات روسیه به شهر لویو که در غرب اوکراین است و کمتر از ۲۰ کیلومتر با مرز لهستان فاصله دارد، گفت که آن حرکت نشان میدهد که پوتین «از این واقعیت سرخورده است که نیروهایش علیه شهرهای مهمی مثل کییف به آن نوع پیشرفتی که انتظار میرفت، دست نیافتهاند… و دارد تعداد شهرهای مورد هدف را افزایش میدهد و سراسیمه برخورد میکند و تلاش میکند در گوشه گوشه کشور خرابی به بار آورد.»
ونزوئلا
جیک سالیوان اظهار کرد که لغو هرگونه تحریم ایالات متحده علیه ونزوئلا باید مشروبط به "اتخاذ گامهای ملموس" شود.
هیاتی از مقامات ارشد دولت آمریکا در اوایل ماه جاری میلادی در چارچوب یک نشست برنامه ریزی شده به ونزوئلا رفتند، اگرچه ناظران خاطرنشان کردند که حساسیتها به سبب احتمال تعلیق واردات نفت از روسیه تغییر کرده است. پس از اینکه آمریکا خوآن گوایدو رهبر مخالفان دولت ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت شناخت، روابط دیپلماتیک خود را با این کشور نفت خیز را در سال 2019 قطع کرد.
بلافاصله پس از این نشست، دو زندانی آمریکایی که در ونزوئلا در بازداشت بودند، آزاد شدند. سالیوان در گفتگو با چاک تاد، مجری برنامه "ملاقات با مطبوعات" خاطرنشان کرد که "شهروندان آمریکایی بیشتری هنوز در ونزوئلا هستند و به طرز ناگواری شبانه روز در تلاش هستند تا از آنجا خارج شوند."
وی افزود: آنچه که من به شما خواهم گفت این است، هر گونه تخفیف تحریمها که ما ارائه می کنیم، همچنان که در دولت گذشته صادق بود و در این دولت نیز صادق است، باید با اتخاذ اقدامات ملموسی که مادورو و اطرافیانش انجام دهند مرتبط باشد.
انتهای پیام
نظرات