• یکشنبه / ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۶:۱۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400122217693
  • خبرنگار : 71607

کشف اسرار سفیدی چشم

کشف اسرار سفیدی چشم

اهمیت صلبیه(سفیدی چشم) ما چیست؟ این سوالی است که مدتی است محققان به یافتن پاسخ آن علاقه‌مند شده‌اند. اخیرا گروهی از محققان "دانشگاه کنستانتس" آلمان موفق به رمزگشایی این رمز و راز شده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، محققان آلمانی در یافته‌های اخیر خود دریافته‌اند سفیدی چشم از طریق ویژگی‌های رنگی اصلی خود، نقش تعیین کننده‌ای در میدان دید انسان‌ها در هنگام نگاه کردن در جهات مختلف دارد.

صُلبیه (Sclera) یا سفیدی چشم، پرده‌ای سفید و کدر در چشم است که از الیاف محکم ساخته شده و بخش اعظم کره چشم را دربر گرفته‌ است. این بخش از چشم اثر مستقیمی در فرایند بینایی ندارد و در واقع همانند یک دیواره از اجزای درونی چشم محافظت می‌کند. رنگ صلبیه ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد.

وقتی با افراد صحبت می‌کنیم، معمولا ارتباط چشمی خود را با آنها حفظ می‌کنیم. ما دقیقا می‌دانیم که چه کسی به چه کسی نگاه می‌کند و یا اینکه با نگاه به چشمان افراد می‌توانیم دریابیم که یک فرد چه پیامی را قصد دارد برساند یا به کدام شی نگاه می‌کند. تمامی اینها با عنوان زبان چشم شناخته می‌شود. در حالی که برقراری ارتباط با این موضوع به ما انسان‌ها کمک می‌کند تا بتوانیم جهت نگاه طرف مقابل را سریع و واضح تشخیص دهیم اما دکتر "فوهیمیرو کانو" محقق این مطالعه می‌گوید: ما درک این موضوع را مدیون تشکیل سفیدی چشم هستیم. انسان‌ها ممکن است این ویژگی چشمی متمایز را برای ارتباطات با هم نوعان خود تکامل داده باشند. با انجام این کار، انسان‌ها احتمالا یک سبک ارتباطی منحصر به فرد را برای فعالیت‌های اجتماعی مشخص خود ایجاد کرده‌اند.

اما چگونه محققان آلمانی به این نتایج دست یافتند؟ این نتایج بر اساس آزمایش‌هایی که محققان این مطالعه بر روی انسان‌ها و شامپانزه‌ها انجام دادند به دست آمده است. طی این مطالعه محققان به هر دو گروه(انسان‌ها و شامپانزه‌ها) تصاویری از انسان و شامپانزه در حال انجام کارهای کامپیوتری ارائه شد. در طول آزمایش محققان وظیفه تشخیص جهت نگاه انسان و شامپانزه را بر عهده داشتند.

کانو در این باره گفت: ما دریافتیم که هم انسان‌ها و هم شامپانزه‌ها جهت‌های نگاه انسان را به ویژه در شرایط چالش‌برانگیز بصری خوب تشخیص می‌دهند.

محققان همچنین مشاهده کردند که شرکت‌کنندگان هر دو گونه جهت‌های نگاه شامپانزه‌ها را زمانی که قطبیت کنتراست چشم شامپانزه در مقایسه با زمانی که طبیعی بود معکوس می‌شد، بهتر تشخیص می‌دادند. یعنی زمانی که چشم شامپانزه دارای صلبیه سفید شبیه انسان و عنبیه تیره تر بود. بنابراین سفیدی صلبیه، میدان دید و جهت نگاه چشم را در بین هر دو گونه تسهیل می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha