• یکشنبه / ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400122217182
  • خبرنگار : 50038

تجلی " آرمانشهر" و اخلاقیات در اشعار " نظامی گنجوی"

تجلی " آرمانشهر" و اخلاقیات در اشعار " نظامی گنجوی"

ایسنا/همدان نشست تخصصی "حکیم پنج گنج" با هدف واکاوی و بررسی آثار فاخر" نظامی گنجوی" شاعر شهیر ایرانی؛ با حضور اساتید برجسته این حوزه در ملایر برگزار شد.

به گزارش ایسنا؛ یک محقق و مدرس ادبیات در دانشگاه، با ذکر نکاتی برجسته از زندگی این شاعر و غزلسرای ایرانی، گفت: به جرأت می‌توان " نظامی گنجوی" را یکی از ارکان ادبیات فارسی نام برد.

علی شهابی در این نشست افزود: نظامی، بزرگترین داستان سرای ادب فارسی و شاعری است که در اشعارش " آرمانشهر" را به خوبی توصیف کرده است، وی بسیار خوش قلب بود و هیچوقت شغلی در دربار نداشت اما به سبب ذات و قلب پاکش به درخواست شاهان برای سرایش اشعاری در مدح ایشان پاسخ مثبت می‌داد و اشعاری در ستایش شاهان از وی به جای مانده است.

وی نظامی را شاعری آزاده و دور از دربار خواند و افزود: نظامی فردی بسیار پایبند به اصول اخلاقی و در انجام مستحبات هم فردی کوشا و علاقمند بود.

شهابی به معرفی آثار نظامی که در ادب فارسی به "پنج گنج" مشهور هستند، پرداخت و این آثار را به ترتیب شامل مخزن الاسرار، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسکندرنامه معرفی کرد و گفت: " خسرو و شیرین" به عنوان بهترین اثر نظامی به شمار می‌رود و توصیه می‌شود عموم مردم این کتاب را مطالعه کنند.

در ادامه یک محقق و مدرس ادبیات در ملایر با اشاره به سخنانی از استاد جلالی که نظامی را در ایران شاعری فراموش شده معرفی کرده، افزود: نظامی، شاعری بزرگ است اما نقش بی بدیل وی در ادبیات فارسی از دید عموم مغفول مانده است.

غلامرضا دشتی شاعران مطرح را به ترتیب فردوسی، نظامی، مولوی، سعدی و حافظ خواند و از برگزاری برنامه‌هایی با موضوع معرفی و تبیین شخصیت نظامی در سال اخیر ابراز خرسندی کرد.

وی از " هفت پیکر" به عنوان شاهکار آثار نظامی یاد کرد و افزود: پنج اثر نظامی که با نام پنج گنج در ادب فارسی مشهورند، در واقع میراث مکتوب ادبیات فارسی به شمار می‌روند و این آثار چون خود نظامی میراثی گرانبها در ادب این مرز و بوم هستند.

دشتی با بیان اینکه حماسه بزمی با نظامی به اوج رسید و دیگران تنها مقلد نظامی در این مورد بودند، اظهارکرد: بهترین مظهر ابهام فنی در شعرهای نظامی است و نظامی همچنین مظهر درهم تنیدگی عاطفه و خیال در شعر است و بسیار هنرمندانه و زیبا می‌توان تلاقی عاطفه و خیال را در اشعارش مشاهده کرد.

سید مهدی آخشیک رئیس اداره کتابخانه های عمومی نیز افزود: رسالت اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان در معرفی هرچه بیشتر و بهتر این شاعر قرن ششم احساس شد، بنابراین با حضور دو تن از اساتید برجسته ادبیات ملایر نشستی با عنوان "حکیم پنج گنج"برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha