• شنبه / ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۶:۴۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400122116860
  • خبرنگار : 71604

در بررسی پژوهشگران ایرلندی مشخص شد

جزئیات جدیدی در مورد ترمیم زخم

جزئیات جدیدی در مورد ترمیم زخم

بررسی جدید پژوهشگران ایرلندی، جزئیات جدیدی را در مورد ترمیم زخم توسط پلاکت‌ها نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از یونیورسال پرسونالیتی، پژوهشی که در "کالج سلطنتی جراحان در ایرلند"(RCSI) انجام شده است، جزئیات جدیدی را در مورد نحوه شکل‌گیری لخته‌های خون هنگام درمان زخم نشان می‌دهد.

پژوهشگران در این پروژه، عادات پلاکت‌ها را در محیط زخم بررسی کردند و به ‌ویژه نشان دادند که آنها می‌توانند محل لخته خون را احساس کنند و براساس آن، محیط خود را تغییر دهند.

پلاکت‌ها، کلید آغاز درمان زخم و تشکیل لخته‌های خون هستند. فیبروبلاست‌ها، سلول‌های بافت همبند هستند که می‌توانند برای مراحل بعدی درمان زخم مهم باشند. فیبروبلاست‌ها به لخته‌ای که شکل گرفته است، حمله می‌کنند و پروتئین‌های بسیار مهمی را همراه با "فیبرونکتین (fibronectin) تولید می‌کنند که یک چارچوب ساختاری برای ساخت بافت کاملا جدیدی ایجاد می‌کند تا بهبودی حاصل شود.

همچنین، این بررسی جدید نشان می‌دهد که پلاکت‌ها می‌توانند یک ماتریس فیبرونکتین موقتی از محیط خود ایجاد کنند؛ درست مانند کاری که فیبروبلاست‌ها در مراحل بعدی درمان زخم انجام می‌دهند. این امر، پیامدهای بالقوه‌ای را برای روشی دارد که می‌تواند یکپارچگی لخته‌های خون را طی ترمیم عروق حفظ کند.

دکتر "اینگمار شوئن"(Ingmar Schoen)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما یک نقش غیرمنتظره را برای برجسته‌ترین گیرنده چسبندگی پلاکتی شناسایی کرده‌ایم. نتایج ما نشان می‌دهند که پلاکت‌ها نه تنها لخته را تشکیل می‌دهند، بلکه می‌توانند با برپا کردن یک چارچوب فیبری، بازسازی آن را نیز آغاز کنند. این یافته‌ها، برخی از نمونه‌های موجود در زمینه ترمیم زخم را به چالش می‌کشند که تحت سلطه پژوهش روی فیبروبلاست‌ها قرار دارند.

کلید این پژوهش، استفاده از یک میکروسکوپ با وضوح فوق‌العاده بود که امکان ثبت تصاویر واضح‌تری را از ساختارهای داخلی یا سلول‌های گرد فراهم می‌کند و در بررسی‌های درون‌کشتگاهی در آزمایشگاه مورد توجه قرار می‌گیرد. بیان این عادات پلاکتی در یک موجود زنده احتمالا برای توسعه بیشتر این کشف مورد نیاز است. شوئن افزود: بدون یک میکروسکوپ با وضوح فوق‌العاده، این کشف امکان‌پذیر نبود.

این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha