• شنبه / ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400122116418
  • خبرنگار : 71129

نخست‌وزیر چین وضعیت اوکراین را "به شدت خطرناک" دانست

نخست‌وزیر چین وضعیت اوکراین را "به شدت خطرناک" دانست

نخست وزیر چین با "خطرناک" توصیف کردن اوضاع در اوکراین، پیشنهاد کمک پکن را برای ایفای نقشی مثبت با هدف برقراری صلح در این کشور مطرح کرد اما همچنان از انتقاد از روسیه بابت حمله به اوکراین اجتناب کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، لی کچیانگ، نخست وزیر چین در نشست خبری سالانه خود گفت: ما حامی و مشوق تمامی اقداماتی هستیم که برای سازشی صلح‌آمیز در بحران موجود در اوکراین صورت می‌گیرند. وظیفه کنونی ما این است که از بدتر شدن تنش‌ها یا از کنترل خارج شدن آن جلوگیری کنیم.

پکن اخیرا اعلام کرد که کمک‌های بشردوستانه شامل غذا و ملزومات روزانه به ارزش ۷۹۱ هزار دلار به اوکراین ارسال کرده و در عین حال با تحریم‌ها علیه مسکو هم مخالف است.

نخست وزیر چین در ادامه صحبت‌هایش گفت: چین آماده انجام تلاش‌ها و اقدامات سازنده برای حفظ صلح و ثبات جهانی و پیشبرد توسعه و رفاه است.

وی همچنین موضع چین مبنی بر احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها را تکرار کرد، اما این را هم گفت که نگرانی‌های امنیتی "مشروع" همه کشورها نیز باید جدی گرفته شود.

نخست وزیر چین، از محکومیت حمله روسیه به اوکراین خودداری کرد و در مقابل، گفت که تحریم‌ها علیه روسیه به اقتصاد جهانی آسیب می‌زند. این در حالی است که او، شرایط جنگ در اوکراین را ''واقعا نگران‌کننده'' توصیف کرده است.

در پایان نشست امسال کنگره خلق چین در پکن، لی کچیانگ همچنان از انتقاد نسبت به روسیه خودداری کرد. او با انتقاد از تحریم‌های گسترده جهانی علیه روسیه گفت: تحریم‌ها علیه روسیه، بر بهبود اقتصاد جهانی پس از پاندمی کرونا تاثیری منفی دارد و هیچ‌کس به آن علاقه‌مند نیست.

چین همچنین برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی بزرگ در اوکراین، خواستار ''خویشتن‌داری شدید'' در جنگ اوکراین شد.

نشست سالانه کنگره خلق چین در حالی با حضور تقریبا ۳۰۰۰ عضو این کنگره برگزار شد، که جنگ در اوکراین بر تحولات بین‌المللی سایه افکنده است. نخست وزیر چین به دلیل بی‌ثباتی اقتصادی و تحولات ناشی از جنگ در اوکراین، رشد اقتصادی چین در سال جاری را پنج و نیم درصد پیش‌بینی کرد.

این رقم، گرچه پایین‌ترین رشد اقتصادی چین در طی سه دهه گذشته محسوب می‌شود اما از پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، بیشتر است. این صندوق، رشد اقتصادی چین در سال میلادی جاری را ۸ . ۴ درصد پیش‌بینی کرده است. ضعف اقتصاد جهانی، اخلال در زنجیره تولید و مشکلات بخش املاک از جمله عواملی هستند که باعث کاهش رشد اقتصادی چین شده‌ است.

همانطور که انتظار می‌رفت، نشست امسال کنگره خلق چین، تحت تاثیر جنگ در اوکراین برگزار شد. این در حالی است که امیدها برای اینکه چین شریک استراتژیک خود، روسیه، را به آتش‌بس در اوکراین ترغیب کند، تقریبا از بین رفته است.

نخست وزیر چین در خصوص جنگ در اوکراین گفت که کشورش "می‌خواهد نقشی فعال همراه با جامعه بین‌المللی ایفا کند". او وضعیت جنگ در اوکراین را "واقعا نگران‌کننده" توصیف کرد و افزود: اکنون وظیفه فوری این است که از تشدید تنش‌ها یا حتی خارج شدن آن از کنترل، جلوگیری شود.

شماری از کارشناسان و دیپلمات‌ها بر این باور هستند که چین مایل نیست تا در جنگ اوکراین، میانجی‌گری کند.

همزمان با افزایش نگرانی‌ها درباره حمله نظامی احتمالی چین به تایوان، کنگره خلق چین به افزایش ۱ . ۷ درصدی هزینه‌های دفاعی این کشور رأی داد. این، بالاترین میزان رشد هزینه‌های دفاعی چین در سه سال گذشته به شمار می‌رود. انتظار می‌رود که کل هزینه‌های دولتی در چین، ۹ . ۳ درصد افزایش پیدا کند.

در کنگره خلق چین همچنین بر عزم جدی این کشور برای تصرف تایوان تاکید شد. حمله روسیه به اوکراین، بر نگرانی‌ها درباره پیروی پکن از مسکو و حمله احتمالی چین به تایوان افزوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha