• پنجشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۷:۵۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400121915452
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

قلمه‌کاری ۲۱ هکتار از منابع طبیعی در آران و بیدگل

قلمه‌کاری ۲۱ هکتار از منابع طبیعی در آران و بیدگل

ایسنا/اصفهان رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان آران و بیدگل از قلمه‌کاری ۲۰ هکتار از زمین‌های منطقه سمبک با حضور ۳۰۰ نفر از ورزشکاران، طبیعت دوستان و مسئولان اجرایی آران و بیدگل و نوش‌آباد خبر داد.

سید مجتبی شریفیان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اسکنبیل گیاه بومی در این منطقه است که در دهه پنجاه توسط احمد قهرمان چهره ماندگار عرصه گیاه‌شناسی در مرنجاب، شناسایی و کشف شده است.

وی افزود: اسکنبیل در تپه‌های ماسه‌ای بدون آب رشد می‌کند و تبدیل به گیاه مادر شده و مقاوم به گرما و کم آبی است. سیستم ریشه‌ای گیاه علاوه بر نقش فیزیولوژیک برای گیاه، ابزاری برای حفاظت در برابر بادهای سهمگین و طوفان‌های شنی است.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان آران و بیدگل، تصریح کرد: تلاش می‌کنیم که کاشت قلمه اسکنبیل جایگزین گیاهانی مثل کاج و سرو شود، زیرا اسکنبیل در عرصه تپه‌های شنی و ماسه‌های روان به راحتی مستقر شده و سیستم ریشه‌های آن با خاک‌های سبک سازگاری پیدا کرده است.

شریفیان تاکید کرد: منطقه ریگ بلند، مجموعه‌ای از تپه‌های ماسه‌ای بلند است که تپه‌های این منطقه از ماسه تثبیت ‌شده است و در طول سال جابجایی چندانی ندارد و از شمال شرقی تا جنوب شرقی به وسعت ۱۲۰ هکتار گسترده شده و متشکل از برخان‌های بلند و کوتاه است.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان آران و بیدگل، تصریح کرد: برخان‌ها که با ذخیره ریزش‌های آسمانی به‌عنوان آب انبار عمل می‌کند، یک فرصت است، اما اگر به موقع و به‌صورت اصولی تثبیت نشود، تهدیدی است که فرسایش خاک می‌تواند تاسیسات شهری را تهدید کند.

وی گفت: قلمه‌کاری یک هکتار از منابع طبیعی به یادبود ۸۰۰ شهید شهرستان از جمله برنامه‌های هفته درختکاری بود که با هدف ترویج فرهنگ حفظ منابع طبیعی و پوشش گیاهی با مشارکت شهروندان، اجرا شد.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان آران و بیدگل گفت: با توجه به لزوم پژوهش‌های علمی قبل از اجرای طرح‌های منابع طبیعی و نظارت و بررسی بعد از اجرای آن، نشست پژوهشگران دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کاشان و مسئولان شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شنبه هفته آینده برگزار خواهد شد.

وی افزود: کاشت نهال در ۲۸۳ هکتار از زمین‌های ابوزیدآباد و سفید شهر و مراقبت و آبیاری آنها از جمله برنامه‌هایی است که برای مقابله با فرسایش خاک و همچنین تثبت عرصه‌های گیاهی اجرا شده است که با رشد مراتع و تعلیف دام برای امنیت غذایی اهمیت دارد.

شریفیان اظهار کرد: حفظ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود، بنابراین باید از دوران کودکی در مهد کودک و مدارس آموزش داده شود. برای فراگیر کردن این آموزش‌ها، طراحی و نصب تابلوهای آموزشی در عرصه‌های منابع طبیعی اجرا می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان آران و بیدگل، گفت: قلمه‌کاری اسکنبیل در منابع طبیعی نوش‌آباد به وسعت یک هکتار با حضور ورزشکاران و هنرمندان کشوری به یادبود خانم مه لقا ملاح، مادر حفظ محیط زیست از دیگر برنامه‌های هفته منابع طبیعی و درختکاری بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha