حسین ایراندوست امروز (چهارشنبه، ۱۸ اسفندماه) در شصت و پنجمین جلسه کارگروه تنظیم بازار استان، درباره وضعیت گوشت قرمز در استان و چالش های پیشروی این کالا طی یک سال گذشته، اظهار کرد: مقداری مدیریت گوشت قرمز در استان پیچیده است، به این دلیل که در استان اصفهان از تاریخ یکم فروردین سال ۱۴۰۰ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ روزانه ۹۳۵۷ گوسفند کشتار میشود که از این مجموع، ۷۲ درصد وارداتی است. هر قصاب خودش گوسفند را خریداری کرده و بعد آن را ذبح میکند و کشتارگاههای استان باور دارند که یک مبدل هستند و ادعا میکنند که ما هیچ دخالتی در قیمت دام زنده یا در قیمت گوشت گرم نداریم.
وی افزود: قیمت گوسفند زنده هر چه باشد، قیمت گوشت بره گرم ۲.۳۵ تا ۲.۴۲ درصد برابر گوسفند زنده است و در گوشت گوساله قیمت زنده هر چه باشد ۲.۶۷ تا ۲.۷۵ درصد افزایش داشته است؛ در برآورد متوسط قیمتهای یک ساله انواع گوشت مشخص شد، گوشت گرم گوسفندی با ۲.۳۳ درصد برابر نسبت به دام زنده و در گوشت گوساله با رشد ۲.۶۳ درصد افزایش مواجه بوده است.
به گزارش ایسنا، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: اگر در ورود تعداد گوسفند وارداتی به استان خللی ایجاد شود، اولاً وضعیت گوشت با مشکل مواجه خواهد شد، بنابراین تصمیم گرفتیم که یک تیم سه نفره متشکل از جهاد کشاورزی، اتحادیه دامداران و اتحادیه قصابان در استان شکل بگیرد و قیمت دام زنده را شنبه هر هفته اعلام کنند و هر قیمتی که برای دام زنده در نظر گرفته شود، گوشت گرم گوسفندی آن ۲.۳ و گوشت گوسفندی ۲.۶ برابر قیمتگذاری شود.
وی با اعتقاد بر اینکه گوشت مصرفی در بخشهای مختلف شهر اصفهان نیز متفاوت است، افزود: روزانه ۶۵ درصد نیاز گوشت اصفهان از بره نر با وزن ۱۲ تا ۱۵ کیلوگرم تامین میشود، این گوشت گرانترین گوشت عرضه شده در استان است که ۱۶۵ هزار تومان عرضه میشود، همچنین ۳۵ درصد گوشت عرضه شده نیز درجه دو و بیشتر میش و بز به قرار هر کیلو ۱۰۵ هزار تومان است، اما خریدار باید بداند که گوشتی که خریداری میکند از چه جنسی است و رقم مشخص هر کیلوی آن در بازار چه قدر است.
ایراندوست که به ثابت کردن قیمت گوشت به طور هفتگی در بازار معتقد بود، تصریح کرد: به نظر میرسد که مسئولیت تامین گوشت باید بر عهده کشتارگاهها گذاشته شود، چون زمانی که واردکننده دام زنده فرد دیگری است، ورود به بحث توزیع و قیمت کمی سخت است. چون این نگرانی وجود دارد که ورود گوشت به استان با محدودیت مواجه شود، وقتی گوشت برای استان روزانه و بهصورت تلفنی و اعتباری میآید، قیمت در اختیار ما نیست و ما کاری نمیتوانیم انجام دهیم.
۱۰ تا ۱۵ هزار تومان از افزایش قیمت گوشت قرمز غیرمنطقی است
دبیر ستاد تنظیم بازار استان در پاسخ به معاون اقتصادی استانداری که گفته بود روند افزایش ۲۵ هزار تومانی قیمت گوشت منطقی نیست و باید مهار شود، تصریح کرد: باید توجه داشت که آخر فصل و فصل زایش است و اکنون هم در ایام نزدیک عید قرار داریم و باید این مسئله را هم مد نظر قرار دهیم که گوشتی که اصفهانیها میخرند، تهرانیها نمیخرند و گوشتی که تهرانیها میخرند را اصفهانیها نمیخرند، لاشهای که در اصفهان عرضه میشود ۱۲ تا ۱۵ کیلوگرم است، در حالی که لاشهای که در تهران استفاده میشود، حداقل ۱۸ کیلوگرم است.
ایراندوست توضیح داد: تهرانیها برههای سنگین را میپسندند؛ برههایی که عمدتاً ۷۰ تا ۹۰ کیلوگرم و چرب هستند و دنبه دارند، اما برههایی که در اصفهان استفاده میشود، عمدتاً نایینی، با چربی و دنبه کمتر با نرخ گوشت ۴۸ درصد هستند که البته در کل کشور هم استانها وضعیت های متغیری به لحاظ قیمت را تجربه میکنند و افزایش قیمت در تمام استانها اتفاق افتاده، البته قبول داریم که ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان از این قیمت غیرمنطقی است.
همچنین احمدی- مسئول بسیح اصناف در این جلسه گفت: قیمت گوشت گرم باید دو برابر قیمت گوشت زنده باشد، اما این رقم اکنون ۲.۳ است و این ۳ درصد خود رقم قابل توجهی است و باید بررسی کرد این ۳ درصد از کجا آمده، همچنین گفته شد که مشکل، حضور دلال است، یعنی دام که در میدان میآید دست به دست میشود تا به دست قصاب برسد و بعد قصاب آن را به کشتارگاه ببرد.
وی افزود: پیشنهاد میشود به جای اینکه قصاب دام را انتخاب کند، یک شرکتی دام را یک جا خریداری و آن را کشتار کرده و بعد توزیع کند.
انتهای پیام
نظرات