طاهره حیدری مجد، استاد اخلاق جامعه الزهرا (س)، در گفتوگو با ایسنا ضمن تبریک ولادت امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) عنوان کرد: حضرت عباس (ع) در چهارم شعبان سال ۲۶ هجری به دنیا آمدند.
وی ادامه داد: در دستگاه خلافت الهی هیچ چیزی تصادفی واقع نمیشود و خداوند همه امور را حساب شده و دقیق آفریده است به همین خاطر ولادت امام حسین (ع) در سوم شعبان و ولادت برادرشان، حضرت عباس (ع)، در چهارم شعبان را هم نمیتوانیم تصادفی بدانیم.
وی با اشاره به حضور تأثیر گذار و مهم حضرت عباس (ع) در کنار امام حسین (ع) به ویژه در حادثه کربلا، گفت: زندگی حضرت عباس (ع) را میتوان در چهار مبحث حضرت عباس (ع) در دامن مادر، حضرت عباس (ع) در دانشگاه تربیتی امیرالمؤمنین (ع)، حضرت عباس (ع) در خدمت امام حسین (ع) و امام حسن (ع) و حضرت عباس (ع) در میدان نبرد بررسی کرد.
حیدری مجد در رابطه با دوره اول اظهار کرد: مادر حضرت عباس یعنی امالبنین، زنی مؤدب به آداب اخلاقی و احترام کننده بسیار زیاد به حضرت زهرا (س) و فرزندان ایشان بود.
وی با تأکید بر اینکه اطاعت محض از امامت و ولایت امام زمان، بزرگترین درسی بود که حضرت عباس (ع) در دامان مادر یاد گرفت، گفت: حضرت عباس (ع) این اطاعت را هم در زمان حضرت علی (ع) و هم در زمان امام حسن (ع) و امام حسین (ع) داشتند.
استاد اخلاق جامعه الزهرا (س)، ادامه داد: قبل از روز عاشورا اماننامههای زیادی برای حضرت عباس (ع) و برادرانشان ارسال میشود؛ اما ایشان سختترین شرایط زندگی را انتخاب میکنند و از ولایت و امامت جدا نمیشوند که این یکی از بزرگترین درسهای مکتب امالبنین برای فرزندش بود.
وی افزود: بزرگترین درسی که حضرت عباس برای جامعه و نسل جوان دارند متعهد شدن به ولایت و تا پای جان در امر ولایت و رهبری ایستادن است که باید به طور ویژه باید به آن پرداخت؛ زیرا امروزه بعد از مدتهای طولانی به جامعه شیعه رسیدیم.
حیدری مجد با تأکید بر اینکه امروزه باید نسل جوان از مکتب حضرت عباس (ع) این درس را بگیرد، گفت: برخی جوانان توجه زیادی به غرب و شرق دارند در حالی که دشمنان با تمام قوا برنامههایی برای جوانهای ما ریختهاند که چیزی جز نابودی جوانان ما و از بین بردن اهداف بلند انسانیت که مکتب اسلام برای آنها در نظر گرفته، نیست.
وی ادامه داد: جوانان به راحتی جامعه ولایی و حکومت ولایتفقیه را رها میکنند و به دامن دشمن پناه میبرند در صورتی که امروزه اگر در این جامعه زندگی کنند خطرات و سختیهایی که آن روز برای حضرت عباس (ع) برادرانشان بود برای جوانان ما رخ نمیدهد.
استاد اخلاق جامعه الزهرا (س) تأکید کرد: در پای ولایتفقیه و امامت ماندن و متعهد شدن به ارزشهایی که خداوند در مسیر کمال ما قرار داده است یکی از مهمترین بخشهای زندگی حضرت عباس (ع) است.
وی در رابطه با بخش دوم زندگی حضرت عباس (ع) عنوان کرد: شجاعت، شهامت و عظمت روحی چیزی بود که ایشان در عصر امام علی (ع) و در دانشگاه ولایت و امامت از حضرت علی (ع) آموختند؛ اگر چه سن ایشان حدود ۱۵ سال بود اما در جنگ صفین که یکی از مهمترین جنگهای حضرت علی (ع) است میبینم که رشادتهای بسیاری نشان میدهند.
حیدری مجد در رابطه با بخش سوم زندگی این حضرت ابوالفضل گفت: حضرت عباس بعد از شهادت پدرشان، ۱۰ سال در خدمت امام حسن و ۱۰ در خدمت امام حسین (ع) بودند و نقل شده است که ۱۰ سال دربان امام حسن (ع) بودند و هر کسی که میخواست با امام حسن (ع) ملاقاتی داشته باشد اول ایشان را ملاقات میکرد و ایشان واسطه بین مردم و امام حسن (ع) بودند.
وی ادامه داد: در ۱۰ سال امام حسین (ع) نیز همینگونه بودند و هیچگاه آنها را برادر خطاب نمیکردند؛ زیرا امالبنین به ایشان آموخته بود که آنها فرزندان حضرت زهرا (س) و امیرالمؤمنین (ع) هستند و تو خادم این خاندان هستی و فکر نکن که سطح برادری با آنها داری.
استاد اخلاق جامعه الزهرا (س) با بیان اینکه شهید حججیها و قاسم سلیمانیها کسانی هستند که مهمترین ویژگیشان بصیر فاطمی است، تصریح کرد: بصیرت فاطمی به معنای متعهد و پای بند شدن تا پای جان به امر ولایت است.
وی با اشاره به اینکه امروزه نیز مادران باید رسم و سلوک حضرت عباس (ع) را به فرزندانشان آموزش دهند، گفت: قاسم سلیمانی ولایت مدار و متعهد به ولایت فقیه بود که اینها ویژگی بارز حضرت عباس (ع) است که تا پای شهادت نیز به آن پایبند بودند همانگونه که حضرت زهرا (س) بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) رفتار کردند و اولین شهیده راه ولایت و امامت شدند.
حیدری مجد با اشاره به عبارت یا عبد الصالح در زیارتنامه حضرت عباس (ع) گفت: عبد صالح مصداق همه آیاتی است که در آن یاایها الذین آمنو و عملوا صالحات گفته است و برای بررسی شخصیت ایشان باید تفسیر همه این آیات را بخوانیم.
انتهای پیام
نظرات