به گزارش ایسنا علی داوودی در مراسم عصر شعر آیینی و بررسی مجموعه شعر نیمایی با نام «ناگزیر» اثر حامد صافی به همت حوزه هنری خوزستان در تالار اجتماعات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: شعر نیمایی دارای ویژگیهایی است و تمایزاتی با دیگر اشعار مرسوم ادبیات دارد.
وی با بیان اینکه جایگاه نیما در شعر و فرهنگ ما فراتر از یک شاعر است افزود: در طول تاریخ میبینیم این شعر بوده که بار بسیاری از مسایل و مفاهیم را به دوش میکشیده و شاعرانی همچون فردوسی، حافظ، مولوی و... در قالب اندیشهورزان جامعه و فرهنگ ما ظاهر میشدند و فراتر از شخصیت عرفی شاعر در جامعه بودند.
این شاعر با بیان اینکه نیما نیز راه جدیدی در حوزه شعر ایجاد کرد و برخی سبکها همچون شعر سپید از شعر نیمایی بهره گرفتند اضافه کرد: نیما کاری کرد که نسیمی در شعر روزگار ما ایجاد شود چراکه آن رویکرد کهن دیگر پاسخگو نبود.
داودی کار مهم نیما را دعوت از ما برای نو دیدن و نوجویی دانست و بیان کرد: ما قرار نیست یک قطعه شعر را با منطق نثر بخوانیم و حتما شعر راوی یک پیام بیرونی باشد بلکه شعر باید آفرینش داشته باشد زیرا به خلاقیت انسانی مربوط است.
او خاطرنشان کرد: آن چیزی که باید در مورد شعر نیمایی بشناسیم این است که وابستگی به وزن باعث درهم ریختگی نظام طبیعی گفتار میشود و یکی از دغدغههای نیما این بود که وابستگی به نظم برای ما مسالهساز است و عدول از عروض سنتی یکی از کارهای نیما تلقی میشود.
مدیر دفتر شعر حوزه هنری سطحبندی، تنوع موسیقی و پایانبندی را سه شاخصه شعر نیمایی دانست و تصریح کرد: موسیقی در شعر نیمایی به عنوان یک رکن متفاوت نسبت به شعر سنتی است که به شکلهای مختلفی خود را نشان میدهد.
در ادامه، حامد صافی نویسنده مجموعه شعر «ناگزیر» ویژگیهای این کتاب را بیان کرد و حجتالاسلام سید علیرضا شفیعی، وحید کیانی و حیدرعلی حزباوی شعرخوانی کردند.
انتهای پیام
نظرات