• دوشنبه / ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۷:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400121612843
  • خبرنگار : 50356

مسئول شیلات جهاد کشاورزی مشهد خبر داد

تولید بیش از ۵۰۰ تن ماهی سردابی در مشهد طی سال جاری

تولید بیش از ۵۰۰ تن ماهی سردابی در مشهد طی سال جاری

ایسنا/خراسان رضوی مسئول شیلات جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: طی سال‌ جاری ۲۶ واحد پرورش ماهی فعال و ۵۹۵ تن ماهی سردابی در شهرستان مشهد تولید شد.  پرورش ماهیان سردابی در شهرستان مشهد موجب اشتغال‌زایی به صورت مستقیم برای ۶۶ و غیرمستقیم ۲۰۰ نفر شده است.

بهاره بهرامی‌فر اظهار کرد: به لحاظ وجود خشکسالی و محدودیت‌های مراتع در تأمین نهاده‌های مورد نیاز برای توسعه سایر انواع پروتئین، در شرائط فعلی توسعه آبزی پروری از بهترین راههای تأمین پروتئین موردنیاز میباشد.  

وی افزود: یکی از کسب‌و ‌کارهای شیلات که خیلی سریع به سوددهی می‌رسد، پرورش ماهیان سردآبی است. طی سال‌ جاری ۲۶ واحد پرورش ماهی فعال و ۵۹۵ تن ماهی سردابی در شهرستان مشهد تولید شد.  پرورش ماهیان سردابی در شهرستان مشهد موجب اشتغال‌زایی به صورت مستقیم برای ۶۶ نفر و غیر مستقیم ۲۰۰ نفر شده است.

مسئول شیلات جهاد کشاورزی شهرستان مشهد بیان کرد: در میان ماهیان سردآبی،  ماهی قزل آلا یکی ازمحبوب ترین گونه هاست که بازار پرتقاضایی دارد.  شروع تولید این گونه از خرید بچه ماهی یک گرمی تا ۳ گرمی آغاز می‌شود.

بهرامی‌فر ادامه داد: مهم‌ترین نیاز یک ماهی برای رشد و تولید مثل آب پاکیزه بوده و در نتیجه مهم‌ترین دستگاه مورد نیاز دستگاه تصویه آب است. یکی دیگر از نیازهای ماهیان سردابی دمای بین ۱۵ تا ۱۷ درجه سانتیگراد است.

وی تصریح کرد: یکی از حیاتی‌ترین بخش هر کسب و کار شناسایی بازار هدف است. این کسب و کار سود بالایی دارد اما ریسک بالا و بالا بودن میزان سرمایه اولیه از این مزیت می‌کاهد. برخی از عوامل زیستی نظیر مساعد بودن کیفیت آب، تناسب اقلیم منطقه، مدیریت بهداشتی مزرعه، عوامل اقتصادی نظیر قیمت مناسب و پوشش بیمه‌ای محصول در صدر لیست عوامل موثر بر موفقیت در تولید ماهی سردابی قرار دارد.

مسئول شیلات جهاد کشاورزی شهرستان مشهد با اشاره به مهمترین موانع توسعه این کسب و کار گفت: مهمترین موانع توسعه شناسایی شده در این صنعت به ترتیب ریسک شکست در تولید، عوارض ساخت و ساز و نوسازی، هزینه خرید غذا، نرخ سود بالای وام بانکی و گرانی تعرفه انرژی است. توسعه این صنعت مستلزم این است که افراد دانش نگهداری و پرورش این ماهی را نیز داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد بهرامی‌فر تصریح کرد: قزل‌آلا یکی از منابع خوب آهن است که جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش می‌دهد. بنابراین این مصرف ماهی نقش مهمی در پیشگیری از کم‌خونی ناشی از فقر آهن بر عهده دارد. امگا سه ماهی قزل‌آلا می‌تواند فشار خون و ضربان قلب را در بیماران صرع تنظیم کرده و از تعداد تشنج‌های آنان به طور قابل توجهی بکاهد. مصرف حداقل ۲ بار در هفته ماهی سالمون یا قزل‌آلا نیاز بدن به امگا سه را تامین خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha