آیت الله «محمدرضا ناصری یزدی» در آستانه ۱۸ اسفند سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد، طی نشستی با متولیان طرح طراوت در استان یزد، گفت: کانونهای مساجد، روزنههای امید برای مردم و جوانان در محلات هستند و با تأسی از بیانات حضرت امام(ره) که تعبیری در خصوص مساجد داشتند با عنوان سنگر، بایستی از آن حفاظت کنیم و در این راستا نیز مقام معظم رهبری در اجلاس نماز توصیههایی داشتند که ما باید آنها را سرلوحه کار خود قرار دهیم و این توصیهها را به کار بگیریم.
امام جمعه یزد با بیان اینکه همگی باید اصول حرکتمان را بر مبنای تحول در سیستم آموزشی قرار دهیم و حرکت جوانان و نوجوانان را از مدرسه شروع کنیم، بیان کرد: متاسفانه ما حرفهای بزرگان را میشنویم و چند روزی روی آن مانور میدهیم و در نهایت نیز در کتابها ثبت میشود ولی یکی از کارهای ما بایستی بازخوانی فرمایشات امام (ره) و رهبری باشد و آنها را در عرصه عمل وارد کنیم.
وی با اشاره به این اصل که تفکر، تعقل و تدین به عنوان سه اصلی است که در سیستم آموزشی ما حذف شده است، گفت: تحول در آموزش و پرورش و توجه به دانشگاه فرهنگیان به عنوان اصول اساسی است که متاسفانه هرچه داد زدیم نسبت به آن بیتوجهی شد و نکته اساسی در تحول، همین تحول در آموزش است و گرچه درازمدت است اما کمتر آقایان به آن توجه میکنند.
آیت الله ناصری در پایان افزود: کانون های مساجد باید در درازمدت فکر اساسی در جهت جذب جوانان داشته باشند و همه را در بر گیرند زیرا دشمن از راه آموزش وارد شده و ما نیز باید از همان راه وارد شویم.
حجت الاسلام «مجتبی صداقت» رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد نیز در این دیدار با اشاره به اینکه طرح طراوت گامی در جهت جذب به مساجد و احیای کارکردهای مساجد است، گفت: طرح طراوت نخستین بار در سطح مساجد استان با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد و کانونهای مساجد استان با هدف جذب جوانان و نوجوانان در انجام فعالیتهای فرهنگی، هنری، اردویی و آموزشی را در قالب مساجد دنبال میشود.
وی با اشاره به اهمیت توجه به مساجد در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی، گفت: بین فعالیت مساجد در محلات و کاهش آسیبهای اجتماعی رابطه بسیار زیادی وجود دارد که این را از طریق تحقیق و بررسیهای میدانی به خوبی میتوانیم، مشاهده کنیم.
صداقت با اشاره به این که در شهر تهران بیش از دو هزار مسجد وجود دارد که منطقه ۱۴ شهرداری تهران دارای بیشترین مسجد و منطقه سه تهران نیز کمترین میزان مسجد را در خود جای داده است، افزود: بررسیها نشان داده است که بیشترین آسیبهای اجتماعی و فرهنگی و سیاسی مربوط به منطقه سه تهران و کمترین آسیبها نیز مربوط به منطقه ۱۴ تهران بود که همین امر نشاندهنده نقش مسجد در کاهش آسیبهای اجتماعی و ارتباط مستقیم با آن بود.
وی با بیان این که هر محلهای که مسجد فعال داشته باشد به شدت شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی خواهد بود، گفت: نبود فعالیت مساجد و بالا رفتن سن افراد متولی در مساجد از جمله عوامل کم رنگ شدن مساجد در جامعه است که باید به سمتی رفت که این مکانهای مذهبی را فعال کنیم و جذب جوانان و نوجوانان را افزایش دهیم.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد با بیان اینکه مسجد باید خودکفا باشد و بتواند بدون حمایت های دولتی نیز فعالیت های فرهنگی و هنری خود را دنبال کند افزود: طرح طراوت می تواند گامی در جهت این خودکفایی باشد و به نحوی جذب جوانان به مساجد و احیای کارکردهای مساجد را به دنبال داشته باشد.
حجت الاسلام «مظفر سالاری» مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد نیز با اشاره به اینکه کانون های مساجد به عنوان ظرفیت هایی در مساجد هستند که میتوانند در قالب فعالیتهای فرهنگی و هنری در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی گام بردارند، افزود: کانون های مساجد استان یزد به عنوان استان پیشرو هستند به نحوی که توانسته اند در زمینه فهما گام های اساسی برداشته و رتبه های برتر کشوری را به خود اختصاص دهند.
وی با بیان اینکه ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان یزد در جهت فعال شدن کانون ها برنامه ها و طرح های مختلفی را دنبال کرده است، گفت: یکی از این طرح ها به عنوان طرح طراوت است که با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد اجرا و در ۹ رشته و در ۳۰ مسجد مناطق مختلف سطح شهر یزد برگزار می شود که توانسته در زمینه مسائل آموزشی، پرورشی، هنری و تربیتی گام های موثری بردارد.
وی افزود: در صورتی که استانداری و مسئولان استانی همکاری های لازم را داشته باشند می توانیم در تمامی شهرستان ها این طرح را دنبال کنیم و کانون های مساجد را فعال کنیم.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد در پایان ادامه داد: این طرح توانسته در سطح کشور به خوبی خود را معرفی کند به گونه ای که بسیاری از استان های کشور درخواست ارائه طرح را دارند تا بتوانند در استان اجرایی کنند.
انتهای پیام
نظرات