محمد محمدزاده در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: تولید میوه های نوبرانه در فضای بسته و گلخانه ای به صورت پایلوت در شهرستان مانه و سملقان اجرایی شده که در آینده نزدیک، محصول آن وارد بازار خواهد شد.
وی گفت: نهال بادام و گوجه سبز به عنوان میوههای نوبرانه برای نخستین بار در راستای افزایش درآمد کشاورزان و صرفه اقتصادی وارد گلخانههای این استان شد.
محمد زاده اظهار کرد: در فصل بهار میوه های نوبرانه مورد استقبال خوبی از سوی مردم قرار می گیرد اما معمولا هرساله محصول بادام و گوجه سبز در این استان از ناحیه سرما دچار خسارت می شد و بعضا در برخی از سال ها کشاورزان هیچ محصولی برداشت نمی کردند اما با ورود به گلخانه ها از سرما فرار خواهد کرد.
وی ادامه داد: کاشت میوه های نوبرانه در گلخانه ها صرفه اقتصادی خوبی دارد و محصول سریع وارد بازار خواهد شد و با قیمت مناسبی نیز عرضه می شود.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: با تامین سامانه گرمایشی در فصل سرد و رعایت سایر اصول فنی کاشت درختان نوبرانه صرفه اقتصادی خوبی خواهد داشت.
محمد زاده اظهار کرد: گلخانه یکی از راه حل های مدرن برای مبارزه با سرما، گرما و کم آبی است و در بسیاری از کشور ها که دارای آب و هوای سرد یا گرم و یا با مشکل کم آبی رو به رو هستند، ساخت گلخانه می تواند بهترین گزینه برای تولید میوه و سبزیجات در این مناطق باشد.
وی گفت: تعداد روزهای سرد در این استان زیاد است که ایجاد گلخانه ها و بردن بیشتر محصولات به این فضاهای بسته به افزایش تولیدات و درآمد کشاورزان کمک می کند.
محمد زاده افزود: هم اینک در گلخانه های این استان انواع صیفی و سبزی، انواع گیاهان زینتی و دارویی و انواع نشا تولید می شود.
وی ادامه داد: اکنون ۳۳۹ واحد تولیدی گلخانه بزرگ مقیاس، متوسط و کوچک در سطح استان وجود دارد که از این سطح سالانه ۱۷ تا ۲۰ هزار تن انواع محصول در فصل و خارج از فصل تولید می شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه کشت گلخانه ای بهترین جایگزین کشت در فضاهای باز است افزود: کشاورزان نیز در سال های گذشته متوجه این امر شدند که برای رهایی از مشکلات خشکسالی، کم آبی، فرار از سرما و افزایش تولید به سمت ایجاد گلخانه ها رفته اند.
محمد زاده اظهار کرد: کاهش هزینه های تولید، ایجاد اشتغال کنترل محصول از نظر آفات و بیماری ها از دیگر مزایای ایجاد گلخانه ها است.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اهمیت کشت گلخانه ای و کاهش آب مصرفی گفت: میزان مصرف آب در تولید گلخانه ای ۹۰ درصد راندمان دارد که به شدت مصرف آب را کاهش داده و نسبت به دیگر انواع کشت به ۱۰ درصد آب نیاز دارد.
وی افزایش بهره وری منابع و عوامل تولید کشاورزی به ویژه آب، افزایش کمی و کیفی تولیدات گلخانه ای، افزایش صادرات محصولات گلخانه ای و ایجاد اشتغال پایدار را دیگر اهداف گسترش گلخانه ها عنوان کرد.
این مقام مسئول گفت: به دلیل اینکه گلخانه ها واحدهای ثابتی هستند و میزان دما، رطوبت و سایر فاکتور ها قابل مدیریت است می توانیم در خارج از فصل نیز کشت محصول داشته باشیم که بسیار صرفه اقتصادی نیز دارد.
انتهای پیام
نظرات