• شنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400121410236
  • خبرنگار : 50180

نکاتی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز

نکاتی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز

ایسنا/کرمانشاه مسئول بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: بیماری کرونا ماهی قرمز را درگیر نمی کند.

پگاه رستمی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه ماهی قرمز عامل بیماری‌زای کرونا را دریافت نمی‌کند، گفت: تنها نگرانی موجود احتمال آلوده بودن آب و یا سطح بدن ماهی است که توصیه می شود خانواده ها برای جلوگیری از انتقال احتمالی بیماری کرونا از این طریق، هنگام خرید ماهی قرمز رعایت نکات بهداشتی را مورد توجه قرار دهند.

وی تصریح کرد: ماهی ها می توانند ناقل مکانیکی بیماری و عامل انتقال دهنده غیرمستقیم کرونا به انسان باشند، لذا دست‌زدن به ماهی یا ظرف آب آلوده، می‌تواند کرونا ویروس را به انسان منتقل کند.

مسئول بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه سپس با اشاره به اینکه برخی بیماری‌های مشترک از جمله بیماری‌های پوستی از طریق تماس مستقیم با ماهی قرمز منتقل می‌شود، به افراد توصیه کرد اگر سابقه بیماری پوستی و آلرژی دارند برای دست زدن به ماهی، ظروف نگهداری و آکواریوم حتماً از دستکش استفاده کنند.

رستمی  ادامه داد: همچنین توصیه می شود خانواده ها کودکان خود را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارند، زیرا ممکن است از طریق دست زدن عوامل بیماری‌زای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کنند.

رستمی با بیان اینکه مراکز فروش مجاز و بهداشتی دارای لوازم شست‌وشو و ضدعفونی مناسب هستند، گفت: توصیه می شود افراد ماهی قرمز را از مراکز مطمئن که ماهی را در شرایط مناسب نگهداری می کنند، خریداری کرده و از خرید ماهی از دستفروش‌ها خودداری کنند.

وی با بیان اینکه ماهی سالم باید دارای تحرک مناسب، شنای متعادل، پولک‌های شفاف و فاقد هرگونه ضایعه از قبیل زخم یا رنگ تیره باشد، عنوان کرد: علائمی مانند باله‌های خرده شده، وجود لکه‌های پنبه مانند و وجود لکه‌های تیره رنگ در دو طرف بدن و چشم‌های بیرون زده دلیل بر بیمار بودن ماهی است.

رستمی با تأکید بر اینکه برای تغذیه ماهیان قرمز بهتر است از غذاهای آماده در فروشگاه‌های عرضه ماهیان زینتی استفاده شود، گفت: توصیه می شود در صورت استفاده از آب شهری، آب مورد استفاده به مدت 24 ساعت در هوای آزاد قرار گیرد تا کلر موجود آن از بین برود.

وی با بیان اینکه ظرف نگهداری ماهی هم باید یک ظرف با دهانه باز(دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد، یادآور شد: بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی نیز 22 تا 26 درجه سانتیگراد است.

رستمی با بیان اینکه برای ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی می توان از محلول نمک طعام سه درصد و  یا پرمنگنات پتاسیم یا پرکلرین یا بتادین استفاده کرد، تاکید کرد: خانواده ها باید حتماً آب تعویض ماهی را مستقیماً در چاه فاضلاب تخلیه کرده  و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنند.  


انتهای پیام


 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha