حجتالاسلاموالمسلمین حسن رضایی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آسیبهای فضای مجازی بر خانوادهها، اظهار کرد: اگر سواد رسانهای در بین اعضای خانواده وجود نداشته باشد، فضای مجازی خسارت غیرقابل جبرانی برای بنیان خانواده خواهد داشت.
وی افزود: فضای مجازی فضایی برای گفتمان گستردهتر و ارتباط با افراد بیشتری است و این فرصت است اما به شرطی که زیرساختها فراهم شود و نحوه مدیریت آن را بدانیم.
رضایی کلاهبرداریهای اینترنتی، القای شبهات، ترویج اعتیاد، بیبندوباری را از تبعات فضای مجازی دانست و گفت: گاهی اوقات خانوادهها نسبت به این موضوعات بیتفاوت هستند که این آسیب است.
امامجمعه معمولان عدم همسان بودن و ناهمگونی تفکرات و نظرات والدین در استفاده از فضای مجازی را از دلایل دامن زدن و گسترش آسیب فضای مجازی در خانوادهها دانست و گفت: گاهی اوقات مشاهده میشود تفکرات و افکار والدین در استفاده خانواده از فضای مجازی همسان است اما تربیت مدارس تفاوت دارد.
وی با تأکید بر لزوم حساسیت و مدیریت صحیح خانوادهها در استفاده از ماهواره، اضافه کرد: در خصوص استفاده اعضای خانواده بهویژه فرزندان از فضای مجازی نباید از زبان تحکم استفاده کرد بلکه والدین با فرزندان ارتباط عاطفی داشته و به معنای دیگر با آنان رفیق باشند.
رضایی با تأکید بر اینکه در تربیت فرزندان نباید دچار غفلت شویم، ایجاد شکاف بین نسلها و طلاق خاموش و عاطفی را از دیگر آسیبهای فرهنگی فضای مجازی دانست و گفت: فضای مجازی موجب کمبود عواطف میشود.
امامجمعه معمولان کاهش و کمبود گفتمان خانواده را از آسیبهای فضای مجازی دانست و گفت: بازیهای فرزندان در فضای مجازی را با بازیهای فضای حقیقی جایگزین کنیم که مصادیق آن تفریحات، سفر و پیادهروی است چراکه این دست کارها موجب کاهش آسیبهای فضای مجازی میشود.
وی با بیان اینکه استفاده رها شده از فضای مجازی را باید در فضای حقیقی جبران کنیم، خاطرنشان کرد: کاهش قیمت کتاب و تنوع آن و جایگزینی مطالعه کتاب با ترویج فرهنگ کتابخوانی مدنظر قرار گیرد.
رضایی بر لزوم گسترش ورزشهای همگانی و خانوادگی تأکید کرد و با اشاره به اینکه برای مقابله با فضای مجازی باید در فضای حقیقی سیر کنیم، اظهار کرد: بالا رفتن سن ازدواج و عدم تمایل به فرزندآوری از آسیبهای روانی فضای مجازی، است که راه مقابله با آن ارتقای سطح سواد رسانهای است
انتهای پیام
نظرات