• چهارشنبه / ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۷:۰۳
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1400121108816
  • منبع : سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری

همکاری منابع طبیعی و مدیریت بحران در قالب طرح‌های مدیریت کاهش خطرپذیری

همکاری منابع طبیعی و مدیریت بحران در قالب طرح‌های مدیریت کاهش خطرپذیری

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشورین پیشنهاد داد : تعامل وهمکاری با سازمان مدیریت بحران می‌تواند در قالب طرح‌های جامع مدیریت کاهش خطرپذیری باشد.

به گزارش ایسنا مسعود منصور امروز در دیدار با محمد حسن نامی - رییس سازمان مدیریت بحران - گفت: بین سازمان مدیریت بحران و منابع طبیعی همواره ارتباط و تعامل خوبی وجود داشته است و این تعامل وهمکاری می‌تواند در قالب طرح‌های جامع مدیریت کاهش خطرپذیری برای جلوگیری از خطرات سیل و حریق و دیگر چالش های مهم محیط زیست و منابع طبیعی موثر و کار آمد باشد.

نامی نیز در این دیدار اظهارکرد: ما در مواجهه با بحران و چالش‌ها دنبال پیشگیری هستیم زیرا پیشگیری از درمان کم هزینه‌تر و بهتر است.

وی افزود: باید به دنبال فرهنگسازی و افزایش آگاهی‌های عمومی و گسترش فرهنگ ایمنی در مواجهه و مقابله با خطرات باشیم و در این زمینه ارتقای دانش مدیریت بحران در عموم مردم امری ضروری است.

بر اساس این گزارش، موضوع آبخیزداری و آبخوانداری برای جلوگیری از فرسایش خاک و هدر رفت آب و کاهش خطرات سیل، برگزاری مانورهای مشترک با حضور نیروهای مردمی، سازماندهی نیروهای مردمی تا سطح دهستان‌ها ، وظیفه مندی همه دستگاه‌ها در پیشگیری از بحران ها و برخورد جدی با مجرمان منابع طبیعی از دیگر مواردی بود که در دیدار روسای دو سازمان منابع طبیعی و مدیریت بحران مطرح شد.

لزوم دفاع از منابع طبیعی در قالب مدیریت حفاظت و استفاده بهینه از آب و خاک

منصور در دیدار با مدیران منابع طبیعی استان‌ها و ستادی گفت: شاید برخی‌ها فکر می کنند اقدامات منابع طبیعی تنها این است که زمین واگذار و یا زمین را ملی اعلام می‌کند اما واقعیت امر این نیست. منابع طبیعی اقدامات زیادی را در سراسر کشور انجام می‌دهد که بیشتر این اقدامات به امنیت زیستی و غذایی مردم منتهی می‌شود.

وی افزود: وقتی منابع طبیعی اقدامات جنگلکاری انجام می‌دهد یعنی با کاشت درخت اکسیژن تولید، هوا تلطیف و ذرات گرد و غبار و کربن موجود در هوا جذب می‌شود و منفعت این کار به سلامت زندگی ما بر می‌گردد.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشورهمچنین گفت: در حوزه مقابله با بیابان‌زایی، آبخیزداری و مرتعداری نیز این چنین است. در مقابله با بیابان زایی از ریزگردها و هجوم شن‌های روان و از مهاجرت انسان‌ها جلوگیری می‌شود و در اقدامات آبخیزداری نیز خسارت سیل کاهش پیدا م‌کند.

منصور که به تازگی برای بازدید از پروژه‌های منابع طبیعی به استان قزوین سفر کرده بود، منطقه بویین زهرا را مثال آورد و اظهارکرد: در این منطقه اگر اقدامات بیابان‌زدایی و جنگل‌های دست‌کاشت بیابانی انجام نمی‌شد ،مردم این منطقه به‌طور قطع به خاطر هجوم شن‌های روان دست به مهاجرت می‌زدند.

وی به مدیران منابع‌طبیعی یادآور شد: یک بخش ار کارهای منابع طبیعی اقداماتی است که انجام می‌شود اما بخش دیگر آن این است که اقدامات انجام شده در بخش‌های مختلف که فواید عام دارد و به امنیت زیستی جامعه بر می‌گدد به مردم و مسئولان اطلاع‌رسانی شود تا همگان بدانند که کار منابع طبیعی تنها در بخش زمین نیست.

منصور تصریح کرد: دفاع از منابع طبیعی باید در قالب مدیریت حفاظت و استفاده بهینه از آب و خاک و بر اساس توان اکولوژیک انجام شود و اگر منابع طبیعی بر اساس طرح و برنامه مدیریت شود به‌طور قطع به نتایج بهتری در این بخش‌ها دست پیدا خواهیم کرد.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: اگر اقدامات زیادی انجام دهیم و آن ها را مستندسازی نکنیم و به افکار عمومی ارائه ندهیم انگار کار چندانی انجام نداده‌ایم.

منصور اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی و مستند کردن اقدامات و کارکردهای منابع طبیعی و اعلام نتایج آن به مردم را کاری اصل و اساسی دانست.

وی با اشاره به ضرورت تکریم ارباب رجوع و رسیدگی به مشکلات مردم گفت: باید به خوبی مسایل و مشکلاتی که بین منابع طبیعی و مردم وجود دارد با کمال احترام به ارباب رجوع توضیح داده شود و اگر قرار است جواب نه به کسی که محق نیست داده شود باید با ادله کارشناسی و دلیل قانع‌کننده باشد. 

مسعود منصور همچنین گفت: تشکیل پرونده‌های تخلف و قضایی در منابع طبیعی باید آخرین راه و آخرین اقدام باشد زیرا بسیاری از مشکلات می‌تواند با توضیحات، راهنمایی‌ها و تفهیم قانون و مقررات حل شود البته انجام اقدام قضایی نسبت به فرصت‌طلبان و کسانی که کارشان دست‌اندازی به انفال و منابع طبیعی است کاملاً فرق دارد و در این زمینه اقدامات هرچه تمامتر به قوت خودش باقیست.

رییس سازمان منابع طبیعی کشور در ادامه به تشریح روز شمار هفته منابع طبیعی - که همه ساله از ۱۵ تا تا ۲۲ اسفند ماه برگزار می شود- پرداخت و اظهارکرد: هر اقدامی که در ستاد منابع طبیعی اجرا می شود می تواند مشابه آن در استان‌ها هم انجام شود.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، منصور در پایان گفت: منابع طبیعی با مشارکت مردم می‌تواند معنا و مفهوم پیدا کند و مفهوم واقعی مشارکت این است که جوامع محلی، سازمان‌های مردم نهاد، انجمن‌ها و تعاونی‌ها در همه مراحل و اجرای طرح‌های منابع طبیعی به‌ویژه برگزاری هفته منابع طبیعی مشارکت جدی و اساسی داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha