• چهارشنبه / ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1400121108636
  • خبرنگار : 71658

سازمان ملل درباره اثرات غیرقابل بازگشت تغییر اقلیم هشدار داد

زمینِ گرم تر، غذای کمتر

زمینِ گرم تر، غذای کمتر
عکس: رویترز

کارشناسان هشدار می دهند که افزایش دمای کره زمین می تواند تاثیرات مخربی بر تولید محصولات غذایی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش هیئت بین دولتی تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (IPCC) اگر انتشار گازهای گلخانه ای که موجب گرمایش زمین می شوند به شدت مهار نشود، نزدیک به یک سوم مزارع کشاورزی و مراتع دام ها در جهان تا پایان قرن جاری میلادی برای تولید مواد غذایی نامناسب خواهند شد.

یکی از کارشناسان دانشگاه "کرنل" آمریکا در این زمینه گفت: اگر اقدامی انجام ندهیم، آینده تاریک به نظر می رسد و هیچ منطقه ای در امان نخواهد بود.

به گفته متخصصان، بدترین اثرات تغییرات اقلیمی زمانی شروع می شود که افزایش دمای کره زمین نسبت به دوران پیشاصنعتی از ۱.۵ درجه سلسیوس فراتر رود که انتظار می رود این افزایش دمای جهانی تا دو دهه دیگر به آستانه ۱.۵ درجه سلسیوس برسد.

پیامدهای برگشت ناپذیر تغییرات اقلیمی برای زمین

تولید جهانی غذا هنوز در حال افزایش است اما سرعت آن نسبت به گذشته کاهش یافته است‌. بنابر گزارش سازمان ملل متحد، تغییرات آب و هوایی در حال حاضر از رشد تولید تا حدود ۲۱ درصد در شش دهه گذشته جلوگیری کرده است.

بارش باران های شدید، دمای بالا، کیفیت پایین تر خاک، افزایش آفاتی مانند ملخ و کاهش گرده افشان های مفید مانند زنبور عسل باعث از بین رفتن ذخایر غلات می شود.

اثرات تغییرات اقلیمی تنها به خشکی محدود نمی شود به طوری که امواج گرمای دریایی، اسیدی شدن اقیانوس ها، نفوذ آب شور به مناطق آب شیرین و..‌. به ماهی ها و سایر غذاهای دریایی نیز آسیب می زند.

ماهی در حال حاضر حدود ۱۷ درصد از مصرف جهانی گوشت را تشکیل می دهد و پیش بینی می شود که این میزان افزایش یابد. طبق گزارش هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم، محصولات جهانی شیلات به دلیل تغییرات آب و هوایی بین سال‌های ۱۹۳۰ تا ۲۰۱۰ میلادی، ۴.۱ درصد کاهش یافته است که با ادامه افزایش دمای کره زمین، انتظار می رود این روند نیز ادامه یابد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این گزارش در عین حال بر استفاده از روش های کشاورزی که برای طبیعت مضر نیستند تاکید دارد. همچنین تغییر رژیم غذایی افراد به جای استفاده صرف از گوشت و لبنیات نیز کمک کننده خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha