به گزارش ایسنا، اوپک و متحدانش شامل روسیه در چارچوب گروه اوپک پلاس، سرگرم تسهیل محدودیت عرضه ای هستند که از اوایل سال ۲۰۲۰ در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران پاندمی کووید ۱۹ به اجرا گذاشتند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در آن زمان مداخله کرد و ریاض و مسکو را تشویق کرد به جنگ قیمت خاتمه داده و با یکدیگر برای تقویت بازار نفت همکاری کنند.
قیمتهای نفت هفته جاری تحت تاثیر عرضه محدود و اختلالات پیش آمده برای صادرات نفت روسیه به دلیل تحریمهای گسترده علیه مسکو، به بالاترین حد در بیش از هفت سال گذشته صعود کرد.
اعضای آژانس بین المللی انرژی که روز سه شنبه برای گفت و گو درباره بحران اوکراین دیدار کردند، موافقت کردند ۶۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک خود آزاد کنند.
آمریکا مایل است تولید نفت اوپک پلاس سریعتر از آنچه این گروه در اوت سال گذشته توافق کرد، افزایش پیدا کند. اما تنها معدودی از اعضای این گروه شامل عربستان سعودی و امارات متحده عربی ظرفیت مازاد تولید دارند. ریاض تاکنون در برابر فشارهای آمریکا برای افزایش سریعتر تولید نفت ایستادگی کرده است.
اوپک پلاس در دیداری که دوم فوریه داشت، موافقت کرد تولیدش را به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز برای مارس افزایش دهد و تا پایان سپتامبر ۲.۶ میلیون بشکه در روز تولید فریز شده این گروه باید احیا شود.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه تماس تلفنی با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی داشت و در جریان این مکالمه، دو طرف درباره توافق اوپک پلاس گفت و گو کرده و متعهد شدند به همکاری در بازارهای انرژی جهانی ادامه دهند.
چهار منبع آگاه اوپک پلاس به رویترز گفتند: این گروه در نشست روز چهارشنبه وزیران، با وجود تحولات اوکراین احتمالا با افزایش تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز در آوریل موافقت خواهد کرد.
این منابع آگاه گفتند حمله روسیه به اوکراین هیچ تاثیری تا به این تاریخ روی اجرای توافق نفتی اوپک پلاس نداشته است.
امارات متحده عربی که متحد نزدیک آمریکا در خاورمیانه است، در رای گیری ۲۵ فوریه برای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص اقدامات مسکو، رای ممتنع داد.
بر اساس گزارش رویترز، کمیته فنی اوپک پلاس روز سه شنبه برای ارزیابی جدیدترین وضعیت عوامل بنیادین بازار دیدار کرد. کمیته فنی اوپک پلاس در سناریوی پایه خود پیش بینی مازاد عرضه بازار نفت در سال ۲۰۲۲ را به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و ۱.۱ میلیون بشکه در روز برآورد کرد. این گزارش تاثیر احتمالی تحریمها و اختلالات عرضه نفت روسیه بر بازار را ارزیابی نکرده است.
انتهای پیام
نظرات