• دوشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1400120907072
  • خبرنگار : 50214

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد؛

گردشگری خوارک ظرفیتی مغفول مانده در اردکان

گردشگری خوارک ظرفیتی مغفول مانده در اردکان

ایسنا/یزد رئیس هیئت مدیره انجمن گردشگری خوراک و نوشیدنی دونار و از مجریان برگزاری دومین جشنواره ملی فراورده‌های کنجدی با اشاره به ظرفیتهای فراوان و متنوع گردشگری خوارک اردکان، اظهار کرد: اردکان می‌تواند به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل شود.

«حسین دهقان منشادی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به برگزاری دومین جشنواره فرآورده‌های کنجدی به میزبانی اردکان و در سطح ملی از دهم تا سیزدهم اسفندماه جاری، یکی از چند وجه خیلی مهم این جشنواره را این‌ دانست که بیش‌ از ۴۰۰ واحد صنفی اعم از کوچک و بزرگ فعال در شهرک صنعتی یا در سطح شهر، درگیر این جشنواره شده‌اند.

وی به حمایت شرکت خوشه‌ فرآورده‌های کنجدی از این جشنواره اشاره کرد و یادآور شد: شرکت شهرک‌های صنعتی با ایجاد خوشه‌ در صنوف مختلف در جهت هم‌بستگی بیشتر فعالان و توسعه صنوف مدنظر تلاش می‌کند و در همین راستا نیز خوشه محصولات کنجدی از سالها پیش فعالیت خود را آغاز کرده و اکنون منتج به ایجاد شرکتی از سوی فعالان ان صنعت شده که در تامین مواد اولیه و توسعه فعالیت‌های این صنعت گام برداشته است.

وی ادامه داد: این شرکت امروز نیز با برپایی این رویداد ملی، ذی‌نفعان و تولیدکنندگان محصولات کنجدی را دور هم جمع کرده و با همکاری انجمن گردشگری خوراک و نوشیدنی دونار به‌ عنوان یکی از دو مجری برگزاری این جشنواره در جهت رقم زدن اتفاقی مبارک در این حوزه تلاش می‌کند.

دهقان با اشاره به تدارک برنامه‌های متنوعی برای چهار روز برگزاری این جشنواره، گفت: این برنامه‌ها با معرفی اردکان به عنوان پایتخت فرآورده‌های کنجدی به تبیین مفهوم گردشگری این شهرستان کمک می‌کند و ظرفیتهای دیگر این شهرستان را علاوه بر جاذبه‌های تاریخی معروفی مانند چک چک و خرانق به جامعه می‌شناساند.

وی از جمله برنامه‌های جشنواره را برگزاری غرفه‌های فروش فرآورده‌های کنجدی، برپایی تورهای گردشگری، برگزاری نشستهای تخصصی برای رفع مشکلات این صنعت و طبخ محصولات مرتبط با فرآورده‌های کنجدی ذکر و عنوان کرد: نمایشگاه فروش محصولات کنجدی در محل حسینیه کوشک نو اردکان دایر خواهد شد ولی حسینیه چرخاب که یک حسینیه کوچک‌تری هست صرفاً به بحث طبخ خوراک‌ها و محصولات کنجدی اختصاص یافته است که طی آن علاوه بر پخت خوارکی‌هایی مانند اشکنه ارده و گورماس و سایر غذاهای تهیه شده با فرآورده‌های کنجدی، شرکت‌کنندگان تجربیات خود را نیز به اشتراک با یکدیگر خواهند گذاشت.

این مجری برگزاری جشنواره خاطرنشان کرد: خوشبختانه در نمایشگاه گردشگری تهران نیز غرفه‌ای برای این جشنواره در نظر گرفته شده بود که با استقبال خوبی از سوی علاقمندان و فعالان این حوزه مواجه شد و علاوه بر این نیز در رویداد اردکان‌گرام نیز به طور ویژه از سوی بلاگرها به این بخش پرداخته شد.

وی با بیان این که در حوزه گردشگری خوراک، پرونده‌های ثبت ملی شش اثر ناملموس خوراکی شهرستان مستندسازی و آماده شده است، گفت: این اقدام ضمن تولید محتوا برای انتشار در فضای مجازی طی جشنواره، به معرفی بهتر شهرستان و ظرفیت‌های گردشگری اردکان حتی سایر خوراکی‌های اردکان مانند شولی اردکان که متفاوت از شولی معروف یزدی است، کمک می‌کند.

مسئول کمیته گردشگری خوراک اداره کل میراث فرهنگی استان یکی دیگر از نقاط قوت این جشنواره را تعامل و هم گرایی مسئولان و دستگاه‌های مختلف اعم از میراث فرهنگی، شهرداری و شورای شهر و دیگر بخش‌ها به ویژه نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی که وعده پیگیری مشکلات فعالان این حوزه را داده است، بیان کرد و گفت:‌ تلاش شده است که دبیرخانه جشنواره به صورت دائمی فعالیت داشته باشد تا با برگزاری صرف این جشنواره، همه‌چیز پایان نیابد و شاهد برگزاری جشنواره‌های باشکوه‌تری در ‌آینده باشیم.

وی با تاکید بر این که اردکان پایتخت فرآورده کنجدی ایران است، سابقه تولید حلواارده به‌ طور ویژه در اردکان را زیاد و براساس اسناد مربوط به دوره صفویه دانست و افزود: شهرستان اردکان حتی در دوره قاجار تا اواخر این دوره تولید کنجد داشته ولی بعداً بخشی از کنجد مورد نیاز از دیگر بخشهای ایران و بخشی نیز از طریق واردات تامین شده است.

وی با بیان این که اردکان بیشترین حجم تولید حلوا ارده و ارده در ایران را به خود اختصاص داده است، گفت: البته این محصولات شناخته‌شده‌تر هستند ولی برخی تولیدکنندگان نیز با نوآوری در این بخش، محصولات جدیدی را به بازار عرضه کرده‌اند به عنوان نمونه یکی از تولیدکنندگان همان شیرینی نخودچی را از فراورده‌های کنجدی تهیه کرده که بسیار خوش‌طعم است یا کمتر حلوای سوهان که یک حلوای بسیار مغذی تهیه شده از بلغور گندم و آرد، ادویه‌جات مختلف مثل گشنیز و رازیانه، دارچین و زنجبیل، هل و گلاب و جوز هندی است، شناخته شده است که امیدواریم در این جشنواره‌ علاوه بر کمک به معرفی و عرضه بیشتر محصولات این صنعت، تجربیات و پیشنهادات خوبی در جریان همفکری شرکت کنندگان در مقوله‌هایی مانند بسته‌بندی، ارتقای کیفیت تولید و سایر موضوعات در این بخش مطرح شود.

دهقان با تاکید بر این که اردکان می‌تواند یکی از مقاصد گردشگری بشمار آید، عنوان کرد: قطعاً پس از این جشنواره و با معرفی دیگر ظرفیتهای شهرستان اردکان، تورهای گردشگری بیشتری به اردکان سفر خواهند کرد و دیگر اردکان به بازدید صرف از جاذبه‌های تاریخی ملموس آن ختم نخواهد شد و با وجود بومگردی‌های زیبا و خوبی که دارد، بیش از گذشته میزبان مسافران و گردشگران در این شهرستان خواهیم بود.

وی در بخش پایانی این گفت‌وگو خطاب به فعالان این صنعت در استان نیز گفت: به همت بخش خصوصی و حمایت  مسئولین شهرستان اردکان فرصتی پیش آماده برای معرفی هرچه بهتر کسب و کاری با سبقه‌ی تاریخی بالا در سطح ملی؛ فرصتی که می تواند هر ساله تداوم یابد یا می تواند از همین ابتدا در نطفه خاموش شود.

وی افزود: بسیاری از نبود همبستگی در این صنف مطرح می‌کنند ولی اکنون بهترین فرصت برای این افراد پیش آمده تا همبستگی خود را به نمایش گذارند و نه برای خوش آمد مسئولان، نه حتی برای همشهریانشان و نه برای هیچ کسی دیگر، فقط برای خودشان و آبروی کسب و کارشان، برای معرفی محصول نابشان در سطح ملی.

دهقان خطاب به فعالان این صنعت گفت: اگر ادعای پایتختی این محصول را داریم باید توان نمایش آن را هم داشته باشیم؛ گلاب قمصر، انار عقدا، کباب بناب، زیلوی میبد و ده‌ها نمونه مشابه دیگر این مهم را به خوبی انجام داده‌اند و نمایشی ماندگار از محصول خود در ذهن مصرف‌کنندگان ثبت کرده‌اند و برند سازی یعنی همین لذا اگر می‌خواهیم نام اردکان با نام حلوا و ارده بیش از گذشته در ذهن مصرف کنندگان عجین شود و این محصول به عنوان جایگزین پنیر و کره وارداتی و دیگر محصولات در سفره مردم قرار گیرد و اگر می‌خواهید نام محصولات کنجدی اردکان جلوی نام تولیدکنندگان سایر شهرهای مدعی قرار گیرد، بهترین زمان و با کمترین هزینه ممکن، حضور مقتدرانه در همین جشنواره است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha