• یکشنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400120806497
  • خبرنگار : 30054

چگونه مشکلات ملکی را با وکیل حل کنیم

چگونه مشکلات ملکی را با وکیل حل کنیم

وکیل ملکی فردی است که مهارت او دعاوی ملکی وجود دارد. دعاوی ملکی مرتبط به آن دسته از دعاوی وجود دارد، که بین انسان و اموال غیر منقول برقرار می شود.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام گروه وکلای آریادادیار، اموال غیر منقول عبارتند از اموالی که نمی توان آن ها را جابه جا کرد. اگر بخواهیم آن را در یک  دسته بندی قرار دهیم، عبارت از املاک و اراضی وجود دارد. در یک دسته‌بندی محدودتر، اراضی را می توان به داخل شهر و خارج از شهر تقسیم بندی کرد.

در یک تقسیم بندی دیگر، می‌توان گفت، املاک، قابلیت تقسیم به املاک تجاری و مسکونی را دارند. دعاوی مرتبط به تمامی این اموال در مهارت وکیل ملکی وجود دارد.

لذا در گرفتن وکیل ملکی بیان می شود، وکیلی است که قابلیت دفاع و اقامه دعوای خانوادگی مثل طلاق و نفقه و فسخ نکاح و غیره را دارد. اما مهارت و تمرکز حقیقی او در کار ملکی وجود دارد.

فرق دعوای خلع ید با دعوای تصرف عدوانی در دعوای تصرف عدوانی نیازی به پیش رویگری آیین نامه ها دادرسی وجود دارد. اما در دعوای خلع ید، لازم است که هر نوع از آیین نامه ها دادرسی پیش روگیری شود.

· در هردو دعوا، امکان تجدید عقیده از سوی شاکی یا وکیل ملکی وجود دارد.

· در دعوای خلع ید بر اصل ماده ۱ ضابطه اجرای احکام، حکمی که صادر می شود، الزاماً بایست قطعی بوده و بعد از آن امکان اجرا می یابد. در حالی که در دعوای تصرف عدوانی فورا قابل اجرا است و لزومی به قطعی شدن و اصدار اجراییه نیست و در دعوای تصرف عدوانی هم اینگونه درخواست تجدید عقیده از سوی وکیل ملکی مانع از اجرای آن نخواهد بود.

· در دعوای تصرف عدوانی ضرورتی ندارد، شاکی، مالک باشد. چه بسا مباشر یا مستاجر یا خادم یا رعیت یا کارگر و هر فردی به نمایندگی یا نمایندگی یا به امانت که مال غیر را تصرف کرده است، توان است به جانشینی مالک مطرح دعوا کند. اما در دعوای خلع ید، صرفا اشخاصی که صاحب منفعت هستند یا وکیل ملکی یا قائم مقام یا نماینده قانونی هستند، قادرند مطرح دعوا کنند.

در ذیل سوالات رایجی را  که در دایره دعاوی ملکی در ذهن قابل تصور است پاسخگو خواهیم بود:

اگر مستاجری حق نداشته باشد ملکی را به دیگری منتقل کند آیا می تواند مالک را در این راه ملزم به انتقال مغازه به مستاجر دیگر کند کند؟

مستاجر، بر اصل ضابطه مالک و مستاجر سال ۱۳۷۶ واجد این حق وجود دارد. جز این که مستاجر حق سرقفلی داشته باشد و مالک از پرداخت این حق خودداری کند و چنان چه سرقفلی به مستاجر دیگری واگذار شود، مالک، ملزم است که  مغازه را به مستاجر جدید منتقل نماید.

فرق افراز و تفکیک در فروش ملک مشاع چه هست؟

در شروطی که شرکا بر فروش ملک مشاع توافق نکنند، هر یک از آن ها این امکان را دارند که درخواست افراز ملک مشاع را از مرجع صالح قضایی داشته باشد.

نکته قابل توجه این است که در شروطی که جریان ثبت ملک پایان یافته باشد وکیل ملکی، درخواست افراز را به اداره ثبت مکانی که ملک در آن واقع شده است، تسلیم می کند.

نکته دیگر این که در شروطی که مالکین مشاع بر تقسیم ملک تراضی داشته باشند، مالک، توان است درخواست تفکیک خودش را به وسیله وکیل ملکی به اداره ثبت ثبت تسلیم نماید و دیگر احتیاجی به درخواست افراز ندارد.

 نحوه اصدار دستور تخلیه

اگر بین مالک و مستاجر قرارداد اجاره جاری شود و مدت قرارداد پایان یابد و مستاجر ملک را تخلیه نکند موجر یا وکیل ملکی توان است به شورای حل اختلاف مراجعه نموده و مبلغ پیش اجاره را به این شورا پرداخت نموده و درخواست اصدار تخلیه را بنماید. دستوری که از سوی شورای حل اختلاف صادر می شود، فوری و غیر قابل اعتراض وجود دارد.

دعاوی سرقفلی

مقصود از سرقفلی  پولی وجود دارد که مستاجر برای صاحب شدن منافع یک مکان تجاری به مالک تودیع می نماید. اما مالکیت عین ملک به موجر و مالک تعلق دارد و در مالکیت او باقی می ماند و برای بهره مندی مستاجر از ملک و مکان تجاری قرارداد اجاره ای با صاحب ملک منعقد می شود و این اجاره از سوی مستاجر به مالک تودیع می گردد. لذا مستاجر وقتی مبلغ سرقفلی را پرداخت می کند، در واقع امتیاز تجاری بودن ملک را از مالک خریده است  و مالک این حق شده است یعنی مالک منافع ملک شده است  نه عین آن.

چگونگی دریافت اجاره معوقه ملک  مسکونی

وقتی بین  مالک و مستاجر قرارداد اجاره منعقد می‌شود، حد اجاره بها به فرم ماهیانه در قرارداد بیان شده است و مستاجر تعهد می کند در آغاز و یا انتهای هر ماه مبلغ درج شده در قرارداد را به مالک یا موجر بپردازد. اگر مستاجر از این وظیفه ی خود سربازند و اجاره ها عقب بیفتد مالک می‌تواند، وکیل ملکی اخذ نموده و دادخواستی به مرجع صالح قضایی تقدیم نماید. تا اجاره معوقه را درخواست کند.

عموماً در اجاره نامه شرطی مبنی بر این که اگر پرداخت اجاره از سوی مستاجر با تأخیر مواجه شد، درج می شود که مالک حق فسخ اجاره نامه را داشته باشد. بنابر این مالک، با در اختیار گرفتن وکیل ملکی می تواند برای فسخ اجاره نامه و تخلیه مستاجر عمل نماید.

شما عزیزان می توانید با مراجعه به سایت آریا دادیار به بهترین وکیل در این زمینه صحبت داشته باشید و سوال های خود را از وکلای مجرب ما بپرسید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha