به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، شش ماه پس از بازگشت طالبان به قدرت، دانشگاههای افغانستان بازگشایی شدهاند، اما تنها تعداد کمی از زنان به کلاسهای درس بازگشتهاند و این بازگشت در شرایطی است که کلاسها تفکیک جنسیتی شده است.
اکثر مدارس متوسطه دخترانه و همه دانشگاههای دولتی به دنبال تسلط طالبان در تاریخ ۱۵ اوت بسته شدند، و این نگرانیها را برانگیخت که زنان از تحصیل محروم شوند - همانطور که در دوره اول حکومت طالبان، از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ اتفاق افتاد.
طالبانیها همواره اصرار دارند که این بار اجازه خواهند داد تا دختران و زنان آموزش ببینند، اما فقط در کلاسهای مجزا و بر اساس برنامه درسی اسلامی.
یکی از دانشجویان افغان که خواست تنها با نام بصیرا معرفی شود، گفت: "خوشحالم که دانشگاه از سر گرفته شد. ما می خواهیم به تحصیلات خود ادامه دهیم."
اما او گفت که کمبود استاد وجود دارد و افزود: "شاید این امر به این دلیل است که برخی کشور را ترک کرده اند."
پس از فروپاشی دولت نخست وزیر اشرف غنی که در پی تجاوز طالبان به کابل در اواسط ماه اوت رخ داد، ده ها هزار افغان، از جمله معلمان و اساتید این کشور را ترک کردند.
برخی از مؤسسات آموزش عالی دولتی در جنوب این کشور، ماه گذشته از سر گرفته شدند، اما روز شنبه دانشگاه کابل، قدیمی ترین و بزرگترین دانشگاه کابل با حدود ۲۵۰۰۰ دانشجو در سال گذشته، بدون هیاهو و با حضور تعداد کمی از دانشجویان بازگشایی شد.
همچنین گفته شده دسته کم ۱۹ موسسه آموزش عالی در افغانستان بازگشایی شدند. این در حالی است که هیچ دانشجویی به کلاس درس در دانشگاه پنجشیر بازنگشت.
پنجشیر آخرین ولایتی بود که سال گذشته به دست طالبان افتاد و چندین کلاس درس در آنجا ویران شد که همچنان بازسازی نشده است.
طالبان قبلاً گفته بودند که دانشجویان زن باید عبای سیاه روی و حجاب سر داشته باشند، اما از اصرار بر استفاده از "پوشیه" که در دوران حکومت قبلی آنها اجباری بود، دست برداشتند.
با این حال، چندین دانشجوط زن روز شنبه با لباسهایی متفاوت از لباسهایی که قبل از تسلط طالبان میپوشیدند، ظاهر شدند.
سهیلا رستمی، دانشجوی زیست شناسی در ترم آخر خود در دانشگاه بامیان، گفت: «من قبلاً هیچ حجابی نداشتم و این برایم تازگی دارد. من قبلا شلوار جین و سایر لباس های معمولی می پوشیدم و رعایت حجاب برای من دشوار خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات