• یکشنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400120805945
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

چگونگی و بهترین زمان مبارزه زمستانه با آفات درختان

چگونگی و بهترین زمان مبارزه زمستانه با آفات درختان

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: محلول روغن با بستن منافذ تنفسی پوستی در حشرات و لاروها و تخم‌ها منجر به کاهش جمعیت آفات شده و می‌تواند تعداد دفعات سمپاشی باغات در بهار و تابستان را کاهش و در کل علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید، باعث کاهش مصرف آفت کش‌ها و حفظ سلامت محصول و محیط زیست شود.

مهدی یوسفی، شنبه شب ۷ اسفند در جلسه ستاد گیاهپزشکی استان که بصورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، اظهار کرد: سمپاشی زمستانه با روغن‌ها در کنترل انواع آفات مکنده مانند کنه‌ها، شپشک‌ها، سپر دارها، شته‌ها در باغات میوه دانه دار(سیب و گلابی و به) و هسته دارها(آلو، هلو و شلیل ) پسته، بادام و زیتون موثر است.

به گزارش ایسنا، وی گفت: محلول روغن با بستن منافذ تنفسی پوستی در حشرات و لاروها و تخم‌ها منجر به کاهش جمعیت آفات شده و می‌تواند تعداد دفعات سمپاشی باغات در بهار و تابستان را کاهش و در کل علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید، باعث کاهش مصرف آفت کش‌ها و حفظ سلامت محصول و محیط زیست شود.

 مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: زمان دقیق مبارزه زمستانه بسته به شرایط آب و هوایی متغیر است، اما بطور کلی می‌توان بهترین زمان را پس از سپری شدن اوج سرما و یخبندان‌ها و قبل از بیداری درختان (پیش از تورم جوانه‌ها) توصیه کرد.

وی به باغداران توصیه کرد برای انجام سمپاشی زمستانه و دریافت توصیه‌های فنی لازم به کلینیک‌های گیاه پزشکی سطح استان مراجعه کنند و از روغن‌های استاندارد که در ظروف پلمپ شده و دارای برچسب نشان‌دهنده مشخصات کامل (نام شرکت یا کارخانه سازنده، تاریخ تولید، شماره پارت و...) استفاده کرده و از مصرف سموم و روغن‌های تاریخ گذشته و بی نام و نشان خودداری کنند.

یوسفی ادامه داد: همچنین بهتر است باغداران قبل از اقدام به سمپاشی، از اطلاعات هواشناسی و وضعیت بارندگی‌ها نیز مطلع باشند؛ برای پیشگیری از مسمومیت‌های احتمالی رعایت نکات ایمنی از قبیل استفاده از ماسک، لباس کارمناسب و خودداری از خوردن و آشامیدن حین سمپاشی و شستشو با آب و صابون بعد از اتمام کار الزامی است.

وی اظهار کرد: انجام سمپاشی زمستانه با روغن و سموم مناسب در کنار روش‌های مبارزه زراعی و مکانیکی در این فصل، نقش بسزایی در کنترل جمعیت آفات و کاهش دفعات سمپاشی در فصل بهار و تابستان داشته و گامی موثر در راستای تحقق مدیریت تلفیقی آفات است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha