• شنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1400120705257
  • منبع : نمایندگی اردبیل

تداوم کاوش‌های نجات‌بخشی قره حسنلو نمین تا 20 اسفند

 تداوم کاوش‌های نجات‌بخشی قره حسنلو نمین تا 20 اسفند

ایسنا/اردبیل معاون میراث‌فرهنگی استان اردبیل از استمرار عملیات کاوش‌های نجات‌بخشی محوطه تاریخی قره حسنلو شهرستان نمین تا بیستم اسفندماه سال جاری خبر داد.

 سید روح‌اله محمدی 7 اسفند با بیان اینکه عملیات کاوش‌های نجات‌بخشی محوطه تاریخی قره‌حسنلو با اخذ مجوزهای لازم از پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری از ششم بهمن ماه آغار شده و تا بیستم اسفندماه سال جاری ادامه دارد، گفت: تلاش می‌شود در زمان تعیین شده با ایجاد ترانشه‌هایی در ابعاد وسیع و در بخش‌های مختلف محوطه، اطلاعات جامعی از وضعیت یافته‌ها و لایه‌های فرهنگی محوطه کشف و شناسایی شود.

وی عملیات باستان‌شناسی را شامل بررسی، شناسایی آثار، لایه‌نگاری، کاوش و عملیات نجات‌بخشی برشمرد و اضافه کرد: در عملیات نجات‌‍‍‌بخشی محوطه باستانی قره حسنلو انتظار می‌رود با تداوم کاوش‌ها، شناخت ما از فرهنگ‌های عصر آهن دشت اردبیل بیشتر شود.

محمدی با بیان اینکه استان اردبیل به دلیل داشتن غنای تاریخی و واقع شدن در مسیر شاه‌راه تجاری فرهنگی قفقاز از جمله مناطق مهم به لحاظ باستان‌شناسی است، افزود:  مطالعات باستان‌شناسی در محوطه تاریخی قره‌حسنلو باهدف تعیین توالی فرهنگی، بازسازی تاریخی و شناخت تمدن‌‍‍‍‍های باستانی صورت می‌گیرد.

معاون میراث فرهنگی استان اردبیل مطالعات باستان‌شناسی در این حوزه را به دلیل واقع شدن دشت اردبیل در حد فاصل کریدور ارتباطی باستانی قیزیل اوزن از یک سو و دشت مغان از سوی دیگر در تبیین ارتباطات فرهنگی در هزاره‌های سوم تا اول قبل از میلاد بسیار مثمر ثمر دانست.

وی با بیان اینکه بر روی تپه مذکور هیچ‌گونه حفاری غیرمجازی صورت نگرفته و سطح تپه به همان شکل طبیعی و هموار خود باقی مانده است، اظهار کرد: از نظر وضعیت توپوگرافی، این تپه تا حدودی طرحی نیمه مدور دارد، با توجه به بیشترین ارتفاع آن که در مرکز تپه قرار گرفته، نسبت به سایر جهات، دارای شیب نسبتا ملایمی است. شیب تپه تا امتداد دشت اردبیل تداوم یافته و به نظر می‌رسد که حدود و حریم آن در گذشته بیشتر از این نیز بوده باشد.

محمدی خاطر نشان کرد: سطح دشت اردبیل را رسوباتی در طی ادوار مختلف زمین‌شناسی فرا گرفته اما با توجه به شناسایی آثار فرهنگی از جمله معماری خشتی در لایه های نخستین، تراکم این رسوبات بر روی سطح تپه کمتر است. بر این اساس می‌توان نتیجه گرفت که محدوده تپه قره‌حسنلو در گذشته، نسبت به سطح نخستین دشت اردبیل، بیشتر از حد امروز نیز بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha