علی عرب نژاد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم از جمله طرحهای پیشگیرانهای است که به منظور شناسایی و تشخیص زودهنگام تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی در کودکان ۳ تا ۶ سال ، درطول سال در پایگاههای دائمی تحت نظارت بهزیستی ودر زمان سراسری برنامه در پایگاههای غیر دائمی نیز در شهرستانها انجام میشود؛ برنامه غربالگری بینایی به صورت مستمر در پایگاههای دائمی تا پایان سال اجرا میشود.
وی بیان کرد: علی رغم شیوع بیماری کرونا با پیگیریها و برنامه ریزیهای صورت گرفته از ابتدای سال تاکنون تعداد ۳۹۵۰۰ کودک در سطح یک مورد غربال بینایی قرار گرفتند.
عرب نژاد افزود: از این عده حدود سه هزار کودک ( کودکان مشکوک به کم بینایی ) برای معاینات بیشتر و دقیق تر به سطح دو غربال بینایی ارجاع شدند؛ تاکنون ۲۵۰ کودک دارای تنبلی چشم تشخیص داده شدند و ۹۵۰ کودک نیز دارای اختلال بینایی بودند که مداخلات درمانی برای این کودکان در استان انجام شد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی اظهار کرد: هم اکنون خراسان جنوبی دارای ۱۳ دستگاه غربالگری پلازاپتیکس مجهز و پیشرفته جهت اجرای برنامه غربالگری بینایی است و همچنین ۴۴ پایگاه دائمی و ۶۸۰ پایگاه غیردائمی دراستان، درحال ارائه خدمت به همشهریان هستند.
عرب نژاد با بیان اینکه توجه به برنامه کشوری غربالگری از اولویتهای ماست، گفت: همچنین درحال حاضر ۴۵ مجری غربالگری آموزش دیده، ۱۵ مسئول پیگیری، ۲۴ اپتومتریست و ۲ چشم پزشک در استان در این برنامه همکاری دارند.
انتهای پیام
نظرات