• یکشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۷:۴۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400120100753
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مبلمان کلاسیک فرانسوی در اصفهان

مبلمان کلاسیک فرانسوی در اصفهان

ایسنا/اصفهان «انبار مبلمان دزیره گیلمار»، نمایشگاهی از طراحی مبلمان فرانسوی است که اهمیت آرشیو را به مخاطب نشان می‌دهد. این نمایشگاه که از ۲۲ بهمن در موزه خلاقیت و معماری و گالری هنرهای تجسمی «اکنون» افتتاح شده، تا ۱۱ اسفندماه، در معرض نمایش بازدیدکنندگان است.

فرشیدو، گردآورنده آثار این نمایشگاه، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این نمایشگاه شامل بخش بزرگی از آثار آرشیوی یک طراح و ناشر مبلمان فرانسوی به‌نام «دزیره گیلمار» در قرن ۱۹ است. ‌

این هنرمند هنرهای تجسمی، در چندسال تلاش، مجموعه ۲۰۰ ساله را با حدود ۳۵۰ برگه مدون کرده و حالا تقریباً ۶۰ اثر آرشیوی گیلمار را که لیتوگرافی یا چاپ سنگی هستند و انواع مبلمان، پرده و کابینت و ... در آنها منظم شده را در بخشی از نمایشگاه خود در موزه خلاقیت و معماری و گالری اکنون به نمایش گذاشته است.

به گفته او، این نمایشگاه پژوهشی است و در بخش دیگری از آن، هنرمند با الهام از نسخه‌های آرشیو دزیره گیلمار، آثار جدیدی به‌صورت کلاژ و چیدمان خلق کرده است.

فرشیدو با تأکید بر اینکه «انبار مبلمان اسم مجموعه خود هنرمند، دزیره گیلمار، بوده که آثارش در سال‌های ۱۸۳۹ تا ۱۹۳۵ خلق شده و من نیز اسم همین مجموعه را حفظ کرده‌ام، افزود: بازدیدکنندگان این نمایشگاه، می‌توانند با آثار تعامل داشته باشند؛ کدهای مخصوص را اسکن کرده و تصویر اثر هنری الهام گرفته از این نسخه‌ها را ببیند.

گردآورنده «انبار مبلمان دزیره گیلمان» گفت: در ارائه دیجیتال آثار، بخشی از اطلاعات از دست رفته و چون بینایی بشر دارای طبیعت آنالوگ است و حتی بهتر از رایانه توان شبیه‌سازی خصوصیت‌هایی که به‌صورت طبیعی دریافت می‌شود را دارد، این نمایشگاه به‌صورت آنالوگ ارائه شده و نسخه‌های اصلی را در معرض بازدید عموم گذاشته‌ام.

او که رویکرد تاریخی به گذشته دارد و می‌خواهد با این نمایشگاه ارزش آرشیو را به مخاطب نشان بدهد، معتقد است: اگر بخواهیم بدانیم چرا دیزاین فرانسوی آنقدر در طراحی امروز تأثیرگذار بوده و خوب حفظ شده است، باید به گذشته آنها نگاه کنیم، اتفاقاً یکی از دلایل ماندگاری کیفیت در طراحی، توجه فرانسوی‌ها به آثار کهنه و تلاش برای حفظ همین آرشیوها و الهام گرفتن از آنها بوده است.

فرشیدو با تکرار اینکه «ارائه این نوع آرشیوها یادآور مسئولیت جمعی ما برای حفظ حافظه تاریخی و بصری است»، یکی از انگیزه‌های خود برای اجرای این نمایشگاه را اثبات آموزشگر بودن هنر دانست و تشریح کرد: در بسیاری از منازل، «مبلمان نشستنی فرانسوی» دیده می‌شود. این آثار از نظر ژانر، مشابه مبلمان کلاسیک موجود در بازارهای مبل تهران و اصفهان و کلانشهرهای دیگر ایران است و اکثراً الهام گرفته از مبلمان کلاسیک فرانسوی هستند و من به‌عنوان یک هنرمند آرشیو کننده به این نتیجه رسیده‌ام که هنر یکی از راه‌های خوب اطلاع‌رسانی، آموزش و پژوهش تاریخی است.

«انبار مبلمان دزیره گیلمار»، گردآوری و روایتی از فرشیدو، هنرمند ایرانی مقیم خارج از کشور است که با همکاری بخش فرهنگی سفارت فرانسه در ایران برگزار شده و تا ۱۱ اسفند پذیرای بازدیدکنندگان خود در خانه صفوی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha