به گزارش ایسنا، حسین قربانزاده- رییس سازمان خصوصی سازی در نشست بررسی وضعیت شرکتهای استقلال و پرسپولیس برای ورود به بازار سرمایه که با حضور معاون نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراقبهادار و مدیرعامل فرابورس ایران برگزار شد، با بیان اینکه بعد از حذف دو باشگاه از AFC، مسیر خصوصیسازی این دو باشگاه سرعت گرفت، گفت: بازار سرمایه موتور محرک اقتصاد کشور و ذات آن نقدشوندگی است و امید است به زودی به جایگاه واقعی خود در اقتصاد برسد، این مهم محقق نمیشود مگر اینکه بخش واقعی اقتصاد کشور خصوصی شود.
وی با تاکید بر اینکه این باشگاهها افزایش سرمایه از محل صرف سهام را در دستور کار خواهند داشت، تاکید کرد: باشگاههای استقلال و پرسپولیس قابل مقایسه با هیچ شرکتی در بورس و بازار سهام نیستند و نمیتوان گفت که ممکن است این باشگاهها به مشکل سایر شرکتهای بازار سهام دچار شوند. عمده ارزش این باشگاهها به ارزش برند و دارایی نامشهود برمیگردد.
رئیس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: قرار بر عرضه بلوک مدیریتی این باشگاهها به شرکتهایی است که صلاحیت حاکمیت شرکتی این باشگاهها را دارند تا از این طریق خاطر هواداران و سهامداران این باشگاهها آسودهتر شود.
جزئیات ارزش گذاری باشگاه استقلال
در ادامه این نشست جمشیدی فر- کارشناس ارزشگذار باشگاه استقلال درمورد روند ارزشگذاری این باشگاه توضیح داد: عدد فعلی، عدد مصوب هیات عالی واگذاری بوده و ارزیابی سهام با مقاصد ارائه به سازمان خصوصیسازی است.
وی در مورد ارزیابی قیمت باشگاه استقلال عنوان کرد: به دلیل زیاندهی، امکان ارزیابی طبق ضوابط سودآوری را نداشتیم و مبنا NAV بود. ارزش برند استقلال ۱۷۸۰ میلیارد تومان و املاک و مستغلات ۱۴۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.به دلیل زیاندهی امکان ارزیابی طبق ضوابط سودآوری را نداشتیم و مبنا NAV بود.
هواداران استقلال به شرکای اقتصادی اعتماد کنند
در ادامه این نشست سردار آجرلو- مدیر عامل باشگاه استقلال با تاکید بر اینکه این اتفاق بزرگ باعث شفاف سازی و شروع یک فوتبال تمیز و پاک است، گفت: استقلال یک ثروت ملی است و حفظ این ثروت ملی مهم است. استقلال به عنوان یک بنگاه اقتصادی در حوزه اقتصاد کشور فعال است.
وی افزود: باشگاه استقلال حقیقت یابی شده، استقلال با بیش از ۳۵ میلیون هوادار ثروتمندترین بنگاه اقتصادی کشور خواهد بود و سهامداران این باشگاه شرکای خوبی خواهند بود.
آجرلو با اشاره به اینکه ورود باشگاه های ورزشی به بازار سرمایه یک نقطه عطف برای اقتصاد این صنعت است، گفت: کافی است هواداران استقلال به شرکای اقتصادی اعتماد کنند و در آینده نزدیک این دو باشگاه اقتصاد کشور را مبهوت خواهند کرد، مشروط به اینکه سازمان خصوصیسازی و فرابورس کنار ما قرار بگیرند و شرکا و هواداران به ما اعتماد کنند.
پرسپولیس با قیمت استثنایی مورد استقبال قرار میگیرد
همچنین رضا درویش- مدیر عامل باشگاه پرسپولیس با تاکید بر اینکه پرسپولیس ثروت زیاد و طرفداران چند ده میلیونی دارد که هنوز نتوانسته از ظرفیتهایش استفاده کند، گفت: قطعا بنگاه اقتصادی با این حجم بزرگ طرفدار و هوادار میتواند با قیمتهایی استثنایی در بازار سرمایه مورد استقبال قرار بگیرند.
ارزش برند پرسپولیس ۱۹۸۴ میلیارد تومان است
رنجبر -ارزشگذار پرسپولیس نیز با تاکید بر اینکه مبنای ارزشگذاری بر اساس آیین نامه اجرایی شیوه قیمتگذاری بنگاهها و با استفاده از کارشناسان دادگستری بوده است، اظهار کرد: ارزش روز دارایی های شرکت ۳۲۰۰ میلیارد تومان و بدهیها ۳۳۰ میلیارد تومان بوده است. بر همین اساس قیمت پایه سهام ۳۲۱۰ میلیارد تومان است.
وی افزود: ارزش برند پرسپولیس ۱۹۸۴ میلیارد تومان و داراییهای ثابت آن ۱۱۰۰ میلیارد تومان است.
فشار برای عدم انتشار صورتهای مالی
در ادامه قربان زاده در پاسخ به برخی چالشها در مورد واگذاری استقلال و پرسپولیس عنوان کرد: واقعیت این است که ما با سرعت از سوءمدیریت سالهای گذشته فرار میکنیم. ما از کتمان و پنهان کاری و عدم شفافیت فرار میکنیم.
وی ادامه داد: به من فشار میآوردند که صورتهای مالی استقلال و پرسپولیس منتشر نشود. حالا دیگر راه برگشتی وجود ندارد. باشگاهها دیگر محتوم به بهرهوری و کارایی هستند.
میثم فدایی- مدیرعامل فرابورس نیز در این جلسه عنوان کرد: میخواهیم سنگ بنای عرضه سهام استقلال و پرسپولیس، شفافیت دو باشگاه باشد. در بازار پایه از لحاظ قانونی هیچ شروطی نیاز نیست، اما ما حامی شفافیت این دو باشگاه هستیم و بر همین اساس نامهای به حالت توصیهای تنظیم و به باشگاهها اعلام کردیم.
وی ادامه داد: در این میان تعهداتی هم سازمان بورس گرفته که یکی اجرای حاکمیت شرکتی است و دیگری تقبل بدهیهایی که قبل از عرضه مبدا ایجاد و رقم آن مشخص است.
انتهای پیام
نظرات