به گزارش ایسنا بنابر اعلام آنلاین سازه، این پوشش باعث روشن شدن ظاهر ورق شده و از این رو، در مکالمات عامیانه، برخی به آن ورق سفید نیز می گویند. علاوه بر روشن شدن سطح ظاهری، فلز Zn مانع از اکسیداسیون و خوردگی ورق شده و به این ترتیب، کارایی آن را گسترش داده و طول عمر آن را افزایش می دهد. در ادامه، کاربردها و روش های گالونیزه کردن صفحات فولادی بیان شده است. نوع روش گالوانیزاسیون بر قیمت ورق گالوانیزه تأثیرگذار است.
کاربرد صفحات گالوانیزه چیست؟
استفاده از ورق گالوانیزه در محیطهایی که درصد رطوبت در آنجا بالاست و یا در تماس مستقیم با آب است، بسیار کاربردی و کارآمد می باشد. زیرا این صفحات در برابر رطوبت مقاومت خوبی دارند. علاوه بر این، با آسیب دیدن قسمتی از صفحه، آن قسمت خود به خود ترمیم می شود. این حالت ناشی از خاصیت ذاتی عنصر Zn است. از کاربردهای این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- سقف سولهها
- در ساخت دیوار
- ساخت برخی لوازم خانگی مثل چهارچوب ماشین های ظرفشویی و لباس شویی.
- در ساخت لوله و پروفیل گالوانیزه.
- صنعت خودروسازی.
- لوازم کشاورزی.
- تولید رابیتس.
- لوله بخاری.
- مخازن آب.
- دودکش.
- ساخت تابلو برق.
- ساخت ناودان.
ساخت ورق گالوانیزه رنگی. انواعی که رنگ روشن دارند، نور خورشید را به بهترین شکل منعکس کرده و به خنک نگه داشتن دمای ساختمان در هوای گرم کمک میکند. در مقابل، انواع تیره رنگ، گرمای بیشتری را جذب و محوطه داخل را گرمتر نگه می دارند.
روش های تولید ورق گالوانیزه
سرعت تجزیه عنصر Zn در طبیعت بسیار پایین است. به همین دلیل است که از این عنصر، به عنوان روکش فلزاتی مثل آهن و فولاد که سرعت تجزیه بالایی دارند استفاده کرد. برای این منظور روش های مختلفی وجود دارد که سه نمونه از آن در اینجا بیان شده است.
۱- روش گالوانیزه گرم.
۲- روش گالوانیزه سرد از طریق الکترولیت.
۳- روش گالوانیزه سرد از طریق پاشش یا اسپری.
روش یا نوع فرایند گالوانیزه شدن، بر قیمت ورق گالوانیزه تاثیر بسزایی دارد. سه روشی که در بالا بیان شد، در ادامه توضیح داده شده است.
تولید ورق گالوانیزه به روش گالوانیزه گرم
در روش گالوانیزه گرم، فرایند ایجاد روکش فلز Zn بر سطح ورق، با فرو بردن صفحه فولادی در یک وان پر از Zn مذاب انجام می شود. پس از خارج کردن ورق از داخل وان روی، سطح بیرونی ورق که هم اکنون گالوانیزه شده است، با اکسیژن و کربن موجود در هوا واکنش نشان میدهد. این واکنش سبب ایجاد یک لایه ضد زنگ بر سطح ورق می گردد. به این فرایند، روش گالوانیزه گرم میگویند. در این روش، دمای فلز zn مذاب باید بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ درجه سانتی گراد باشد. در این روش، گالوانیزاسیون بر هر دو سطح کار اعمال می شود. ضخامت پوششی که در روش گالوانیزه گرم در سطح ورق ایجاد می شود، حدود ۱۰۰ تا ۱۳۰ میکرون است.
تولید به روش گالوانیزه سرد با الکترولیت
تولید پلیت و شیت گالوانیزه به روش سرد، نقطۀ مقابل روش گرم است که در بالا بیان شد. در گالوانیزاسیون به روش الکترولیت، فولاد یا آهن در را یک ظرف حاوی محلول قرار می دهند و در ظرف دیگر، محلولی حاوی عنصر Zn وجود دارد. یکی از این محلول ها نقش آند و دیگری نقش کاتد را بازی می کند. با ایجاد یک جریان الکترولیت، عنصر کاتد که Zn است به سمت آند حرکت کرده و در سطح آن می نشیند. به این ترتیب، روکشی از گالوانیزه بر سطح مقطع فولادی قرار می گیرد. این فرایند در دمای محیط انجام میشود. در روش گالوانیزه سرد، ضخامت لایه Zn در سطح کار، از ۲۵ میکرون شروع میشود. مزیت روش الکترولیت آن است که امکان کنترل میزان ضخامت گالوانیزاسیون در دو طرف سطح کار وجود دارد.
گالوانیزه سرد از طریق پاشش یا اسپری کردن
پاشیدن یا اسپری کردن فلز Zn بر سطح کار، از دیگر روشهای گالوانیزه کردن فلزات است و جزء روش های گالوانیزه سرد محسوب می شود. همانند الکترولیت، این روش هم در دمای معمولی محیط انجام میشود و ضخامت یا پوشش کوتینگ قابل کنترل است. برای ساخت محلول این اسپری، از آب یا اسید استفاده میشود.
خرید ورق گالوانیزه
برای خرید این محصول کارآمد و استعلام قیمت، بر لینک قیمت ورق گالوانیزه کلیک کنید. قیمت هر کیلوگرم از این محصول در جدوال قیمت درج شده است.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات