به گزارش ایسنا، به نقل از ایندیپندنت، لیندسی گراهام با اشاره به کشتار نیروهای امنیتی دولت پیشین افغانستان در شش ماه اخیر، گفت که تعداد جنگجویان داعش خراسان درحال افزایش است، چون شماری از نظامیان دولت پیشین، از ترس انتقامجویی طالبان، به داعش ملحق میشوند. او از مقاومت مردم افغانستان علیه طالبان و داعش دفاع کرد و با تاکید، یادآور شد که طالبان به آنچه میگویند، پایبند نیستند و نباید به آنان اعتماد کرد. او همچنین افزود که کمکرسانی به مردم افغانستان، نباید به نفع طالبان تمام شود و باید سازمانها و کشورهای مددرسان، به این امر توجه داشته باشند.
در همین حال، معید یوسف، مشاور امنیت ملی دولت پاکستان، در نشست امنیتی مونیخ از تعامل کشورهای جهان با طالبان دفاع کرد و گفت: «انزوای بیشتر طالبان، به ضرر همه طرفها است و اکنون که افغانستان در کنترل طالبان است، باید با آنان تعامل شود.»
معید یوسف در مورد ادعاها درباره نفوذ و کنترل دولت پاکستان بر طالبان و پیروی آن گروه از دستورهای پاکستان، گفت: «ما قدرت کنترل طالبان را نداریم؛ آنان اکنون در قدرتاند و افغانستان را اداره میکنند. اگر ما چنین قدرتی میداشتیم، حملهها از داخل افغانستان در مرزهای پاکستان رخ نمیدادند.»
معید یوسف با یادآوری افزایش حملههای شورشیان اسلامگرا در شهرهای پاکستان، گفت که نگرانیهای امنیتی افزایش یافته است و اگر اقدامی در مسیر کنترل اوضاع نشود، همه کشورها از بحران افغانستان آسیب خواهند دید.
توماس وست، فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور افغانستان که بهصورت مجازی در آن نشست سخن میگفت، از ادامه تلاشها برای رسیدگی به بحران افغانستان و نیز تعامل با طالبان از طریق دیپلماسی حمایت کرد و گفت: «با آنکه گفتوگوهای زیادی در این مورد با طالبان صورت گرفته است، اما تاکنون شاهد پیشرفتی در زمینه زنان، حقوق بشر، و شکلگیری دولت فراگیری که مورد تایید همه اقوام افغانستان باشد، نبودهایم.»
توماس وست افزود که ایجاد دولت فراگیر، نیاز داخلی افغانستان است و طالبان باید به این درخواست پاسخ دهند.
فرستاده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان، با انتقاد از ساختار دولت انحصاری طالبان، گفت: «حتی یک زن در دولت کنونی طالبان حضور ندارد.»
با این حال، توماس وست اذعان کرد که اگر طالبان مدارس دخترانه را باز کنند و به زنان اجازه دهند به مشاغلشان برگردند، ایالات متحده و متحدان آن آمادهاند که حقوق معلمان را بپردازند و نیازهای افغانستان را در زمینه تحصیل و آموزش تامین کنند.
شماری دیگر از شرکتکنندگان در میزدگرد افغانستان، از جمله دیوید میلیبند، رئیس اجرایی کمیته بینالمللی نجات، و دیوید بیسلی، رئیس اجرایی برنامه جهانی غذا، بر ضرورت اقدام فوری برای بسیج کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان تاکید کردند و از همه کشورها و سازمانهای جهانی خواستند که رسیدگی به مردم افغانستان را در اولویت اقدامهای بشردوستانه قرار دهند.
انتهای پیام
نظرات