به گزارش ایسنا، این دیده بان اعلام کرد استفاده از پگاسوس ممکن است به سطح کم سابقه ای از مداخله گری منتهی شده و در خصوصی ترین جنبه های زندگی روزانه ما ورود کند.
درخواست این سازمان همزمان با تحقیقات فزاینده درباره موارد سوءاستفاده از فناوریهای مراقبتی که هدف اصلی آنها کمک به سازمانهای اطلاعاتی و اجرایی برای مقابله با جرایم جدی و تروریسم است، صورت می گیرد. در حالی که دیده بان حمایت از دیتای اتحادیه اروپا قدرت تصمیم گیری برای کشورهای عضو ندارد اما نفوذش در موسسات عالی این بلوک ممکن است مقامات دیگر را به مقابله با نرم افزار مراقبتی تشویق کند.
رژیم صهیونیستی به دلیل نقشی که پگاسوس در جاسوسی از کنشگران حقوق بشر، روزنامه نگاران و سیاستمداران داشته، تحت فشار جهانی قرار گرفته است. شرکت NSO Group اعلام کرده است که نمی تواند مشتریان فعلی یا احتمالی پگاسوس را تایید یا تکذیب کند و این شرکت پس از فروش این محصول به مشتریان دولتی، هیچ کنترلی روی آن نداشته یا در فعالیت آن نقشی ندارد.
دیده بان حمایت از دیتای اتحادیه اروپا اعلام کرد ممنوعیت توسعه و بکارگیری جاسوس افزار با قابلیت پگاسوس در اتحادیه اروپا موثرترین گزینه برای حمایت از حقوق بنیادین و آزادی ما خواهد بود. در مرکز بحث درباره ابزارهایی مانند پگاسوس، نباید تنها استفاده از این فناوری مطرح باشد بلکه باید برای حق حریم خصوصی اهمیت قائل باشیم.
پگاسوس به دولتها و سازمانهای دولتی فروخته شده و قادر بود از طریق یک لینک به تلفنهای همراه رخنه کند و پنهانی به ثبت ایمیلها، تماسها و پیامهای متنی بپردازد. در بعضی از موارد این جاسوس افزار بدون این که قربانی روی لینکی کلیک کند، خود را فعال میکرد. گروه NSO این ادعاها را تکذیب کرد. محققان گوگل در دسامبر اعلام کردند پیشرفتگی بدافزار گروه NSO با هکرهای دولتی نخبه برابری میکرده است.
بر اساس گزارش رویترز، یافتههای تحقیقات یک کنسرسیوم متشکل از ۱۷ سازمان رسانهای که ماه ژوییه سال گذشته منتشر شد، نشان داد جاسوس افزار پگاسوس که ساخت شرکت اسرائیلی NSO است، در هک تلفنهای هوشمند متعلق به روزنامهنگاران، فعالان و مدیران تجاری سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات