سعید دستافشان نویسنده این کتاب در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این کتاب شامل خاطرات و زندگینامه شهدای مداح از جمله طهماسب اسدی، فیروز غیاثی، نادر دیرین، ناصر رسولی جمادی، میرطاهر سرمست زاده و رزمندگان ایثارگر و مداح هشت سال دفاع مقدس از جمله بهروز سرباز، حسن فتحی، محمدباقر تمدنی، صدیفعلی خانمحمدی و مرحوم ارشد نوری است.
وی با بیان اینکه در این مجموعه بخشهایی از خاطرات مداحان از حضور در دفاع مقدس برجسته شده است، ادامه داد: در تدوین این کتاب، بنیاد شهید و امور ایثارگران که اطلاعات شهدا را در اختیار گذاشت و همچنین حوزه هنری استان اردبیل، اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بهعنوان صاحب اثر، کانون مداحان و بسیج مداحان سپاه استان حمایتهای لازم را انجام دادند.
دستافشان افزود: سال ۱۳۹۶ حین پژوهش و انجام گفتوگو برای نگارش کتاب «سوز دل» خاطرات و زندگی مداح اهلبیت (ع) حاج محمدباقر تمدنی با گوشههایی از زندگی وی بهعنوان مداح انقلابی آشنا شدم و خاطرات او از مبارزات انقلاب و سالهای جنگ بسیار جالب بود که با شنیدن خاطراتش این سؤال در ذهنم خطور کرد که چرا با وجود نقش پررنگ مداحان و شعرای عاشورایی در جریان مبارزات انقلاب و دفاع مقدس کتاب مستقلی برای بیان خدمات این قشر تدوین نشده است.
وی ادامه داد: همین سؤال سبب شد بهعنوان پژوهشگر و خاطره نگار دفاع مقدس دستبهکار شدم و با تحقیق و بررسی از بسیج مداحان، کانون مداحان، مداحان و شعرایی که در هشت سال دفاع مقدس و مبارزات انقلاب حضور داشتند، را شناسایی کردم و به سراغشان رفتم.
دستافشان اضافه کرد: نتیجه بیش از ۶۰ ساعت مصاحبه با این افراد و مطالعات کتابخانهای تبدیل به دو کتاب «سرخط انقلاب» خاطرات مداحان و شعرای عاشورایی در انقلاب اسلامی و کتاب «با نوای نینوا» خاطرات مداحان رزمنده و شهدای مداح شد.
وی تصریح کرد: کتاب «سرخط انقلاب» که خاطرات مداحان و شعرای عاشورایی در انقلاب اسلامی را بیان میکند تدوین شد و در حال حاضر در صف چاپ حوزه هنری قرار دارد و کتاب «با نوای نینوا» خاطرات مداحان در دفاع مقدس و زندگینامه شهدای مداح است که به همت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چاپ شد و بهزودی رونمایی میشود.
به گفته دستافشان، این کتاب باهدف بیان اینکه دفاع مقدس در امتداد عاشورا بوده و مدیون فرهنگ اصیل مکتب عاشورا است؛ تدوین شده است و مداحان بهعنوان مبلغان آموزههای این مکتب انسانساز نقش بسزایی در جاری ساختن آموزههای این مکتب در جریان هشت دفاع مقدس داشتند.
دستافشان تشریح کرد: هر دو نهضت، در تقابل بین جبهه حق و باطل تجلی پیدا کرد، همراستایی هدف، راه و شیوه، در هر دو نهضت یکی بود، یعنی هدف هر دو نهضت، دفاع از حریم ارزشها و حفظ اسلام ناب و قرب الهی بوده است.
وی ادامه داد: شوق شهادت که در نهضت عاشورا وجود داشت، مانند آن جمله معروف حضرت قاسم بن الحسن (ع) که فرمود «مرگ در راه خدا، شیرینتر از عسل است»، نمونه آن را در دفاع مقدس نیز شاهد بودیم مانند: نوشتهها و وصیتنامههای رزمندگان، اسم عملیاتها، رمز عملیاتها، زمان عملیاتها، نوشتههای روی سربندها و لباسها، پرچمها، آبرسانیها با مداحی، مداحان و تقویت روحیه رزمندگان در جبههها، نشان از تأثیر مستقیم نهضت عاشورا بر روند عملیاتهای دفاع مقدس داشت، چراکه رزمندگان اسلام در جریان جنگ تحمیلی، تنها با اسلحه گرم نمیجنگیدند بلکه آنها سلاحی مهمتر داشتند که به قول شهید سید مرتضی آوینی «مهمترین سلاح رزمندگان سربندهای منقوش به نام شهدای کربلا و از همه مهمتر حضرت امام حسین (ع) بود که رادمردی را در گامهای استوار رزمندگان اسلام هجی میکرد» بنابراین رزمندگان خود را منتقم خون سیدالشهدا (ع) میدانستند.
دستافشان ادامه داد: در هشت سال دفاع مقدس اقشار مختلف هرآنچه در توان داشتند برای دفاع از کیان این مرزوبوم به کار گرفتند و برای به ثمر رسیدن آن از جان و مال خود گذشتند و مداحان بهعنوان قشر مهم و تأثیرگذار جامعه از این قاعده مستثنی نبودند.
انتهای پیام
نظرات