حسن چهل امیران در گفتوگو با ایسنا، افزود: عملاً هیچ سودی از دانشجویان در سالهای اخیر عاید حوزه صنعت نشده است. سالی ۵ یا ۶ کارآموز به شرکت ما میآیند و هیچ فرد متبحری از میان آنها ساخته نمیشود و صرفاً به دنبال نمره هستند.
وی اضافه کرد: در خصوص دانشگاه و صنعت ارتباط خوبی میان آنها برقرار نمیشود؛مرجعی به عنوان حلقه مفقوده این مسائل باید در صنعت و دانشگاه وجود داشته باشد یعنی دفتری در دانشگاه باشد که مشکلات صنعت را در دانشگاه مطرح کند تا اساتید و دانشجویان بر روی آن کار کنند و آنالیز بشود؛ تا به زبان صنعت تعریف و از آن استفاده شود. وقتی چنین واحدهایی وجود داشته باشد و مشکلات را ریشهیابی کند، قشر دانشگاهی متوجه نیازها میشوند و در جهت حل مشکلات صنعت وارد عمل میشوند و صنعت نیازمند حضور دانشجویان خبره و متبحر میشود.
چهل امیران تصریح کرد: شاهد این هستیم که دانشجویان با مدرک دکتری وارد شرکت میشوند و با ماشین های کشاورزی و کارکرد آن ها آشنا نیستند؛ از آن ها میخواهیم بدون حقوق فعالیت کنند و هر زمان تجربه و مهارت کافی کسب کردند میتوانند به صورت رسمی کار کنند.
وی با تاکید بر اینکه تا زمانی که دفتری حرفهای در دانشگاه و صنعت جهت ارتباط این حوزه ها با هم ایجاد نشود این مشکلات وجود دارد، گفت: دانشجو که از تجربه و مهارت کافی برخوردار نباشد به ناچار پس از فارغ التحصیلی مهاجرت میکند؛ در خارج از کشور هم باید این روند را طی کند و آغاز آن با کارآموزی و کارورزی است. بدون مهارت و تجربه نمیتوانند در کارخانجات ایران و خارج به صورت موثر فعالیت داشته باشند.
مدیرعامل شرکت ماشین زراعت همدان خاطرنشان کرد: هر ساله بسیاری از دانشجویان از مقطع دکتری فارغالتحصیل میشوند و در سیستم دولتی جایی برای خود پیدا نمیکنند و شرکت های خصوصی نیز به دنبال مهارتاند.
وی با انتقاد از قوانین موجود بیان کرد: تفکر حاکمیتی و قوانین ما تولیدی نیست. هر رئیس جمهوری میآید از وام بدون ضامن و تسهیلات بانکی صحبت میکند و در نهایت این کارها انجام نمیشود. قوانینی وضع شده که با تفکر تولیدی شرکتها و کارخانجات همخوانی ندارد؛ تولیدی ایران با چین و ترکیه از زمین تا آسمان تفاوت دارد. قوانین ما قدیمی است و چند بازاری قدیمی آن را نوشتهاند.
چهل امیران اضافه کرد: رئیس جمهور ترکیه هر زمان مشکل سیاسی پیش میآید برای جلوگیری از به خطر افتادن اقتصاد از مردم عذرخواهی میکند و مشکل را برطرف میکند. وقتی سیاست در اختیار اقتصاد نباشد و به فکر مردم و افراد تولیدی نباشد مهاجرت نخبگان، نابودی اقتصاد و عدم تولید را شاهد خواهیم بود. با اصلاح قوانین تاجر، تولید کننده، استاد، دانشجو و تمام اقشار به اهداف خود میرسند. عدم رعایت این مباحث باعث فرار کارآفرینان و نخبگان زیادی میشوند.
این فرد کارآفرین تاکید کرد: نخبه ها و تولیدکننده های برتر ما تعداد کمی ندارند اما سیستم آن ها را پرورش نداده است. نخبگان حاضر در صنعت افرادی هستند که پوست کلفت بودهاند و با تمام موانع و شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه مبارزه کردهاند و توانستهاند برابر این مصیبتها ایستادگی کنند.
وی ناراحتی خود را ابراز کرد و گفت: اینطوری نمیشود اصولی کار کرد. زمانی که من تولید کننده هستم و اجازه ندارم مواد اولیه لازم را از بازار تهیه کنم، باید هفت خوان رستم را دور بزنم تا آهن بخرم. تفکر اقتصادی فعلی خوب نیست و زمانی که حال صنعت خوب نباشد استخدام آنچنانی وجود ندارد و تمام کارخانهداران یا بدهکار و یا ورشکست میشوند و در نهایت به زندان میرسند. قوانین مالیات و دارایی و اقتصاد باید شفاف باشد و میبایست قانون طوری باشد که به سرمایهدار به چشم بد نگاه نکنند.
حسن چهل امیران تصریح کرد: علاوه بر اینکه سرمایهگذاران را کمک نمیکنند بلایی بر سر صاحبان شرکتها و کارخانجات میآورند که همه فراری میشوند و به جز مهاجرت از استان به مهاجرت و فرار از کشور هم راضی میشوند؛ بابت کوچک ترین مسائل توسط دستگاههای نظارتی بازخواست میشویم؛ میبایست قوانین اصلاح شود.
انتهای پیام
نظرات