• یکشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۱:۰۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400112418472
  • خبرنگار : 30057

تولید صنعتی داروی درمان اعتیاد و کاهش وسوسه به مواد مخدر و الکل در کشور

تولید صنعتی داروی درمان اعتیاد و کاهش وسوسه به مواد مخدر و الکل در کشور

داروی درمان اعتیاد تاکنون در یکی از شرکت‌های امریکایی به تولید می‌رسید که حتی کشورهای منطقه از دریافت آن بی بهره بودند، ولی یکی از شرکت‌های دانش بنیان ایرانی موفق به تولید این دارو با قیمت ارزان‌تر از نمونه خارجی شد.

مشکات ترکمانیان از محققان این شرکت فعال در حوزه نانو دارو در گفت‌وگو با ایسنا، محصول این شرکت را داروی "اگزوپیو" دانست و گفت: این دارو یک داروی "نالترکسون" پیوسته رهش تزریقی درمانی است که مصرف ماهانه آن برای تداوم ترک اعتیاد به مواد مخدر و پیشگیری از مصرف مجدد آن‌ها تجویز می‌شود.

وی نمونه مشابه این دارو را داروی تولید شده در یکی از شرکت‌های امریکایی دانست که هزینه‌های زیادی را در پی دارد و اظهار کرد: این امر سبب شده که نه تنها این دارو تاکنون به ایران وارد نشود، بلکه کشورهای منطقه نیز از این دارو بی بهره هستند.

ترکمانیان خاطر نشان کرد: این شرکت بعد از یک دهه تحقیق و توسعه، توانسته است که به تولید این محصول دست یابد و آن را به بازار عرضه کند و نتایج خوبی به دست آمده است، به گونه‌ای که در حال حاضر بیماران زیادی از این دارو مصرف کرده‌اند.

وی فرم این دارو را تزریقی عنوان کرد و یادآور شد: این دارو یک بار در ماه تزریق می‌شود و یک فرد را در برابر مصرف مواد مخدر مصون نگه می‌دارد، به گونه‌ای که اگر بیماران مواد مخدر مصرف کنند، هیچ سرخوشی را تجربه نخواهند کرد؛ چرا که این دارو، گیرنده‌های اپیوییدی را مهار و مسدود می‌کند و از این طریق ماده مخدر نمی‌تواند بر روی این گیرنده‌ها قرار گیرد.

این محقق با بیان اینکه این دارو به تولید صنعتی رسیده است، یادآور شد: این دارو از سوی هزار بیمار معتاد دریافت شده است. نمونه خارجی این دارو با قیمت ۳۰ میلیون تومان عرضه شده، ولی نمونه داخلی با قیمت ۲ میلیون تومان به بازار عرضه شده است.

ترکمان، به مکانیسم عملکردی این دارو اشاره کرد و توضیح داد: این دارو دو کار را انجام می‌دهد که یکی آنکه وسوسه مصرف مواد مخدر را کاهش داده و از بین می‌برد، به گونه‌ای که فرد حتی از بوی مواد مخدر حالت تهوع می‌گیرد.

وی مسدود کردن گیرنده‌های مغز را کارکرد دوم این دارو نام برد و ادامه داد: بیماری اعتیاد یک بیماری مزمن عود کننده است و به دلیل شرایطی که این دسته از بیماران دارند، احتمال لغزش در آنها وجود دارد و در نهایت موجب می شوند فرد وسوسه شود و مجددا به سمت عود مجدد بیماری بازگردد، ولی اگر این بیماران مصرف کننده این دارو وسوسه شوند و به سمت مصرف مواد مخدر بروند، هیچ حالت سمپاتی نخواهند داشت، از این رو این دارو از بازگشت اعتیاد و عود مجدد آن جلوگیری می‌کند.

به گفته این محقق، این دارو برای ترک مواد مخدر افیونی یا "اُپیوئیدی" (Opion) مانند تریاک، شیره، مورفین، هروئین، اکسی کدون تجویز می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این دارو برای ترک اعتیاد به شیشه کاربرد دارد، پاسخ داد: مواد مخدری مانند شیشه و آمفتامین جزو مواد محرک محسوب می‌شوند و یکسری مطالعات در دنیا در زمینه اثرات این دارو بر روی معتادان به این مواد محرک در حال انجام است، ولی اثرات قطعی آن گزارش نشده است و بیشتر اثر این دارو بر روی مواد مخدر افیونی است.

ترکمانیان خاطر نشان کرد: بر اساس گزارش‌های منتشر شده بیشترین آمار اعتیاد در حوزه مواد مخدر افیونی است، هر چند که ممکن است فجایع حاصل از مصرف مواد محرک بیشتر باشد، ولی چه در ایران و چه در سطح بین المللی، میزان و شیوع مصرف مواد مخدر اپیوئیدی در افراد معتاد بیشتر است.

وی اضافه کرد: بسیاری از بیماران معتاد، اعتیاد همزمان دارند، به این معنا که هم اعتیاد به تریاک و الکل دارند و مصرف این دارو برای این دسته از بیماران بهترین انتخاب است؛ چرا که این دارو در درمان اعتیاد به الکل نیز کاربرد دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۶ ۲۳:۱۹

باسلام این دارو را از کجا باید یافت آیا در داروخانه ها یا مراکز قابل دست رس است چقدر زمان میبرد تا از این بیماری نجات پیدا کنی ،ایا سم‌زدایی میشود