به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، بیشتر مطالعات نشاندهنده اثر مثبت یا خنثی بودن توده چربی بدن بر سلامت استخوانها بوده است. توده بدون چربی بدن شامل وزن همهی اندامها، پوست و استخوانها بدون در نظر گرفتن چربی است.
ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی به طور معمول تصور میکنند که افرادی که وزن بیشتری دارند، تراکم استخوان بیشتری دارند و کمتر در معرض شکستگی استخوان قرار میگیرند و در نتیجه این افراد کمتر از نظر پوکی استخوان مورد غربالگری قرار میگیرند.
"راجش کی جین" (Rajesh K. Jain) از دانشکده پزشکی شیکاگو میگوید: ما دریافتیم که توده چربی بیشتر با تراکم استخوان کمتر ارتباط دارد و این موضوع در مردان بیشتر از زنان بود. تحقیقات ما نشان میدهد که اثرات وزن بدن بر پوکی استخوان به نحوهی آرایش چربیها و سایر بافتها بستگی دارد و وزن بالا به تنهایی باعث پوکی استخوان نمیشود.
محققان تراکم استخوان و ترکیب بدنی ۱۰ هزار و ۸۱۴ فرد زیر ۶۰ سال را در دادههای بررسی ملی سلامت و تغذیه (NHANES) طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که ارتباط مستقیم و قوی بین توده غیر چربی و تراکم استخوان در زنان و مردان وجود دارد. متقابلا ارتباط میان توده چربی و تراکم استخوان به خصوص در مردان تا حدودی معکوس بود. به این معنا که افرادی که توده غیر چربی بیشتری دارند تراکم استخوان بیشتری نیز دارند و در مقابل کسانی که توده چربی بیشتری دارند، تراکم استخوان کمتری دارند.
"جین" میگوید: ارائهدهندگان خدمات بهداشتی باید غربالگری پوکی استخوان را برای بیمارانی که وزن بالایی دارند، به خصوص کسانی که سایر عوامل خطرزا مثل سن بالا، سابقه خانوادگی، شکستی قبلی استخوان و مصرف استروئید دارند را در نظر داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات