سعید محمدزاده امروز ۲۰ بهمنماه، اظهار کرد: براساس محتوای تفاهمنامه مشترک منعقد شده بین دانشگاه لرستان و بخش برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP) و اتحادیه تعاونیهای زنبورداری استان لرستان، مرکز نوآوری زنبورداری کشور در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان احیاء و برخی امکانات، زیرساختها و تجهیزات مانند زنبورداری، زنبور درمانی، تولید زهر زنبور و برخی فرآوردهای زنبورعسل برای فعالیت مرکز فراهم شد.
وی تصریح کرد: با رایزنی برای ایجاد بستر مناسب تعامل، جلسهای با نماینده برنامه عمران سازمان ملل متحد، مدیرعامل صندوق توسعه زنبور کشور، مدیرعامل اتحادیه زنبورداران استان لرستان، ناظر UNDP و برخی از مسئولان استانی تشکیل و تأکید شد تا در مدت کوتاهی ضمن تقویت این مرکز، همهی پتانسیلهای مرکز نوآوری برای آموزش زنبورداری، فعالیتهای مرتبط با اکوتوریسم و تولید فرآوردههای جنبی زنبورعسل، استفاده شود.
سرپرست دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان خاطرنشان کرد: پژوهشکده و مرکز نوآوری زنبورعسل ضمن تقویت زنبورداری میتواند در حوزه اشتغالزایی، نقش بسزایی در استان لرستان داشته باشد و این رشته با توجه به مزیتهای استان همچون وجود گیاهان دارویی و شرایط مناسب رشد گیاهان مرتعی و جنگل، از جایگاه مهمی برخوردار است.
محمدزاده اضافه کرد: توسعه این رشته به دلیل سرمایهگذاری زودبازده میتواند بخشی از مشکل بیکاری در لرستان را که دارای نرخ بیکاری بالاست رفع کند؛ همچنین کارکرد زنبورعسل به علت ویژگی گردهافشانی در افزایش تولید محصولات کشاورزی و جلوگیری از خطر سیل، از اهمیت ویژهای بهرهمند است.
گفتنی است براساس تفاهمنامه مشترک منعقد و امضا شده، ظرفیتهای مرکز نوآوری زنبورداری که از سال گذشته تاکنون، بدون استفاده بوده تا پیش از پایان امسال، احیاء و فعال میشوند.
برخی زیرساختهای تجهیزاتی این مرکز نیز در حال فرسودگی بودند که با پیگیریهای صورت گرفته، احیاء میشوند.
انتهای پیام
نظرات