• چهارشنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400112015622
  • خبرنگار : 50105

آیا باید با سرمای زمستان خداحافظی کرد؟

آیا باید با سرمای زمستان خداحافظی کرد؟

ایسنا/خراسان رضوی بر اساس نتایج تحقیقات اخیر دانشگاه نیوهمپشایر آمریکا، در حال حاضر هوای زمستان‌ها در بسیاری از مناطق ازجمله آمریکای شمالی سریع‌تر از گذشته گرم می‌شوند و این موضوع بر اکوسیستم‌ها همچنین جوامع انسانی و اقتصاد تاثیر می‌گذارد.

به نقل از ارث، در حالی که مدل‌های آب‌وهوای جهانی نشان می‌دهند که این روند احتمالا در دهه‌های بعدی ادامه خواهد داشت، محققان این تحقیق تخمین می‌زنند که کاهش قابل‌توجه در انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌تواند تقریبا سه هفته پوشش برف و دمای زیر صفر را حفظ کند.

فصل زمستان برای همه حیاتی است و در حال حاضر اقدام جدی برای محدودکردن یا کاهش گرم‌ شدن زمستان می‌تواند به معنای حفظ بسیاری از اهداف اصلی هوای سرد ازجمله حفاظت بیشتر در زمستان برای حیوانات جنگلی، جلوگیری از گسترش آفات مهاجم جنگل و افزایش توانایی پیست‌های اسکی برای برف‌سازی باشد.

پروفسور الیزابت بوراکوفسکی، سرپرست گروه تحقیق و استادیار پژوهشی علوم زمین در دانشگاه نیوهمپشایر و همکارانش در مطالعه خود ۲۹ مدل مختلف آب‌وهوایی را برای تعیین اثر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در جو تجزیه و تحلیل کرده‌اند و دریافتند که با نرخ فعلی انتشار گازهای گلخانه‌ای، مناطق اسکی در آمریکای شمالی تا ۵۰ درصد کاهش در روزهای بدون برف خواهند داشت.

اگر بین سال‌های ۱۹۸۰ و ۲۰۰۵، تعداد روزهای برفی ۹۵ روز بود، در زمان کم انتشار به ۷۲ روز و در مدل آلایندگی بالا به ۵۶ روز کاهش می‌یابد.

الکساندرا کونتوستا، از محققان این مطالعه در دانشگاه نیوهمپشایر گفت: «انتشار نقش مهمی در از دست‌دادن شرایط زمستانی دارد و نشان‌دهنده دو برابر شدن احتمال از دست دادن روزهای سرد و پوشش برفی خواهد بود».

این تغییرات می‌تواند برخی از سیستم‌های اجتماعی و زیست‌محیطی بسیار مهم را که در تاریخ به زمستان‌های سرد و برفی برای زیستگاه، منابع آبی، سلامت جنگل‌ها، اقتصاد محلی، اقدامات فرهنگی و رفاه انسان متکی بوده‌اند، مختل کرده و برای همیشه تغییر دهد.

این مطالعه در مجله Northeastern Naturalist منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha