نیروی هوایی مظلومانه و بی هیچ نام و نشانی در این عرصه پابهپای مردم در جبهه مقاومت تلاش کردند بی آن که ﺩﺭ کتابهای درسی ما جایی داشته باشند.
اینان پدران ما هستند که ﻫﻴﭻ ﭼﻴﺰ ﺯﻳﺮ پایشان نیست و بیمنت ﺍﺯ ﺍﻳﻦ غریبگیهایشان میگذرند ﺗﺎ ﭘﺪﺭ باشند و همسر باشند و از همه مهمتر مدافع شوند برای خاک پاکی که جان میدهند برای آبادانی و شکوه همیشگیاش.
خلبانی عشق است، عشقی آمیخته به جنون که سختیها و ترسها را به یغما میبرد و از مرگ برای آنها چه باک است! دلیرمردانی که ﭘﺸﺖ ﺧﻨﺪﻩهایشان ﻓﻘﻂ ﺳﮑﻮﺕ میکنند و برای حفظ ارزشهای میهمنشان چه مجاهدتها که نمیکنند و خدایا بالاتر از بهشتت چه داری برایشان؟
۱۹ بهمنماه یادآور حماسه این غیور مردان ایرانی است که با قاطعیت از زیر سلطه پهلوی خارج شدند و به زیر سیطره اسلام و امام راحل (ره) درآمدند.
یک هفته پس از ورود امام (ره) به ایران و سه روز قبل از پیروزی انقلاب هنوز رژیم شاهنشاهی پا بر جا و بختیار مدعی مقاومت در برابر انقلاب بود، شایعه کودتای ارتش، روز به روز فراگیرتر میشد و همه نگران اوضاع و احوال بودند. اگر چه اعتصابات پراکنده در برخی از واحدهای ارتش گسترش و موضوع به روزنامهها نیز کشیده شده بود، اما هنوز مردم، ارتش را در برابر خود میدیدند و نگران آیندهای مبهم و در هراس از روزی که درگیری نهایی ارتش و مردم بخواهد سرنوشت نهایی انقلاب را رقم بزند، بوده و عدهای هم آماده نبرد مسلحانه برای حصول پیروزی نهایی میشدند.
در این شرایط نظامیان فداکار و متعهد نیروی هوایی به این نتیجه رسیدند که باید دست به کار بزرگی زده و وظیفهی ملی و مذهبی خود را انجام دهند. لذا با یک حرکت متهورانه به سیل خروشان مردم پیوستند و شمار زیادی از پرسنل نیروی هوایی به اقامتگاه امام خمینی (ره) رفتند و با انقلاب اسلامی اعلام همبستگی کردند.
به گفته فرمانده نیروی هوایی ارتش، پیوستن کارکنان نیروی هوایی به امام راحل (ره) و قرار گرفتن در صفوف مردم باعث شد، موجب شکسته شدن کمر رژیم طاغوت و تسریع روند پیروزی انقلاب اسلامی شد.
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیر زاده نیز میگوید: پیوستن به صفوف انقلاب در آن شرایط بسیار دشوار قابل تقدیر است و ایثارگری بالایی را میطلبید، کارکنان نیروی هوایی از طاغوت کندند و به امام راحل (ره) پیوستند و در صف مردم قرار گرفتند.
بیعت پرسنل نیروی هوایی با امام (ره) و همبستگی با مردم از عوامل مهم در تسریع سقوط و ریشهکن کردن رژیم پهلوی بود که به پاس این حرکت نیروی هوایی که در راستای اهداف انقلاب بسیار مؤثر بود، این روز مقدس روز بیعت همافران نام گرفت.
و خوشا به سعادتشان که مخاطب این سخنان گوهربار امام قرار گرفتند: «درود بر شما سربازان امام عصر سلاماللهعلیه، همانطور که فریاد زدید، تاکنون در خدمت طاغوت بودید، طاغوتی که همه هستی ما را ساقط کرد، طاغوتی که ما را برده خارجیها کرد و از امروز در خدمت امام عصر سلاماللهعلیه و در خدمت قرآن کریم هستید.»
مزدوران گارد شاهنشاهی پس از اعلام همبستگی گروهی از همافران و پرسنل نیروی هوایی با انقلاب و بیعت ایشان با امام (ره)، در شامگاه ۲۰ بهمن به یکی از پادگانهای نیروی هوایی در تهران حمله بردند.
مردم انقلابی نیز با سلاحهایی ابتدایی برای کمک به همافران حاضر شدند و در نهایت به پیروزی دست یافتند و پرچم ایران اسلامی را پرافتخار برافراشته کردند.
با وجود اینکه عکس این دیدار در روزنامه کیهان منتشر شد، اما ستاد ارتش، عکس روزنامه کیهان مبنی بر رژه افسران نیروی هوایی در مقابل حضرت امام (ره) را تکذیب کرد، اما خبر دیدار همافران با امام خمینی در روزنامههای عصر آن روز انتشار یافت.
درگیری مسلحانه بین مردم و نیروهای ارتش، از اواخر شب ۲۰ بهمن از پادگان دوشان تپه شروع شد و در جریان نمایش فیلم مراسم استقبال امام خمینی (ره)، هنرجویان نیروی هوایی نسبت به ایشان ابراز احساسات کردند.
افراد گارد شاهنشاهی مأمور نیروی هوایی برای ساکت کردن هنرجویان و دیگر پرسنل نیروی هوایی مداخله کرده و کار به زد و خورد و تیر اندازی کشید.
با انتشار خبر شورش افراد پادگان نیروی هوایی، مردم برای یاری آنها، به دوشان تپه روی آورده و وارد پادگان شدند.
اسلحه خانهها را باز و با استفاده از تفنگ و مسلسل به ساختن سنگرهای خیابانی و نبرد با افراد گارد شاهنشاهی پرداختند.
همزمان با زدوخورد در دوشان تپه، مردم به چند کلانتری نیز حمله کردند و با خلع سلاح افراد، نقاط دیگر حساس پایتخت نیز به تصرف مبارزان درآمد، در جریان این اتفاقات شهربانی محاصره شد و فرماندار نظامی به منظور مقابله با انقلابیون، ساعات عبور و مرور را از ساعت ۴.۵ بعد از ظهر تا ۵ صبح روز بعد اعلام کرد، ولی به فرمان امام خمینی (ره)، مردم به اخطار فرماندار نظامی اعتنا نکردند و به خیابانها ریختند و به پیروزی انقلاب سرعت بخشیدند.
نیروی هوایی ترکیبی از عشق و عقل اسـت و یک خلبان باید هر دو را با هم داشته باشد تا بتواند از این مرز و بوم دفاع کند، عشق و عقل باهماند اما مانع یکدیگر نیستند.
آنچه امروز بدان میبالیم، مرهون حماسهآفرینی و پایمردی شجاعانی اسـت که در دوران انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و ۸ سال دفاع مقدس از کارزاری شگرف و در مقابل تمامی قدرتهای روز جهان آبدیده شدند و سربلندی و افتخار را برای میهن عزیز خویش بـه ارمغان آوردند.
انتهای پیام
نظرات