به گزارش ایسنا، مقامات بهداشتی آمریکا در حال حاضر و با توجه به اوجگیری دوباره کروناویروس در این کشور با این چالش مهم روبرو هستند که آیا مجوز تزریق واکسن فایزر به کودکان زیر پنج سال را به رغم سؤالات و ابهاماتِ موجود در مورد تعداد دُزها و اثربخشی این واکسن صادر کنند یا خیر؟
بار دیگر اوج گیری کووید-۱۹، مقامات بهداشتی ایالات متحده را مجبور ساخته که بین "سیستم غیرمتعارفِ تایید سریع واکسن" و نیز "هزینههای انسانیِ پایبندی به روش معمولِ تایید و نظارت بر اثربخشی یک دارو" (که معمولا هم زمانبر است)، یکی را انتخاب کنند.
در حال حاضر شرکت داروسازی فایزر از سازمان غذا و داروی ایالات متحده درخواست کرده تا تزریق دو دُز واکسن کروناویروس را برای کودکان شش ماه تا پنج سال مجاز اعلام کند، اگرچه این بحث مطرح است که احتمالا در نهایت واکسن برای کودکان نیز به صورت سه دُز تزریق خواهد شد.
این شرکت در عین حال در ماه دسامبر اعلام کرد که واکسن دو دُزی، واکنش ایمنی لازم را در کودکان دو تا چهار ساله ایجاد نمی کند و در نتیجه در حال آزمایش روی دُز سوم برای این گروه سنی است.
این درحالیست که مطالعات بالینی نشان داده است تزریق دو دز واکسن برای اطفال شش ماهه تا دو ساله به اندازه کافی ایمنی ایجاد میکند.
همچنین برای هیچ یک از این دو گروه سنی نگرانی نسبت به عوارض احتمالی واکسیناسیون وجود ندارد.
به گفته متخصصان، انتظار نمیرود نتایج این آزمایشها تا ماه مارس آماده شود و بدیهی است که اعطای مجوز تزریق دو دُز واکسن به کودکان، به والدین این امکان را میدهد تا واکسیناسیون فرزند خود را آغاز کنند تا جمع آوری دادههای مربوط به دُز سوم نیز انجام شود.
اما آنچه در مرحله فعلی برخی کارشناسان را نگران کرده، اطلاع رسانی براساس احتمالات به جای ارائه اطلاعات دقیق درباره نکات ظریف و جزئیات حاصل شده از نتایج آزمایشات است که ممکن است مردم را دچار سردرگمی و بیاعتمادی کند.
برخی متخصصان میگویند: مجوز دادن به دو دز واکسن برای کودکان با انتقادهای اولیه همراه بوده است چون اطلاع رسانی غیرقطعی مثلا به این شیوه که "هرچند دو دز تاحدودی مؤثر است اما تزریق سه دز واکسن ضروری است"، میتواند با تردید و عدم اطمینان از سوی عموم همراه شود و این تصور را در مردم ایجاد کند که همان یک واکسن دو دزی (که در عمل هم چندان موثر نیست) به دلیل آنکه مجوز گرفته، پس کافیست.
به گزارش پایگاه خبری آکسیوس، منتقدان به "روش سریع تایید واکسن" همچنین هشدار میدهند: ارائه اطلاعات به این شیوه که مجوز احتمالی به واکسنی داده شده، به نوبه خود مشکل ساز است و در افکار عمومی منجر به سردرگمی، عدم اطمینان و نگرانیِ مردم از عدم یکپارچگی فرآیند واکسیناسیون شده است.
انتهای پیام
نظرات