• سه‌شنبه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400111915003
  • خبرنگار : 30054

راهکار هایی برای انتخاب قفسه بندی مناسب برای کسب و کار ها

راهکار هایی برای انتخاب قفسه بندی مناسب برای کسب و کار ها

آیا تاکنون دقت کردید که یک کمد دیواری یا انباری کوچک با انتخاب قفسه بندی مناسب می‌تواند انبوهی از وسایل را در خود جای دهد؟ البته نگهداری نامناسب کالاها در انبار هم می‌تواند با کاهش امکان دسترسی، آنها را در معرض آسیب قرار دهد. در نگاهی به نکات مهم در انتخاب قفسه بندی مناسب انبار همراه باشید.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام  شرکت قفسه سازان جهان دژ، تولید کننده و مجری انواع سیستم های قفسه بندی انبار:

شما می توانید برای اینکه قفسه بندی مناسب برای انبار خود انتخاب نمائید به نکاتی که در ادامه اشاره می گردد دقت داشته باشید.

نکات مهم در انتخاب مناسب قفسه بندی انبار:

یک انبار استاندارد نیاز به قفسه‌بندی حساب‌شده و اصولی دارد. جهت انتخاب نوع قفسه‌بندی باید به نکات مختلفی توجه داشت:

۱- انتخاب سیستم قفسه بندی انبار با توجه به ابعاد سالن:

اندازه سالن یکی از نکته‌های مهم در انتخاب نوع قفسه‌بندی است. دو سیستم راهرو باریک و خود راهرو می‌تواند در قفسه بندی انبارهای بزرگ و نگهداری اقلام پالتی مورد استفاده قرار گیرد. سیستم راهرو باریک مناسب انبارهایی با کمبود فضا و دارای ارتفاع بالا است. این سیستم می‌تواند بارهای بزرگ و سنگین را روی پالت و به وسیله لیفتراک‌های ویژه یا ریچتراک نگهداری کند.

خود راهرو هم یکی از بهترین سیستم‌ها برای قفسه بندی انبارهایی با فضای محدود است. در این سیستم، لیفتراک با دنده جلو وارد راهرو می‌شود و با دنده عقب بیرون می‌آید. سرعت بارگذاری در این انبارها زیاد است و احتمال برخورد شاخک‌های لیفتراک با قفسه‌ها و کالاها به صفر می‌رسد.

شایان ذکر است که امکان اجرای انواع سیستم های قفسه بندی انبار در فضاهای مختلف وجود دارد که به دو نمونه فوق اشاره شد.

۲- انتخاب قفسه‌بندی بر مبنای ارتفاع فضا:

ارتفاع سقف انبار پارامتر تعیین‌کننده در میزان ارتفاع قفسه‌ها است. برای انبارهایی با سقف بلند می‌توان هر نوع قفسه‌بندی را انتخاب کرد. سقف‌های بلند مقدار بهره‌وری از فضا را تا حدود ۳ برابر افزایش می‌دهند.

۳- انتخاب قفسه بندی بر اساس وزن محصولات:

پارامتر مهم دیگر در قفسه بندی، وزن محصولات انبارش است. هر نوع قفسه‌بندی برای محصولی با وزن و حجمی خاص مناسب است. با توجه به قدرت قفسه‌ها در نگهداری کالاها، می‌توان آنها را به دو گروه سبک و سنگین دسته‌بندی کرد. برای نمونه در بارگذاری کالاهای بزرگ و سنگین می‌توان از قفسه بندی پالت راک و قفسه بندی بالکی راک استفاده کرد.

۴- انتخاب قفسه‌بندی با روش دسترسی کالاها:

دسترسی به کالاها بر اساس دو سیستم اصلی لایفو (LIFO) و فایفو (FIFO) صورت می‌گیرد. سیستم لایفو چیدمان به‌گونه‌ای صورت می‌گیرد که جدیدترین کالاها اولویت خارج شدن از انبار را دارند. اما در سیستم فایفو کالاهای قدیمی باید زودتر از انبار خارج شوند.

۵- انتخاب قفسه بندی با توجه به شکل ظاهری کالا:

ظاهر کالاها و بسته‌بندی آنها یکی دیگر از موارد تعیین‌کننده در انتخاب قفسه‌بندی انبار است. چنانچه بسته‌بندی کالایی محکم باشد، می‌توان آن را روی پالت‌ها قرار داد. اما اگر کالاهایی حساس، شکستنی، یا بدون بسته‌بندی اصولی باشند، بهترین مورد می‌تواند باکس‌های پالت یا پالت‌های دیواره‌دار باشد.

نکته مهم دیگر اندازه و بلندی محصول است. بلندی پالت و اندازه دهانه آن باید متناسب با اندازه کالا باشد. اندازه مناسب پالت، چیدمان محصول و دسترسی به آن را آسان می‌سازد.

۶- انتخاب قفسه‌بندی با در نظر گرفتن دستگاه بارگذاری:

نوع دستگاهی که برای بارگذاری کالاها و محصولات استفاده می‌شود، عامل تعیین‌کننده دیگری در انتخاب قفسه بندی است. اگر از لیفتراک برای گذاشتن و برداشتن کالاها استفاده می‌کنید، می‌توانید از قفسه‌های بلند استفاده کنید. اگر اندازه راهروها باریک است، دستگاه ریچتراک بهترین وسیله برای جابه‌جایی کالاها است. اما اگر جابه‌جایی کالاها قرار است به‌وسیله نیروی انسانی انجام گیرد، نمی‌توان قفسه‌ها را از حد خاصی بلندتر ساخت.

انواع قفسه بندی انبار:

قفسه‌بندی انبار انواع گوناگونی دارد:

* قفسه بندی مشبک:

قفسه‌های مشبک فلزی در انواع سبک و نیمه‌سنگین ساخته می‌شوند و مناسب قرار دادن بارهای سبک و نیمه‌سنگین هستند. قرار دادن و برداشتن محصولات از روی قفسه‌های مشبک به دست نیروی انسانی انجام می‌گیرد.

راهکار هایی برای انتخاب قفسه بندی مناسب برای کسب و کار ها

* قفسه بندی راک کفپوشدار (بالکی راک):

قفسه‌های بالکی راک مناسب قرار دادن بارهایی با حجم متوسط و بزرگ، و با وزن نیمه‌سنگین و سنگین است. قفسه‌ بالکی راک را می‌توان در چند طبقه روی هم قرار داد. دسترسی به طبقه‌های بالا با لیفتراک و نردبان امکان‌پذیر است. برداشتن و گذاشتن کالا بر روی این سیستم به‌وسیله نیروی انسانی انجام می‌شود.

* قفسه بندی پالت راک:

پالت راک قفسه‌ ای بزرگ و مقاوم، و مناسب بارهای بزرگ و سنگین است. گذاشتن و برداشتن محصول بر روی قفسه پالت راک به‌وسیله ماشین‌هایی مانند لیفتراک و ریچتراک انجام می‌شود.

* قفسه بندی ایزی راک:

قفسه ایزی راک مناسب بارهایی با حجم و وزن کوچک و متوسط است. عملیات گذاشت و برداشت محصول بر روی این نوع قفسه‌ها هم به دست نیروی انسانی انجام می‌گیرد.

* قفسه بندی درایوین (خودراهرو):

درایوین یا همان خودراهرو قفسه‌بندی مناسب سردخانه‌ها است. درایوین راک بهترین قفسه‌بندی برای کالاهایی با حجم زیاد و تنوع کم است.

* قفسه بندی بازویی (کانتی لور):

قفسه کانتی لور یا بازویی مناسب کالاهایی بلند مانند لوله و پروفیل است.

سخن پایانی:

انتخاب قفسه بندی مناسب، نکته‌ای اساسی برای همه کسانی است که در تدارک ساخت و قفسه‌بندی یک انبار هستند. پیش از انتخاب و خرید هر نوع قفسه‌بندی برای انبار باید همه نکته‌های مربوط به نوع کالا، نوع قفسه و روش جابه‌جایی کالا مورد توجه قرار گیرد. در نتیجۀ طراحی درست و اصولی، انباری کارآمد در اختیار شما قرار می‌گیرد و از آسیب ‌های بعدی جلوگیری می‌شود.

انتهای رپرتاژ آگهی 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha