• سه‌شنبه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۸:۰۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400111914409
  • خبرنگار : 50180

یک کارشناس کشاورزی:

به راحتی می‌توان تولیدات کشاورزی کرمانشاه را ظرف 5 سال به 9 میلیون تن رساند

به راحتی می‌توان تولیدات کشاورزی کرمانشاه را ظرف 5 سال به 9 میلیون تن رساند

ایسنا/کرمانشاه یک کارشناس کشاورزی گفت: با مدیریت علمی می توان به راحتی میزان تولیدات بخش کشاورزی استان کرمانشاه را قالب یک برنامه پنج ساله و با در نظر گرفتن کم آبی و مسائل زیست محیطی، از پنج میلیون تن فعلی به 9 میلیون تن رساند.

 رمضان رویین تن در گفت و گو با ایسنا، میزان تولیدات سالانه بخش کشاورزی کرمانشاه را در مجموع پنج میلیون تن عنوان و اظهار کرد: استان کرمانشاه چهار درصد تولیدات بخش کشاورزی کشور را تولید کرده و از حیث تولیدات بخش کشاورزی رتبه چهاردهم را بین استان‌های کشور دارد.

وی با بیان اینکه بیشترین تولیدات بخش کشاورزی استان کرمانشاه به زیر بخش زراعی اختصاص دارد، گفت: 84 درصد تولیدات سالانه بخش کشاورزی استان کرمانشاه در زیر بخش زراعی، 10 درصد دامی و شش درصد باقیمانده به تولیدات باغی اختصاص دارد.

رییس اسبق جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: نزدیک به 90 درصد مساحت استان یعنی حدود دو میلیون و 250 هزار هکتار از مساحت استان  قابلیت کاربری فعالیت های کشاورزی مانند جنگل و مرتع، زراعت و باغ به صورت آبی و دیم را دارد که ظرفیت فوق العاده ای برای توسعه بخش کشاورزی استان به شمار می رود.

رویین تن ادامه داد: مطابق آمارهای موجود یک میلیون و 445 هزار هکتار از مساحت استان یعنی معادل 58 درصد مساحت استان به منابع طبیعی، 962 هزار هکتار شامل 38 درصد مساحت استان به بخش کشاورزی و چهار درصد مساحت استان نیز به کاربری های غیرکشاورزی اختصاص دارد.

وی یادآور شد: مساحت اراضی زراعی و باغی استان کرمانشاه 962 هزار هکتار است که 75 درصد این اراضی دیم و تنها 25 درصد آن آبی است.

مشاور کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه اضافه کرد: استان کرمانشاه همچنین با دارا بودن پنج میلیون واحد دامی، ظرفیت جوجه ریزی 30 میلیون قطعه ای در سال، 438 هزار کندوی عسل و 460 واحد آبزی پروری با وسعت 975 هکتار یکی از استان های برخوردار کشور در حوزه دامپروری به شمار می رود.

رویین تن در ادامه با اشاره به پتانسیل های فوق العاده استان کرمانشاه در حوزه کشاورزی، گفت: تنوع اقلیمی، آب فراوان، بارندگی مناسب، خاک خوب، تنوع زیستی و ژنتیکی، قدمت و شهرت ملی و بین المللی، موقعیت جغرافیایی و قابلیت تولید و پرورش کلیه محصولات کشاورزی از ظرفیت های مهم بخش کشاورزی استان به شمار می رود که در صورت مدیریت علمی و صحیح می توان در کنار افزایش چشمگیر تولیدات بخش کشاورزی استان، زمینه اشتغال سه برابری میزان فعلی را با حفظ محیط زیست و توسعه پایدار فراهم کرد.

وی با اشاره به اهمیت برنامه ریزی برای افزایش تولیدات بخش کشاورزی استان، گفت: با مدیریت علمی می توان به راحتی میزان تولیدات بخش کشاورزی استان را قالب یک برنامه پنج ساله با در نظر گرفتن کم آبی و مسائل زیست محیطی از پنج میلیون تن فعلی به 9 میلیون تن رساند و پس از آن نیز در قالب برنامه بلندمدت 10 ساله میزان تولیدات کشاورزی استان را به 12 میلیون تن رساند.

رویین تن در ادامه موانع و مسائل کشاورزی استان را تشریح کرد و گفت: غالب بودن دیمزارها، کشاورزی غیرعلمی با بهره وری پایین، دانش بنیان نبودن مدیریت و عملیات بخش کشاورزی، فقدان استراتژی و برنامه منسجم برای افزایش تولیدات بخش کشاورزی، مدیریت غلط و غیرعلمی منابع آب و خاک، ناتمام و بدون استفاده ماندن پروژه های پرهزینه آب و خاک مانند سدها و تجهیزات نوسازی، سرمایه گذاری خیلی کم در بخش کشاورزی، ضعف بنیه مالی کشاورزان، رویه اشتباه پرداخت تسهیلات بانکی، بی توجهی به تولید و تولیدکننده ها، گرانی و کمبود کمی و کیفی نهاده های کشاورزی و ناهماهنگی در صادرات  از موانع پیش روی توسعه بخش کشاورزی استان است.

وی ادامه داد: برای ایجاد جهش در تولیدات بخش کشاورزی استان کافی است به جای در نظر گرفتن ضوابط و بروکراسی‌های اداری برای یکبار هم که شده مسئولین در کنار بخش خصوصی قرار گرفته و مشکلات و موانع پیش روی سرمایه گذاران بخش کشاورزی استان را برطرف کرده و برای آنها فرش قرمز پهن کنند.

وی سپس  اشاره‌ای هم به فعالیت‌های موفق کشورهای توسعه یافته در حوزه کشاورزی در دنیا داشت و گفت: به عنوان مثال کشوری مثل هلند که مساحت آن یک سی و هفتم کشور و 1.76 برابر استان کرمانشاه است، با وجود برخورداری از یک اقلیم و محدودیت های نفوذ آب دریا و در عین حال باتلاقی بودن اراضی و فقدان نور کافی آفتاب و با تراکم جمعیتی بالا، اما با تکیه بر مدیریت، برنامه ریزی و بکار گیری علم توانسته دومین کشور صادر کننده محصولات کشاورزی در دنیا با ارزش 110 میلیارد دلار در سال باشد. به علاوه اینکه این کشور بهترین مناظر و سالمترین محیط زیست را هم در دنیا دارد.

وی ادامه  داد: استانی مثل کرمانشاه با 57 درصد مساحت کشور هلند و تراکم جمعیتی پایین تر در کنار برخورداری از نور و انرژی کافی خورشید و نیز هفت اقلیم آب و هوایی و بدون محدودیت کیفی منابع آب و خاک آیا نباید و نمی تواند به اندازه سه تا چهار درصد کشور هلند تولیدات بخش کشاورزی داشته باشد.

 انتهای پیام

 
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha