• دوشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۹:۱۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1400111814266
  • خبرنگار : 50300

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان عنوان کرد

همکاری دانشگاه آزاد برای حل چالش‌های صنایع خوزستان

همکاری دانشگاه آزاد برای حل چالش‌های صنایع خوزستان

ایسنا/خوزستان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان از پیگیری ایجاد دفتر فناوری و نوآوری در دانشکده‌های این دانشگاه خبر داد.

دکتر علی افروس در نشست خبری که امروز (۱۸ بهمن‌ماه) در دانشگاه آزاد واحد اهواز برگزار شد، ضمن تبریک دهه فجر اظهار کرد: این ایام یادآور آرمان‌های اصیل انقلاب و برقرارکننده ارتباط بین نسلی با نسل جدید و آشنایی جوانان با انقلاب است. امروز در چهل و سومین سال از حیات انقلاب و در مسیر بیانیه گام دوم، امیدواریم جامعه دانشگاهی بتواند در راستای تمدن نوین اسلامی نقش خود را ایفا کند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان بعد از استان تهران دومین دانشگاه آزاد مهم کشور با ۱۵ واحد دانشگاهی، یک مرکز، دو پردیس، ۹ آموزشکده سما و ۳۲ مدرسه است و حدود ۶۵ هزار دانشجوی ایرانی و بین‌المللی دارد. دانشگاه آزاد خوزستان با دارا بودن حدود ۴۵ درصد جمعیت دانشجویی، بزرگترین دانشگاه استان خوزستان است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان بیان کرد: یک هزار و ۴۶۰ عضو هیات علمی، یک هزار و ۸۰۰ نیروی حق‌التدریسی و ۲ هزار و ۴۰۰ کارمند نیز در این دانشگاه مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد مولود انقلاب است و در راستای بیانیه گام دوم، دانشگاه آزاد هم رویکرد تحولی خود را آغاز کرده است، گفت: متاسفانه به واسطه مسائلی که برای دانشگاه پیش آمد و رشد بی‌رویه دانشگاه‌های دیگر، کاهش شدید دانشجو را شاهد بودیم. هر چند ما از دانشگاه‌های دارای سطح علمی بالا قطعا استقبال می‌کنیم، اما در رشد دانشگاه‌ها اتفاقاتی افتاد که منجر به کاهش شدید دانشجو شد.

افروس افزود: درآمد دانشگاه آزاد نیز تحت تاثیر قرار گرفت. البته این تهدید تبدیل به فرصت شد و حدود ۲۰ درصد از درآمد خود را می‌توانیم از منابع غیرشهریه‌ای داشته باشیم. سیاست دانشگاه آزاد، استفاده از فناوری و نوآوری و ایجاد شرکت‌های دانش بنیان برای درآمد پایدار است.

وی با اشاره به برنامه‌های دانشگاه، بیان کرد: برای ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد در تلاش هستیم؛ در این راستا در حال آماده‌سازی یک تفاهم‌نامه با پارک علم و فناوری استان خوزستان هستیم. علاوه بر این، تفاهم‌نامه‌هایی با منطقه آزاد اروند، پتروشیمی‌ها، نفت و گاز و صنایع فولاد نیز داریم و به دنبال شناسایی و حل چالش‌های این صنایع هستیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان افزود: در اهواز، آبادان، شوشتر و دزفول مراکز رشد داریم و به دنبال ایجاد این مراکز در دیگر شهرستان‌های داراری پتانسیل هستیم. همچنین به دنبال ایجاد دفتر فناوری و نوآوری در دانشکده‌ها هستیم تا به صورت مستقیم ایده‌های دانشجویان، اساتید و کارکنان را دریافت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با شرکت‌های نفت، فولاد و نیشکر قراردادهایی داریم و در حال ساخت قطعاتی هستیم و به دنبال انبوه‌سازی این قطعات نیز هستیم.

افروس ادامه داد: دانشگاه علاوه بر درآمدزایی به دنبال مهارت‌افزایی و مهارت‌آموزی نیز هست. مهارت‌آموزی برای ما یک رسالت است و طرح پویش اشتغال نیز به این موضوع پرداخته است یعنی دانشجو به شرکت‌ها اعزام می‌شود و دوره‌های کارآموزی را می‌گذراند که منجر به ایجاد مهارت برای دانشجو و حل چالش‌های صنایع می‌شود.

وی با بیان اینکه هر سال با توجه به تورم و افزایش هزینه دانشگاه‌ها، درصدی روی شهریه اعمال می‌شود، گفت: این موضوع در سطح کشور اعمال می‌شود و با رتبه‌بندی بر اساس هر واحد دانشگاهی و رشته تحصیلی، این شهریه‌ها متغییر هستند. در واحدهایی که در مناطق کم برخوردار هستند، شهریه نیز کمتر است. برای دانشجویانی که تمکن مالی ضعیفی دارند تقسیط شهریه، پرداخت وام از صندوق رفاه و پرداخت وام توسط برخی بانک‌ها پیش‌بینی شده است.

رئیس دانشگاه آزاد خوزستان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا واحدهای دانشگاه زیان‌ده هستند و حقوق اساتید پرداخت نمی‌شود؟ گفت: در شهرستان‌های مختلف املاک زیادی داریم که به دنبال درآمدزا کردن این املاک هستیم؛ به عنوان مثال به دنبال توریست درمانی، هتلینگ و ایجاد سراهای نوآوری در حوزه مناطق آزاد، نفت و گاز و فولاد هستیم. متاسفانه با توجه به کاهش دانشجو و افزایش هزینه‌ها، دانشگاه تا حدودی اسماً زیان‌ده است اما واقعیت این است که اگر طلب‌های سنواتی که از بعضی ارگان‌ها داریم به موقع پرداخت شوند، طبیعتا از حالت زیان‌دهی خارج می‌شویم. در دوره جدید مدیریت به جد دنبال مسکن اساتید و کارکنان هستیم و درخواست‌هایی نیز به استانداری داده‌ایم.

وی در خصوص نرم‌افزار آموزشیار نیز گفت: نرم‌افزار آموزشیار، جامع است و کلیه فرآیندهای آموزشی و مالی را انجام می‌دهد. منکر وجود ایرادات در این نرم‌افزار نیستیم و روزانه خطاهای این نرم‌افزار را به مرکز منتقل می‌کنیم و تا حدودی مشکلات آن مرتفع شده اما ممکن است حل شدن مشکلات به صورت کامل، یک ترم زمان ببرد.

افروس افزود: با توجه به تغییراتی که در سرفصل دروس اعمال شد و با توجه به متغییر بودن شهریه درس‌های عمومی و تخصصی، این افزایش روی شهریه دانشجو نشان داده شد. بخش دیگری از آن نیز به واسطه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها است. دانشگاه‌هایی که تراز بالاتری دارند شهریه آن‌ها نیز مقداری بیشتر است و گاه ممکن است در بعضی رشته‌ها و واحدها هر دو مساله یعنی تغییر دروس از عمومی به تخصصی و هم تراز بالای واحد را با هم داشته باشیم و ممکن است در برخی شهرها و رشته‌ها افزایش شهریه اعمال شود اما اگر واقعا تصور دانشجو این است که افزایش ناگهانی در شهریه رخ داده است، نماینده رشته می‌تواند مراجعه کند تا روشنگری شود.

وی در خصوص حضوری کردن کلاس‌ها نیز گفت: ۲۰ دی‌ماه وزارت کشور و ۲۳ و ۲۷ دی‌ماه وزارت علوم بیانیه‌ای مبنی بر آموزش حضوری به دانشگاه ابلاغ کردند. این بخشنامه همچنان مبنا است اما با توجه به وضعیت کرونا، اگر جزئیات مشخص شد اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. جزئیات از طریق سایت دانشگاه اعلام خواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان در خصوص پیگیری ایجاد رشته پزشکی نیز گفت: یکی از برنامه‌های ما ایجاد رشته پزشکی در اهواز و توسعه رشته‌های پیراپزشکی است؛ ایجاد رشته پزشکی، سازوکاری می‌طلبد که یکی از آن‌ها وجود زیرساخت‌ها است. در اهواز ساختمانی به این منظور در نظر گرفته شده و برای جذب هیات علمی نیز فراخوان داده شده است. برای استفاده از بیمارستان نیز در حال رایزنی با دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستیم که بتوانیم به شکل تهاتر یکی از بیمارستان‌های اهواز را در اختیار داشته باشیم. جلساتی برگزار شده تا مجوز نهایی و قطعی گرفته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha