به نقل از ویفروم، امروزه صدها مرکز در سراسر جهان، از سازمانها تا آژانسهای تحقیقاتی بینالمللی برای حفظ تنوع محصولات تلاش میکنند. بسیاری نگران آیندهای هستند که در آن تک زراعیهای صنعتی امروزی در مواجهه با تغییرات آبوهوایی، خشکسالی و بیماریهای نوظهور تضعیف میشوند و کشاورزان و پرورشدهندگان نباتات را مجبور میکنند به دنبال محصولاتی با ویژگیهای مناسب برای یک سیاره در حال تغییر باشند.
دوستداران محیطزیست امروزی در تلاش هستند تا اطمینان حاصل کنند که انواع غیرمعمول غلات، سبزیها و میوههای در دسترس نسلهای آینده ممکن است به گزینههای ارائهشده آنها نیاز داشته باشند.
نتایج دههها تحقیق نشان داده است که از اوایل قرن بیستم، تنوع گیاهانی که برای غذا پرورش میدهیم، کاهش یافته است. تعداد زیادی از بذرها که دیگر در کشت کاربردی نیستند توسط موسسات کشاورزی بهعنوان منابعی برای تحقیق و توسعه محصولات آتی نگهداری میشوند.
کارشناسان کشاورزی به اهمیت حفظ گونههای محلی محصولات کلیدی از دهه ۱۸۸۰ توجه داشتند و از دهه ۱۹۷۰ بود که دولتها شروع به اختصاص منابع قابلتوجهی برای این موضوع و هماهنگکردن تلاشهای حفاظتی در سراسر کشورها کردند. در این دوره، بسیاری از دانشمندان و موسسات تحقیقاتی مجموعههایی را برای خود ایجاد کردند البته بیشتر مجموعهها تخصصی بودند.
طرحهای بانکداری بذر سازمانیافته بینالمللی در اواخر دهه ۱۹۶۰ تشدید شدند و این زمانی بود که مدرنسازی کشاورزی در کشورهای در حال توسعه شتاب گرفت.
یکی از موارد مهم این بود که کشاورزان در برخی مکانها به گونههای جدید محصولات پر بازده که به تازگی معرفی شده بودند همچنین زمانی که فرصت انجام تغییر را داشتند یا اینکه بذر جدید به کشاورزان ارائه شد، آنان به رشد انواع قدیمیتر نیز ادامه دادند.
کشاورزان دلایل زیادی برای حفظ تنوع داشتند زیرا رشد موارد مختلف با ویژگیهای متفاوت که به خشکسالی یا گرما یا باد پاسخ متفاوتی میدهند، امنیت را در برابر آبوهوای نامناسب و غیرقابل پیشبینی تحتالشعاع قرار میدهد. برخی از گونهها ویژگیهایی دارد که پرورشدهندگان حرفهای گیاهان از آن غفلت میکردند و این موارد شامل طعمهای باارزش با قابلیت نگهداری برای دورههای طولانی است.
بانکهای بذر گاهی نقش مهمی در برنامههای حفاظتی مبتنی بر مزرعه ایفا کردهاند. از آنجایی که تغییر اقلیم، تنش آب و کمبود منابع، چالشهای کشاورزی جهانی را تشدید و تقاضاهای پرورشدهندگان برای تولید گونههای گیاهی مقاوم ایجاد میکند، دسترسی دانشمندان به مواد مبتنی بر بذر بیش از هر زمان دیگری مهم است اما تنوع محصول ذخیره شده در یک مزرعه و در بانک متفاوت است.
انتهای پیام
نظرات