• یکشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400111712916
  • خبرنگار : 71589

ذوب شدن ۴۷۰۰ گیگاتن یخ از سال ۲۰۰۲ در گرینلند

ذوب شدن ۴۷۰۰ گیگاتن یخ از سال ۲۰۰۲ در گرینلند

یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که گرینلند از سال ۲۰۰۲ تاکنون ۴۷۰۰ گیگاتن یخ از دست داده است که این میزان آب، برای غوطه‌ور شدن کل ایالات متحده زیر نیم متر آب کافی است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که ورقه یخی گرینلند واقع در اقیانوس منجمد شمالی طی دو دهه گذشته ۴۷۰۰ گیگا تن یخ از دست داده است که برای غوطه‌ور شدن تمام ایالات متحده زیر نیم متر آب کافی است.

این یافته از تجزیه و تحلیل محققان دانمارکی از داده‌های ماهواره‌های "GRACE" به دست آمده که از آوریل ۲۰۰۲ تا اوت ۲۰۲۱ جمع‌آوری شده است.

گرینلند یا گروئنلند نام یک ناحیه خودگردان از کشور دانمارک است. این سرزمین در آب‌های اقیانوس منجمد شمالی واقع شده و محل زندگی حدود ۵۶ هزار نفر است. همچنین این کشور به‌ عنوان کم‌تراکم‌ترین منطقه جهان از لحاظ جمعیتی شناخته می‌شود. جمعیت آن از مردم بومی(از تبار اسکیموها) و مهاجران دانمارکی تشکیل شده ‌است. پایتخت آن به زبان کالاآلیت، "نوک" و به زبان دانمارکی، "گودت‌هاب" نام دارد. نام گرینلند به معنی «سرزمین سبز» یا «سبزستان» است.

به ‌جز چند نقطه محدود که محل سکونت اهالی گرینلند است دیگر مناطق این آبخوست، یخ‌زده و به ‌طور کلی خالی از سکنه است. این سرزمین از نظر جغرافیایی در محیط قاره آمریکای شمالی واقع شده اما از نظر سیاسی و فرهنگی با اروپا به ویژه کشورهای نروژ و دانمارک مراوده بیشتری دارد. گرینلند در حالی بزرگترین جزیره کره ‌زمین است که ۹۷ درصد از مساحت آن معادل یک میلیون ۷۱۰ هزار کیلومتر مربع با لایه‌های یخی به ضخامت سه کیلومتر پوشیده شده است. یکی از ارزش‌های راهبردی کشور دانمارک، مالکیت گرینلند است.

محققان دانمارکی می‌گویند، از دست رفتن یخ‌های گریلند در این مقیاس تنها از سال ۲۰۰۲ تاکنون، حدود ۱.۲ سانتی‌متر در افزایش سطح جهانی دریاها نقش داشته است.

این مطالعه توسط مؤسسه هواشناسی دانمارک، مؤسسه ملی فضایی و سازمان زمین‌شناسی دانمارک و وب‌سایت "قطبی گرینلند" انجام می‌شود.

محققان در این وبسایت نوشتند: داده‌ها نشان می‌دهد که بیشتر از بین رفتن یخ در امتداد لبه صفحه یخ رخ می‌دهد.

آنها توضیح دادند که مشاهدات همچنین نشان می‌دهد که یخ در لبه‌ها در حال نازک شدن است، جبهه یخچال‌های طبیعی در آبدره‌ها و خشکی در حال عقب‌نشینی هستند و درجه بیشتری از ذوب شدن از سطح یخ وجود دارد.

با این حال، ماهواره‌های "GRACE" بر فراز ناحیه مرکزی صفحه یخ نشان می‌دهند که افزایش جزئی در جرم یخ وجود دارد. اندازه‌گیری‌های دیگر نشان می‌دهد که این به دلیل افزایش اندک بارندگی و بارش برف است.

ذوب شدن ۴۷۰۰ گیگاتن یخ از سال ۲۰۰۲ در گرینلند

به گفته محققان ناسا، از دست دادن یخ به ویژه در امتداد سواحل گرینلند غربی، جایی که گرم شدن آب‌های زیرسطحی، ذوب یخ را تسریع می‌کند، شدیدتر شده است.

ناسا اعلام کرده است که از بین رفتن لایه‌های یخی گرینلند و قطب جنوب یکی از عوامل اصلی افزایش سطح آب دریاها است که به دلیل تغییرات آب و هوایی ایجاد می‌شود.

تصور می‌شود که این توده‌های یخ روی هم حدود ۹۹ درصد از کل ذخایر آب شیرین جهان را شامل شوند.

مرکز ملی داده‌های برف و یخ ایالات متحده اعلام کرده است که اگر کل صفحه یخی قطب جنوب ذوب شود، سطح جهانی دریاها حدود ۶۰ متر افزایش می‌یابد.

در عین حال، اگر ورقه یخی گرینلند ناپدید شود، آب کافی برای افزایش سطح دریاهای جهانی تا ۷.۴ متر آزاد می‌شود.

در واقع، یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ که در مجله "نیچر"(Nature) منتشر شد، محاسبه کرد که در سطوح فعلی گرمایش جهانی، گرینلند حدود هفت تا ۱۳ سانتی‌متر در افزایش سطح جهانی دریاها در پایان قرن حاضر نقش خواهد داشت.

"اندرو شپرد" دانشمند اقلیم از دانشگاه "لیدز" و نویسنده آن مقاله در سال ۲۰۱۹ به ناسا گفت: به عنوان یک قاعده کلی، به ازای هر سانتی‌متر افزایش سطح جهانی دریاها، شش میلیون نفر در معرض سیلاب‌های ساحلی در سراسر سیاره قرار می‌گیرند.

طبق روند فعلی، ذوب شدن یخ‌های گرینلند باعث می‌شود تا پایان قرن حاضر، هر ساله ۱۰۰ میلیون نفر با سیل درگیر شوند که در مجموع ۴۰۰ میلیون نفر را شامل می‌شود.

یافته‌های کامل این مطالعه در وب‌سایت Polar Portal منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha