به گزارش ایسنا در سالهای گذشته آتش سوزی به عنوان قاتلی خاموش، اندک اندک جنگلهای کشور ما را بلعیده است. عمده این آتشسوزیها منشا انسانی دارد و کنترل آتشسوزی و عواقب آن از اهمیت بالایی برخوردار است. پیش از این نیز عنوان شده بود که به علت تشدید اقدامات حفاظتی و مشارکت مردم محلی و بهکارگیری فناوریهای نوین مانند بیسیم، نصب دوربین در مناطق بحرانی و مبادی جنگلی و استفاده از پهپاد کاهش ۴۶ درصدی حریق در جنگل ها و مراتع به لحاظ سطح و ۴۹ درصدی به لحاظ تعداد فقرات در مقایسه با سال گذشته مشاهده شده است. فرمانده یگان حفاظت اداره محیط زیست استان تهران نیز درباره وضعیت آتشسوزیها در استان تهران و برنامه یگان برای کنترل آنها میگوید.
فرهاد زندی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به وضعیت آتشسوزیهای عرصههای طبیعی استان تهران در سال جاری خاطرنشان کرد: در فصل پاییز به علت بارندگی و مرطوب بودن محیط تعداد آتشسوزیها کاهش مییابد. در سال گذشته چند مورد آتشسوزی پس از شهریورماه وجود داشت که امسال کمتر شده است. در سال گذشته در ماه شهریور ۴۰ هکتار، مهر ۱۵ هکتار و در ماه آذر نیز دو هکتار از اراضی ما درگیر آتش سوزی بوده اند این در حالیست که در سهماهه پاییز سال جاری هیچ موردی وجود نداشته است. در کل از پاییز آتش سوزیها رو به کاهش میروند و در فصل زمستان نیز اصلا آتشسوزی نداریم مگر اینکه این اتفاقات عمدا رخ دهند. در کل وضعیت آتشسوزیها نسبت به سال گذشته بهتر است.
وی درباره اقدامات جدید صورت گرفته برای کنترل آتش سوزیها گفت: ما سعی کردیم برای کاهش تعداد آتشسوزیها و مقابله آسانتر با آنها تجهیزات بهروزتری خریداری کنیم. دستگاههای دمنده، روت فایر و تجهیزات شناسایی جدید بخشی از این تجهیزات هستند.
زندی ادامه داد: تلاش کردهایم که گشت و پایش با دقت و جدیت بیشتری انجام شود و نیروهای ما در موقعیتهای مناسب مستقر شوند؛ نقاطی که بیشتر از بقیه دچار آتشسوزی می شوند و درواقع آتش از آنها شروع میشود، شناسایی و راه های دسترسی به آنها برای گردشگران مسدود شده است. از آنجایی که ۹۹ درصد آتشسوزیها منشا انسانی( عمد یا غیرعمد) دارند و این آتشها در طبیعت روشن و رها میشود و منجر به اتش سوزی میشود، تصمیم گرفتیم مسیرهای منتهی به نقاط مستعد آتشسوزی را مسدود کنیم همچنین ما با ایجاد خط اتش تلاش کردهایم تا از گسترش آتشسوزیها جلوگیری کنیم.
زندی افزود: نیروهای گشت واکنش سریع برای شناسایی آتش و اطفای حریق اسکان داده شدهاند. تجهیزات آنان نیز تقویت شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران ضمن تقدیر از همکاری دیگر سازمانها برای مقابله با آتشسوزیها اظهار کرد: همکاری دستگاههای دیگر نیز در این زمینه به ما کمک زیادی کرده است. سازمان آتشنشانی امسال همکاری خوبی با ما داشته است و در حد توان و تجهیزاتی که در اختیار دارد توانسته خودروهای خود را به اطراف مناطقی که دچار آتش سوزی شده اعزام کند.
زندی در پایان با اشاره به اهمیت همکاری مردم در جوامع محلی برای کمک به کنترل آتشسوزیها گفت: با توجه به اینکه رسیدن نیروهای ما به محل برخی آتشسوزیها زمانبر است، ما این مورد را ضروری دیدیم که با آموزش جوامع محلی بهخصوص دهیاران، دامیاران و مرتع داران از کمک آنها نیز استفاده کنیم. با این آموزش بسیاری از مردم محلی در اطفای حریق به ما کمک کردهاند که باعث کاهش چشمگیر آتشسوزیها نسبت به سنوات گذشته شده است.
انتهای پیام
نظرات