به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، از دسامبر ینس استولتنبرگ، اقتصاددان ۶۲ ساله پس از هشت سال خدمت در سمت دبیرکلی ناتو، در نقش جدید خود به عنوان رئیس بانک مرکزی نروژ مجددا درگیر کاغذ بازی و ترازنامهها خواهد شد.
دوره ریاست ینس استولتنبرگ بر ناتو که از سال ۲۰۱۴ میلادی زمام امور این ائتلاف را بر عهده گرفته، دوره ساده و آسانی برای این ائتلاف نبوده و ناظران مستقل این نخست وزیر سابق نروژ را به خاطر حفظ انسجام ناتو تحسین میکنند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیروی عظیمی را بسیج کرده تا ناتو را مجبور به عقبنشینی از اعضای این ائتلاف واقع در شرق و مرکز اروپا کند. اما استولتنبرگ همزمان با اینکه با دقت تهدیدات روسیه و افغانستان را زیر نظر گرفته، مجبور بوده با احتیاط رهبران رقیب را در هیات ناتو نگه دارد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا که از همکاری اندک اروپا در تامین بودجه و نیرو برای ناتو شدیدا ناراحت و عصبانی بود و معتقد بود که بیشتر مسئولیت بر شانه واشنگتن افتاده است، صریحا اعلام کرده بود که ناتو "منسوخ" شده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در حالی که با یونان به یک بنبست دریایی رسیده بود، اعتراضات متحدان خود را نادیده گرفت و یک سامانه دفاع هوایی روسی که ادعا میشود ناسازگار با تجهیزات غربی است، خریداری کرد.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز که از مقاومت در برابر تلاشهایش برای خودمختاری بیشتر اروپا خسته شده است، تاکید کرد که ناتو یک "مرگ مغزی" استراتژیک را تجربه میکند.
استولتنبرگ پیش از ورود به بروکسل، هنگامی که به عنوان نخست وزیر نروژ خدمت میکرد به خاطر داشتن روابط خوب با پوتین و دیمیتری مدودف، نخست وزیر سابق روسیه معروف بود.
در دوران نخست وزیری استولتنبرگ، نروژ و روسیه توافقنامههایی را پیرامون مرزشان در دریای بارنتز و معافیت روادید برای مردم مرزنشینشان امضا کردند. استولتنبرگ هرگز علاقه خاصی را به مسائل دفاعی یا امنیتی نشان نداده اما تجربهاش باعث شده که وی از یک شبکه ارتباطاتی قوی برخوردار باشد.
ناظران در بروکسل تاکید دارند که اصلیترین وظیفه هر دبیرکل ناتو این است که روسها را از این ائتلاف خارج و آمریکاییها را داخل این ائتلاف نگه دارد و برای مدتها این اصلیترین چالش استولتنبرگ بود.
انتهای پیام
نظرات