• جمعه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400111511179
  • خبرنگار : 71415

برگزاری افتتاحیه المپیک زمستانی پکن با شرکت رهبران روسیه، پاکستان، مصر و کشورهای دیگر

برگزاری افتتاحیه المپیک زمستانی پکن با شرکت رهبران روسیه، پاکستان، مصر و کشورهای دیگر

در حالی که شهر پکن امروز جمعه اولین شهری در جهان با تجربه میزبانی هم از بازی‌های المپیک تابستانی و هم المپیک زمستانی با برگزاری یک مراسم افتتاحیه باشکوه برای المپیک زمستانی ۲۰۲۲ می شود قرار است ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و چند تن دیگر از رهبران جهان در این مراسم شرکت داشته باشند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه د هندو، شی جینپینگ، رئیس‌جمهور چین، افتتاحیه این بازی‌ها را در مراسمی در استادیوم ملی "آشیانه پرنده"، که پیشتر برای بازی‌های المپیک تابستانی سال ۲۰۰۸ ساخته و راه‌اندازی شد، اعلام خواهد کرد. امسال نیز همچون افتتاحیه سال ۲۰۰۸، مراسم افتتاحیه مجللی به کارگردانی ژانگ ییمو، فیلمساز سرشناس چینی اجرا می شود.

شی جینپینگ روز پنجشنبه در یک سخنرانی از طریق ویدئوکنفرانس خطاب به کمیته بین‌المللی المپیک گفت که جهان در حال "ورود به دوره جدیدی از تلاطم و دگرگونی و مواجهه با چالش‌های متعدد تحت تأثیر ترکیبی از تغییرات بی سابقه طی در صد سال گذشته و یک همه گیری که یک بار در هر قرن رخ می دهد، است." او اظهار کرد که شعار این بازی ها "با هم برای آینده ای مشترک" در ادامه شعار المپیک تابستانی ۲۰۰۸ یعنی "یک جهان، یک رویا" است.

از جمله رهبران خارجی که در افتتاحیه امروزحضور خواهند داشت، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، عمران خان نخست وزیر پاکستان، پنج رئیس جمهور کشورهای حوزه آسیای مرکزی، حلیمه یعقوب، رئیس جمهور سنگاپور، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی خواهند بود.

آمریکا و انگلیس جزو ده‌ها کشوری هستند که به بهانه نقض حقوق بشر در سین‌کیانگ، بازی‌ها را بایکوت دیپلماتیک اعلام کردند - اما ورزشکاران آنها در آن شرکت خواهند کرد. هند روز پنجشنبه اعلام کرد که به طور رسمی در مراسم های افتتاحیه و اختتامیه این بازی ها حضور نخواهد داشت.

پوتین در مقاله‌ای که در خبرگزاری رسمی شینهوای چین منتشر کردگفت: روسیه شدیدا ارج می نهد که مشارکت استراتژیک جامع مبتنی بر همکاری میان روسیه و چین، با ورود به دوره‌ای جدید، به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده و به الگویی از کارایی، مسئولیت‌پذیری و آرمان برای آینده تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: هماهنگی روسیه و چین در حوزه سیاست خارجی بر اساس رویکردهای نزدیک و تلاقی یافته برای حل مسائل جهانی و منطقه ای است. کشورهای ما نقش تثبیت کننده مهمی را در محیط چالش برانگیز بین المللی امروز ایفا کرده و حامی دموکراسی عالی تری در نظام روابط بین الملل با هدف عادلانه تر و فراگیرتر کردن آن هستند.

پوتین خاطرنشان کرد که هر دو کشور فعالانه در چارچوب فراگیرترین دستور کار در  بلوکهایی شامل بریکس،چارچوب روسیه- هند-چین، سازمان همکاری شانگهای و سایر چارچوب‌های چندجانبه همکاری می‌کنند.

وزارت خارجه پاکستان نیز گفت که عمران خان قرار است در جریان سفرش به چین به دیدار شی جینپینگ و لی کچیانگ، رئیس جمهور و نخست وزیر چین دیدار خواهد کرد و "کل طیف روابط دوجانبه را با تمرکز ویژه بر همکاری های تجاری و اقتصادی قوی تر از جمله کریدور اقتصادی چین-پاکستان بررسی خواهد کرد." در بیانیه ای آمده است: "آنها همچنین تبادل نظر گسترده ای در مورد موضوعات مهم منطقه ای و بین المللی خواهند داشت". وی افزود که این سفر منجر به "تجدید تعهد دوجانبه برای ارتقای شراکت آهنین بین پاکستان و چین به سطوح بی سابقه جدید خواهد بود."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha