• سه‌شنبه / ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400111209240
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی تهران

رییس سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:

بیماری های غیرواگیر دو سوم مرگ و میرها را به خود اختصاص داده‌اند

بیماری های غیرواگیر دو سوم مرگ و میرها را به خود اختصاص داده‌اند

رییس سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به همه‌گیری بیماری کرونا و مرگ و میر ناشی از آن، در عین حال به اهمیت بیماری‌های غیرواگیر اشاره کرد و گفت: بیماری‌های غیرواگیر علت دو سوم مرگ و میرها را برعهده دارند و اثرات مرتبط آن با سلامت دراز مدت بوده و عموماً نیاز به درمان و مراقبت طولانی مدت دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر مسعود - حبیبی رییس سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم افتتاحیه ششمین کنگره بین‌المللی و هشتمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت، اظهار کرد: بسیار خوشحال و مسرور هستم که در آغاز دهه فجر چهل و سومین سالگرد انقلاب اسلامی میزبان محققین، دانش پژوهان و همکاران گرانقدر در هشتمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت می باشیم. امیدوارم این رویداد علمی فرصتی مناسب برای بهره مندی از آخرین یافته ها و دستاوردهای علمی در زمینه درمان زخم و ترمیم بافت باشد.

وی گفت: قریب به دو سال می باشد اپیدمی کرونا تمام شئونات جامعه را تحت تأثیر خود قرار داده و نه تنها کشور ما بلکه این پاندمی بسیاری از کشورها را تحت تأثیر قرار داده و قریب به ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به این بیماری مبتلا شده اند و از میان مبتلایان قریب به ۶ میلیون نفر جان خود را از دست داده اند. در این مدت از تمامی امکانات دولت برای مردم در جهت مقابله با این بیماری به کار گرفته شد که از این فرصت استفاده می کنم و از مسئولان، مدیران حوزه سلامت و کادر درمان صمیمانه قدردانی می کنم.

حبیبی افزود: این همه گیری بیماری کرونا چون اتفاقی و مرگ و میر آن در یک بازه زمانی مشخص بوده، توجه همگان را به خود جلب کرد، اما بیماری های غیر واگیر دار علت دو سوم مرگ و میرها را برعهده دارند، اثرات مرتبط آن با سلامت دراز مدت بوده و عموماً نیاز به درمان و مراقبت طولانی مدت دارند، براساس گزارش بهداشت جهانی سالانه ۴۱ میلیون مرگ و میر به علت بیماری واگیردار اتفاق افتاده است. زخم های مزمن که از عوارض مشترک بسیاری از بیماری های غیر واگیردار همچون دیابت، بیماری های عروقی، کم تحرکی و چاقی می باشد، یک مشکل بزرگ سیستم بهداشتی و سلامت می باشد که فراوانی آن در جامعه ۸ دهم درصد از جمعیت را شامل می شود و مرگ و میر سالانه ناشی از زخم های نورپاتیک از مجموعه مرگ های ۵ ساله ناشی از سرطان پستان، پروستات و ….. بالاتر می باشد.

حبیبی توجه بیشتر به بیماران زخم را ضروری دانست و عنوان کرد: در ایران هزینه درمان بیماران جدید زخم های پای دیابتی بیش از هزار میلیارد تومان در سال برآورد می شود. با عنایت به اهمیت موضوع، محققان و پژوهشگران در پژوهشکده فرآوری های نوین زخم و ترمیم جهاد دانشگاهی با انجام تحقیقات بالینی و پایه برای ارتقا و توسعه درمان زخم های مزمن فعالیت های بسیاری زیادی انجام داده اند. نتایج و دستاوردهای علمی نه تنها در قالب دهها مقاله علمی منتشر گردیده بلکه مستقیماً در درمان بیماران در مراکز درمان زخم پای دیابتی و مراکز درمان وابسته در درمان بیماران به کار گرفته شده و شاهد نتایج ارزشمندی در درمان و پیشرفت درمان بیماران بوده ایم و تلاش ما بر این بوده که با برگزاری سمینارها، دوره ها و کارگاه های آموزشی در جهت انتقال دانش به همکاران اقدام نماییم و امروزه بالغ بر ۸۰۰ نفر از همکاران پزشک و پرستار در این دوره های آموزشی شرکت کردند و شبکه ای منسجم برای درمان زخم های مزمن در سراسر کشور ایجاد گردیده است.

رییس سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: با توجه به تاکیدات و حمایت های مقام معظم رهبری بر تولیدات داخل، محققان با یک همکاری بین رشته ای موفق به تولید و کسب موافقت اصولی با سه زخم‌پوش نوین و پر مصرف گردیدند و امیدواریم به زودی شاهد تولید صنعتی این زخم پوش‌ها برای استفاده همگانی باشیم.

حبیبی اظهار کرد: از همه محققین و دانش پژوهان برای استمرار این جهاد علمی و ارتقای علمی و خدمت به بیماران دعوت به عمل می‌آوریم.

وی نسبت به پیشگیری از بیماری‌های زخم تاکید کرد و گفت: نکته بسیار حائز اهمیت این است که در بیماری های غیر واگیردار منجر به زخم های مزمن همچون دیابت، سبک زندگی بسیار با اهمیت می باشد و در صورت داشتن سبک زندگی سالم، تغذیه و ورزش مناسب از ابتلا به این بیماری ها جلوگیری می گردد و بر این اساس محققین در عرصه پژوهش سبک زندگی سالم فعالیت هایی را در این خصوص در جهاد دانشگاهی شروع نموده اند و نقش رسانه ها به ویژه صدا و سیما در ترویج سبک زندگی سالم و پیشگیری از این بیماری ها بسیار با اهمیت می باشد؛ همانگونه که در پیشگیری از همه گیری کرونا بسیار موثر بود.

رییس سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: نکته حائز اهمیت دیگر این است که این بیماران بیشتر سالمندان، طبقات متوسط و اقشار آسیب پذیر می باشند که به علت بیماری‌های مزمن تحت درمان بوده اند و بیشترین حمایت‌ها را نیاز دارند؛ لذا لازم است حمایت بیشتر برای درمان از این بیماران انجام گیرد و سازمان‌های بیمه‌گر برای پوشش کامل و درمان این بیماران اقدام موثرتری باید انجام دهد و حتی جذب و حمایت‌های انسان‌دوستانه و خیرین در این زمینه بسیار مهم است.

بنابر اعلام جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، حبیبی در پایان گفت: لازم می باشد از اساتید بزرگوارم در راهبری این کنگره علمی، دکتر پروین معصومی، دکتر جمالی زواره و دکتر طبایی دبیر کنگره و همکاران اجرایی خود در حوزه معانت پژوهشی جهاد دانشگاهی و دبیر اجرایی برنامه دکتر حسینیان صمیمانه تشکر کنم‌. از حضور اساتید بزرگوار ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران، مسئولین دانشگاه تهران و جهاد دانشگاهی در این برنامه صمیمانه تشکر می‌کنم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha