• دوشنبه / ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400111108306
  • خبرنگار : 71660

اقدامات "تحریک آمیز" کره شمالی احتمالا چین را آزرده خاطر می‌کند

اقدامات "تحریک آمیز" کره شمالی احتمالا چین را آزرده خاطر می‌کند

گمانه‌زنی‌ها در مورد اینکه تازه‌ترین آزمایش‌های موشکی کره‌شمالی احتمالا با هدف ترغیب آمریکا به از سرگیری مذاکرات بر سر رفع تحریم‌ها است، رو به افزایش است اما در نهایت ممکن است چین را که تاثیرگذارترین متحد اقتصادی و امنیتی پیونگ‌یانگ است، آزرده خاطر کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه کیودو نیوز، کره شمالی اخیرا به از سرگیری آزمایش‌های موشک‌های بالستیک هسته‌ای و بین قاره‌ای خود روی آورده تا فشار بیشتری بر دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا وارد کند؛ اتفاقاتی که نشان می‌دهد کره شمالی بعید است به راحتی تسلیم خواسته‌های آمریکا درخصوص خلع سلاح هسته‌ای و تحریم‌های این کشور علیه پیونگ‌یانگ شود.

اما اگر کره شمالی در این خصوص "زیاده روی" کند، ممکن است حمایت چین را از دست بدهد؛ کشوری که سال‌ها خواستار لغو تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی بود که با تعلیق فعالیت‌های موشکی و هسته‌ای این کشور قابل توجیه بود.

کارشناسان امور خارجی معتقدند که دولت چین تحت ریاست شی جینپینگ، رئیس جمهوری این کشور آزمایش‌های جدید هسته‌ای کره شمالی را نمی‌پذیرد و آستانه "تحمل" بالایی در این خصوص ندارد؛ آزمایش‌هایی که چین را درخصوص "آلودگی‌های ناشی از رادیو اکتیو" از سوی این کشور همسایه هم نگران کرده است.

به گفته این کارشناسان، چین که به نظر می‌رسد با موفقیت بازی‌های المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲ را از روز جمعه (۱۵ بهمن) آغاز خواهد کرد، نگران احتمال آزمایش‌ موشک‌های هسته‌ای و بالستیک بین قاره‌ای کره شمالی است که نکند این رویداد ورزشی و بین‌المللی را "مختل" کند.

کره شمالی مدعی است از آنجایی که مرزهای خود را بیش از دو سال بسته نگه داشته است تا از ورود ویروس کرونا که اولین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد، جلوگیری کند، هیچ گونه موردی درخصوص کووید-۱۹ در این کشور پیدا نشده است.

در حالی که از سرگیری فعالیت قطارهای باری بین این همسایگان در ۱۷ ژانویه اعلام شد، محدودیت‌های تردد زمینی، تجارت کره شمالی با چین را کاهش داده و "ضربه مهلکی" به اقتصاد این کشور وارد کرده است.

برخی کارشناسان می‌گویند افزایش آزمایش‌های موشکی کره شمالی نشان می‌دهد که چگونه «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی "مصمم" است تا زرادخانه‌های تسلیحاتی خود را با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از همه گیری کرونا و تحریم‌های بین‌المللی از سوی آمریکا، مدرن سازی کند. آن‌ها معتقدند که کیم همچنین قصد دارد امتیازاتی مثل لغو تحریم‌ها یا به رسمیت شناختن کره شمالی به عنوان یک "قدرت هسته‌ای" از جانب دولت جو بایدن بگیرد.

رسانه رسمی کره شمالی امروز (دوشنبه) تایید کرد که این کشور یک موشک میان برد و دوربرد بالستیک "هوآسونگ-۱۲" را روز یکشنبه آزمایش کرده است.

مقامات کره جنوبی و ژاپن همچنین آزمایش موشکی روز یکشنبه کره شمالی را محکوم کردند؛ پرتابی که قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را که کره شمالی را از آزمایش موشک‌های بالستیک و سلاح‌های هسته‌ای منع می‌کند، نقض کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha