دکتر علیرضا صداقت اظهار کرد: برای دوز سوم و در مطالعات مختلف بالینی مشخص شده کسانی که ۲ دوز اول پلتفورم ویروس مانند سینوفارم یا برکت یا پلتفورم آدنا ویروس مانند اسپوتنیک یا آسترازنکا دریافت کردهاند، برای نوبت سوم واکسنی که پایه پروتئینی دارد، مناسبتتر است.
وی اضافه کرد: واکسنهای ایرانی برکت، پاستوکووک(سوبرانا)، پاستوکووک پلاس و اسپایکوژن که وارد چرخه تزریق شده، تایید شده است. واکسن برکت همانند واکسن سینوفارم ویروس کشته شده بود و واکسنهای پاستوکووک و اسپایکوژن هم بر مبنای پروتئین است. هر سه این واکسنها طبق نتایج به دست آمده نمره قابل قبولی در مطالعات بالینی کسب کردهاند.
صداقت تصریح کرد: واکسن پاستوکووک در ۲ نوع معمولی و پلاس بوده که پاستوکووک با نام سوبرانا و پاستوکووک پلاس با نام سوبرانا ۲ شناخته شده است. این واکسنها تولید مشترک ایران و کوبا بوده و واکسن اسپایکوژن هم تولید مشترک ایران و استرالیاست.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا خراسان رضوی با بیان اینکه افراد زیر ۱۲ سال با واکسن پاستوکووک واکسینه شدهاند و خوشبختانه شاهد نتایج خوبی هم در این خصوص بودهایم، خاطرنشان کرد: از مردم میخواهیم که بیش از پیش واکسنهای ایرانی را مد نظر قرار داده و از محصولات تولید داخل استقبال کنند. واکسنهای پاستوکووک و اسپایکوژن هم برای دوزهای اول و دوم و هم دوز سوم که از آن به عنوان دوز یادآور یا دوز بوستر نام برده میشود، مناسب است؛ به خصوص برای دوز سوم و در مطالعات مختلف بالینی مشخص شده افرادی که ۲ دوز اول پلتفورم ویروس مانند سینوفارم یا برکت یا پلتفورم آدنا ویروس مانند اسپوتنیک یا آسترازنکا دریافت کردهاند، برای نوبت سوم واکسنی که پایه پروتئینی دارد، مناسبتتر است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صداقت با بیان اینکه واکسنهای ایرانی پاستوکووک و اسپایکوژن قابل قبول و مورد اعتماد است، تاکید کرد: توصیه ما به مردم این است که از این واکسنهای داخلی و تایید شده استقبال کنند. همچنین واکسن برکت هم که تولید داخل بوده با استقبال خوب مردم همراه بود مورد تایید است و بسیاری از هموطنان اعم از مردم و مسئولان عالیرتبه این واکسن را دریافت کردهاند. توصیه ما به این افراد برای دوز سوم یکی از واکسنهای برکت، پاستوکووک و اسپایکوژن است؛ هرچند که بهتر است دوز سوم همانند دوزهای قبلی نبوده و متفاوت با آن باشد.
انتهای پیام
نظرات