• سه‌شنبه / ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۷:۱۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1400111107967
  • خبرنگار : 71640

یک حقوقدان در واکنش به رئیس جمهور:

طلاق باید به صورت برابر مورد استفاده زن و مرد باشد

طلاق باید به صورت برابر مورد استفاده زن و مرد باشد

یک حقوقدان با بیان اینکه دغدغه رئیس جمهور در زمینه خانواده به عنوان پاسدار قانون اساسی مطابق اصل ۱۱۳ این قانون مجرایی برای یک گفت‌وگوی ملی است گفت:‌ صحبت اخیر رئیس جمهور درباره طلاق توافقی نیازمند یک بررسی جامع‌تر است و اساسا طلاق باید به صورت طرفینی و برابر مورد استفاده قرار گیرد و شرایط طرفین برای اعمال طلاق یا ارتقای کیفیت سطح زندگی باید برابر باشد.

صالح نقره‌کار در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با صحبت اخیر رئیس جمهور که «طلاق توافقی باید اصلاح شود و به سهولت انجام نشود»، با بیان اینکه رویکرد سنت‌گرایانه به نظام حقوقی خانواده بازتولید مصائب و آسیب‌هایی خواهد بود که جامعه ما در دهه‌های اخیر متحمل شده است گفت: باید زمینه بازخوانی و اصلاح نظام حقوقی خانواده مورد توجه سیاستگذاران عمومی و تقنینی قرار گیرد. 

وی ادامه داد: عقل اجتهادی و خرد زمان‌باور و متکی بر مصالح ملی، مقتضای یک تغییر به نفع خیر عمومی است. باور به این‌که خانواده محور و مجرای توسعه است و جامعه توسعه‌یافته پشتوانه‌ای جز خانواده سالم و طبیعی ندارد انگیزه‌ای است تا مقامات عمومی به عنوان یک ضرورت توسعه‌گرایانه به سراغ اصلاح نظام حقوقی حامی خانواده سالم و طبیعی بروند.

این حقوقدان با بیان اینکه دغدغه رئیس جمهور در زمینه خانواده به عنوان پاسدار قانون اساسی مطابق اصل ۱۱۳ این قانون مجرایی برای یک گفت‌وگوی ملی است گفت:‌ صحبت‌های رئیس‌جمهور در زمینه اصلاح نظام حقوقی حاکم بر طلاق توافقی حائز اهمیت است و نه تنها رئیس جمهور صلاحیت موضع‌گیری در این مورد را دارد بلکه تمام سیاست‌گذاران و حقوقدانان عمومی که سمتی برای اداره کشور دارند باید در این زمینه نگاه توام با مسئولیت و حساسیت داشته باشند.

وی افزود: کثرت آمار طلاق،‌ مشقت اداره امور خانواده به دلیل تورم و وضعیت سخت معیشتی و فهرستی از آسیب‌هایی که نظام حقوقی خانواده را دستخوش شرایط وخیم می‌کند می‌تواند زمینه‌ای برای گفت‌وگوی ملی در جهت اصلاح این شرایط و حمایت از نظام حقوقی خانواده باشد.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: موضع رئیس جمهور از خاستگاه پاسداری از حقوق اساسی شهروندان و حمایت از خانواده است و رئیس جمهور از خاستگاه صیانت از حقوق اساسی شهروندان باید در این زمینه تصمیمات و اقدامات بهنگام و مبتنی بر اهداف مشروع اتخاذ کند. 

نقره‌کار با بیان اینکه حکمرانی ایران در زمینه نگاه تامینی و تقویتی و توسعه‌ای به خانواده باید شهامت تغییرات اساسی داشته باشد، گفت: برونداد آمار بالای طلاق قطعا شهروند سالم نیست به همین دلیل ما برای سلامت شهروندی باید سراغ تقویت نهاد خانواده برویم.

این حقوقدان با اشاره به جمله رئیس جمهور در روز زن که «طلاق توافقی نباید به سهولت انجام شود» گفت: این بخش (طلاق توافقی) نیازمند یک بررسی جامع‌تر است و اساسا طلاق باید به صورت طرفینی و برابر مورد استفاده قرار گیرد و شرایط طرفین برای اعمال طلاق یا ارتقای کیفیت سطح زندگی باید برابر باشد؛ یعنی خوانش جدید در خصوص موضوع حضانت فرزند و حتی سن ازدواج، تضمینات کافی برای زوجین به صورت برابر وجود داشته باشد لذا خوب است رئیس جمهور در این زمینه نیز اظهار نظر کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۲ ۰۷:۴۹

پس بیزحمت مهریه و نفقه رو هم حذف کنید وقتی حقوق برابر قائل هستید قرار نیست حق طلاق و کار و ... بگیرن اما از اون طرف مهریه و نفقه و ... هم سر جاش باشه

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۲ ۰۸:۳۹

اجتهاد های تازه یا نظریات حقوقی و یا اعمال نظرات شخصی شق سوم شده باب حقوق که چه عرض کنم ؟؟؟ در ایران

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۲ ۰۹:۱۹

یعنی یاد گرفتیم به جای حل مشکل مسئله رو پاک کنیم، به جای اینکه بیام مشکل مردم رو حل کنیم که به اینجا نرسن یا بیام دانش مردم در مورد ازدواج رو بالا ببریم، میایم می گیم طلاق توافقی رو سخت کنیم یعنی تا می تونیم بدون فکر فقط حرف می زنیم

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۲ ۱۲:۰۳

این آقا لازم است اول یک دور قانون مدنی کشور را بخواند بعد ادعای حقوقدانی کند این مطلبی که گفته برگرفته از حقوق مدنی غرب است نه ایران